Boj s kozí nohou

4.5.2013

Za posledních pár dnů se na mě navalilo docela dost negativních sdělení. Někdy se to prostě sejde. Nebyla samozřejmě všechna adresována přímo mně, ale pokud to trápí někoho, na kom vám záleží, stejně se tím alespoň teoreticky zaobíráte. Možná i ta "Darda" tomu přispěla...

S krizemi všeho druhu se roztrhl pytel- se svými přítelkyněmi probíráme krize manželské, výchovné, pracovní... a co asi nejhůř ze všeho snáším- to jsou poruchy zdraví... vylezlo opět téma funerální- ale s tím už se počítá... zkrátka velmi pestrá směsice a když se to tak všechno semele dohromady, je z toho pěkný koncentrát :-(

Vedla jsem spoustu zajímavých rozhovorů, a ač to vždycky vypadalo na přátelský "pokec", byla z toho filozofická náročná debata. Tak nevím. Můj život asi není tím, který by mi někdo záviděl, ale já jsem zatím nenašla nikoho, s kým by "měnila".

Včera jsem se tedy šla rozptýlit zahradnickými pracemi.
Kde se vzala, tu se vzala, záhonky zcela opanovala bršlice zertovně zvaná kozí noha. Nezvaný host - oplývající neuvěřitelnou životaschopností. Jeho kořeny - tedy oddenky-  tvoří totiž pod povrchem hustou síť, a tak se ta potvora zelená  živelně rozrůstá, jak ji napadne  a utiskuje vše ušlechtilé závratnou rychlostí.

Když jsem hledala, "jak na ni", dozvěděla jsem se, že je to vlastně i léčivá rostlina- hojně využívaná i při přípravě pokrmů... V naší kuchyni uplatnění nenašla a ani nenajde, pryč s ní. Není jiné cesty, než ji zničit manuálně- tedy pečlivě vytahat všechny provázkovité oddenky ze země pryč.

 

Záhonky prokoukly. Dobrý pocit z práce, za níž jsou vidět hned výsledky, se bezprostředně dostavil... ale jinak nicmoc.
Mám nějaké zachmuřené období. Potřebovala bych asi taky "odplevelit". Když většina plevelů je tak úporná a těžko vyhubitelná :-(

8 komentářů:

SoP řekl(a)...

Hm, obkládek budiž, ale štrúdlík či polévčičku bych opravdu nemusela, i když vyzkoušet se má vše... (Alfa)

Iva řekl(a)...

Tenhle pocit zaplevelení mám čas od času taky. Někdy jde plevel zlikvidovat docela snadno, někdy se ale mrcha drží. Přeju, abys na druhé straně měla i co nejvíc škůdců plevele.

Jitka Neradová řekl(a)...

Pojeď s námi na wellnes. To na "odplevelení" docela zabírá. Na chvíli, ale i chvíle je dobrá!

Ylva řekl(a)...

Sakryš, chtěla jsem poradit, abyste kozí nohu snědli, ale koukám, že to Tě nezaujalo. Taky ji máme na zahrádce a je to...na dlouho:) Ale bude líp.

Marcela řekl(a)...

PLEVEL NADE VŠE....Dlouho jsem tu nebyla a koukám nějaké chmury....,to mě mrzí.

Lucka řekl(a)...

Potřebuješ změnu, přijeď ;)

SV řekl(a)...

ahoy Wlčice,
ten potvor zelený máme taky na záhrade, ale ten patrí ešte k mierumilovnejším a celkom dobre pletiteľným druhom ;-)
blbé správy je dobré rozchodiť, aspoň teda mne to celkom funguje.

Andrea řekl(a)...

Nechtěla jsem přispět, promiň, co vác říct