Nemá cenu slibovat

5.5.2013

 Nedávno proběhly čtvrtletní třídní schůzky. U nás chodí pan Wlk- to aby přežilo dítě, paní učitelka a vlastně i já ;-) Po devítiletém kurzu integrace a jednání s Majdinou školou nějak nemám sílu a chuť pouštět se do dalšího školního dobrodružství.

Paní učitelka prý (mimo jiné) lomila rukama nad tím,  v jakém stavu mají děti sešity a žákovské knížky. Urvané a potrhané desky nevadí ani rodičům- s klidem podepíší a pošlou do školy.

Pravdou je, že ani bytelné desky neuchrání Martinčiny sešity před pomačkáním a masivními trhlinami. Když se tam ten sešit narve zmačkaný, tak ho prostě desky od devastace nezachrání... marné je domlouvání, názorné předvádění... ve škole pak zazvnoní- a frrrr. Napere to tam pod tlakem, sotva jde aktovka zapnout- hrůza děs do aktovky nahlížet! Jeden  totiž nikdy neví, co na něj vykoukne! ;-)

A já pořád domlouvám, že už je ve třetí třídě a že  to není možné mít věci v takovém nepořádku. Zbytečně. Bezúspěšně... prostě marně!!!

 A tak rodiče na TS přislíbili hromadně nápravu a domluvilo se, že vždycky v pátek děti domů dostanou všechny sešity k podpisu. V pátek sice zavelím: "Napsat úkoly!!", ale podpisovou akci odkládám masochisticky až na neděli...

Tak takhle si naše pilná žákyně podepsala na první stranu  nového pracovního sešitu z matematiky. PO třídních schůzkách!!!
To, že nemá čárku nad A, to samozřejmě neřeší, protože se plně soustředila na správné uvedení své hodnosti...


Ani si nechci představovat, co si paní učitelka říká, když tohle vidí...

 a tak jen dodávám:

"Spolehněte se, paní učitelko,  my na ni dohlídneme..."
 
S pozdravem

Markéta Vlčková  ( matka amatérka) ;-)

19 komentářů:

Majka řekl(a)...

Tak se tady po ránu směju:))
Kam jen to dítě na ty nápady chodí?

pafcasim řekl(a)...

Nad zmačkanými sešity a žákovskou knížkou se rozčiluji pokaždé, když mám nějaký sešit podepsat. Naše mladší to ještě zdokonalila tím, že nosí bytelné desky prázdné a kolem nich jsou namačkány sešity (moc místa už jim nezbývá, to zaberou ty prázdné desky :D).

Ale Martinka se podepsala nááádherně! Je fakt originál :D Nádherné zasmání po ránu :)

Anonymní řekl(a)...

Asi vás to moc nepotěší, ale dcerka bude patrně bohém od přírody. :-) Mě sešity v šíleném stavu provázely ještě na střední škole. (Na vysoké už to vyřešila jejich absence, pořízení notebooku a konečně poznámky úhledné, vytištěné, napsané tak, že je v nich k vyznání a nezmuchlané.)

Lucka řekl(a)...

Martince fandím!

Moje máti byla neskutečně zblázněná do různých desek a vychytávek. U mě to tenkrát nikdy neuspělo. Uprávu vzdala.
Musela jsem k tomu dospět sama :)))

Lucie řekl(a)...

Matka míní, dítě mění :))))))

Liška řekl(a)...

Morčecí agent je perfektní.

Proč psát pořád stejně dokola jen svoje jméno, musí se to zpestřit!
Aspoň při otvírání sešitu na něm oko spočine s potěšením a učivo jde hnedka líp.

pafcasim:
čáááu! Koukla jsem na fotky dětí. Jsou už ňáký velký, kdo by to byl řek :)

Anonymní řekl(a)...

:-) nádhera :-)
Z naší školní praxe vyplývá, že ve vyšších ročnících je s povděkem kvitována sama kontinuální existence sešitu. Osmá třída - běžná praxe: "nemůžu najít sešit, zakládám nový" :-) Lehce to komplikuje orientaci v probrané látce, nejen nám rodičům ;-)
Zdeňka

Marcela řekl(a)...

Po kom má tak bujnou fantazii. Já být uč. ,tak jsem nadšená a využila bych toho v hodině.Napiš,jak to dopadlo ve škole.

Baruschka řekl(a)...

:-D

Anonymní řekl(a)...

To je vyborny! Mam vylepsenou naladu minimalne na zbytek tydne. :-D Morceci agent. :-D Anet

Bloud. Well Bloud. řekl(a)...

Já chci taky jednou takovou dceru :)

JitkaI řekl(a)...

Martinka mi velmi výrazně vylepšila náladu.Její podpis je úžasný :-))
A sežvaněné sešity znám moc dobře.Notýsek ze družiny i po mých několikerých opravách,úpravách a lisování vypadá,jako by ho sežvýkala a zase vyplivla kráva. Naštěstí to paní družinářka neřeší.

ivy řekl(a)...

U Wlků se člověk nenudí!!!

Já taky Martince fandím !!!

Anonymní řekl(a)...

Svět nečeká na bulíky splývající s davem! Martinka je výborná :-) Jana

Anonymní řekl(a)...

Martinka je skvelá :) Ubezpečujem, že môj syn má taktiež zošity v hroznom stave, minimálne 5 krát počas školského roka som dokupovala obaly na zošity. Zaujímavé je, že neobalené zošity a knihy vadia hlavne mne, syn s tým problém nemá. Dcéra bola za základke rovnaká, teraz končí strednú, troooošičku je v týchto veciach poriadnejšia, aj keď neznalec, ktorý tieto jej školské veci nevidel aj pred x rokmi, by určite tento názor so mnou nezdielal. Matu

Unknown řekl(a)...

:-) Martinka nezklamala a "opět"pobavila.
Ubezpečuji Tě,že v tom nejste samy.Naše Bára roztrhané,sežvejkané a jinak"poupravené"sešity ještě dotáhla k tomu,že do nich maluje,trhá z nich listy a pak chodí a "kupuje nové" :-( .Značně mi tím komplikuje možnost sledovat učivo,uffff :-) .

beeuskaa řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
beeuskaa řekl(a)...

Tak jsem nějak přehlídla, že je Martinka už ve 3. třídě a právě jí pochválila písmo, že píše už jako třetačka a ne prvnačka!! Už mi hrabe, potřebuju ty prázdniny!!:-)))

Ale aspon jsem trefila třídu :)

Renča

A jinak je Marťa prostě skvělý originál!

Andrea řekl(a)...

To prostě nemá chybu:-)