Nepořádek v dětském pokoji

14.2.2014

Nepořádek v dětském pokoji neumím vymýtit. Jakékoli snahy vnést do této místnosti řád se míjejí účinkem. Nic nepomáhají všelijaké krabice a organizéry chaosu- věci se nejlépe skladují v kupičkách, kupkách a hromadách zmačně nevzhledných a nesourodých.

Dnes jsem vstoupila do dětského pokoje s tím, že jdu uložit vyžehlené prádlo do příslušných přihrádek a šuplíků. Sotva jsem měla obě ruce prázdné, padl mi zrak na oblast, kde Martina skladuje všelijaké vlasové ozdoby: gumičky, sponky, skřipečky a jiné ozdoby - náušnice, korálky, náramky- mezi nimi se volně a nahodile vyskytovaly granule pro hlodavce!!! ???

Zaúpěla jsem: "Co to tady je?? Děláš si legraci, že krmení pro morčata bude všude po celém bytě?? Vyhodím to všechno a hlodavce dám do zverimexu!!! Už mě neštvi!!"

"Já tě neštvu!", odpovídá dotčeně Martina. "Nevím, jak se to stalo, asi jsem pospíchala..."

"Prosímtě, tohle opravdu není možné! takový binec v pokoji, to snad nikde nemají. Uklidím tady- a přijdeš ty a vypadá to tu jak u PRASAT!!! ...že se nestydíš!!", lamentuju naštvaně.

"Neboooj, to přejde...", utěšuje mě bezelstně Martina.
Nevěřícně na ni hledím. Zvažuju fyzické napadení té nezletilé osoby, ale přecejen se pokusím ještě o zachování míru..."No, tak toho bych se fakt ráda dožila!!!"

"Dožiješ. Ale nesmíš se furt rozčilovat kvůli drobnostem...", s klidem konstatuje Máťa.

Odchod zvládám i bez bouchnutí dveřmi. Připadám si jak ve snu. Z dětského pokoje ke mně jen doléhá monolog patřící hlodavcům: "No, vidíte, holky, maminka se tváří, že vás má ráda, a přitom by vás úplně s klidem dala do zverimexu kvůli pár zrníčkům krmení..."

7 komentářů:

Všednodennosti řekl(a)...

Ta mne zase pobavila, ta Martinka, ale má "maminko" pravdu, rozčilovat se není zdravé, škodíme hlavně sobě! A moc mne pobavilo zvažování fyzického trestu... nevěřím, že by k němu kdy došlo u Vás doma! Zdravím M.

Helena Šilhánková řekl(a)...

To mi připomnělo, jak jsem jednou od maminky ve své pubertě dostala facku, důvodem dost dobře mohl být i bordel, ale konečnou kapkou určitě byly nějaké "blblé řeči". V klidu jsem se na ni otočila a nesmírně drze konstatovala "Tak když ti to pomůže...". Na to, jak jsem jí tenkrát vyrazila dech, si pamatuju dodnes. Já bych se zabila :)).... Možná se potkáme na Krymské! :)

Matu řekl(a)...

U nás sa tento neporiadok vyskytuje rôzne po dome - v obývačke manželove veci, detské izby ani nekomentujem.A tak stále dookola chodím a ukladám veci. Zaujímavosťou však je, že NIKOMU okrem mňa neporiadok a pohodené veci nevadia. A tak už dvadsať rokov chodím po dome, frflem, opakujem dookola stále tie isté veci o poriadku ....

Markéta B. řekl(a)...

Tak tohle mě zase jednou dostalo. :-D Zvláště ta poslední věta na téma láska k morčatům.

A to jsme zrovna včera měly s maminou debatu na podobné téma. :-)

Ajka řekl(a)...

Můžu s klidem říct, že u nás je binec ještě větší:-))) Ale nemá cenu se rozčilovat:-))
Ajka

Lucka řekl(a)...

:D :D :D

já tu Martinku miluju :D

je krásně vidět, jak má z vás obou tu správnou čáast :)

Baruschka řekl(a)...

Čtu to po ránu a hned budu mít veselejší den :-). Díky, že je to všude hodně podobné :-D

Vždycky si vzpomenu na tehdy asi čtyřletou Andulku, která po mém výlevu chodila po pokojíčku a mumlala - v týhle domácnosti dělám všechno jenom já! Abych tu pořád jenom uklízela! A kdy si jako mám hrát?

Vztek mě tenkrát přešel okamžitě a za dveřmi jsem se dusila smíchy. Kde to to dítě slyšelo??? :-D