Ach, ty nákupy...

19.11.2010

Po letošní nekonečně dlouhé zimě jsem svoje zimní boty hodila rovnou do popelnice, protože mi bylo jasné, že pokud tak neučiním, jsem odsouzena odchodit v nich další zimu. Nákup obuvi je pro mne díky sloní velikosti chodidla poněkud stresující záležitostí. I ty zdánlivě hezké boty v číle 42 vypadají úplně jinak :-( Tentokráte jsem ale chytračila a vyrazila na nákup do nově otevřeného OC Harfa.  Kalkulovala jsem s tím, že nové obchody budou mít přece plné regály zboží- a to by bylo, aby se tam nenašlo i něco pro mne! Úvaha byla správná. Donesla jsem si domů - podle mého krásné :-) - boty zn. Tamaris.

Wlk mě s krabicemi nerad vidí. Tvrdí, že mám bot asi 10x více, než skutečně potřebuju, zatímco já mám pocity zcela opačné!!!  Doteď nepochopil, že do divadla nemůžu jít  goretexkách, byŤ jsou "pěkné" a nezničené... on tohle prostě nerozlišuje.

Aby neměl čas uštědřit mi přednášku o zbytečnosti tohoto nákupu, zaútočila jsem na něj já: "Hele, máš TY vůbec nějaké nositelné zimní boty?" Zamyslel se a řekl, že asi nemá. Vyzvala jsem ho k nákupu. Moc neodporoval. Jeli jsme dopoledne- aby ho hned u vchodu neodpudily davy lidí ;-) Cestou do obchodu už  mumlal, že na jeho nohu stejně mít nebudou, že 45 jsou vždycky vyprodané... známe, ignorujeme... táhnu ho do krámu. Krom jedné zákaznice tam nikdo není, a tak sotva mu ukážu, kde má vybírat, už se hrne prodavačka, že nám bude asistovat. Radost z ní tedy nemám, už vím, že to bude oříšek, tak ji decentně odháním, a v duchu si říkám: "No, ještě chvíli se snaž mu pomáhat, a máš po kšeftě... zdrhne tobě i mně bez bot!" Pochopila, že jsme "divný pár" a odešla si čochnit kabelky v regále.

Wlk pečlivě každou vystavenou botu potěžkal. Já po jedněch sáhla a říkám: "Co tyhle? Jsou kožené, vyteplené...?"
"No, ty jsou moc vysoký...", suše mě odbyl.
"Cože? Vysoký? Vždyť jsou ke kotníkům!! Viděls někdy vysoký boty?! Tyhle jsou akorát. Tak je zkus a uvidíš!"
"Nebudu je zkoušet. Chci nízký!"
"Děláš si srandu? VždyŤ ti bude padat sníh vrchem dovnitř!"
"Chci nízký boty!", trvá na svém ten dub!!
"No, jasně. Kup si chlupatý sandále, ty ti budou vyhovovat", končím debatu.
Bere cosi z regálu - já šílím!! Kam to bude nosit proboha!??
Nevzdávám to, vyndávám krabici se svým vybraným modelem, vybaluju botu a cpu ji do fronty na zkoušení... když už je bos, tak ať mi alespoň ukáže, že jsem fakt vybrala špatně. Takový pěkný boty, proč je nechce??!! 


"No, tak je zkus- uvidíme, že ti nejsou- já je tam vrátím a budeme spokojeni oba, jo?" ;-)
A už je tam zas ta snaživá prodavačka a podává  mu lžíci... Wlk s ní vztekle mrští na vedlejší sedátko. Nazouvá botu. Tváří se neutrálně. Dorážím, jestli je mu dobře - ááá pozor- chce o číslo větší- dobré znamení: už je neodmítá! :-)
Prošel se v nich sem a tam a šli jsme k pokladně. Platit! :-) Já byla tak spokojená, že máme nakoupeno...a ten mrzout mrzutá, odpůrce všech nákupů a nepřítel mých bot mi povídá: "Tak se těším, až půjdu nakupovat sám a koupím si boty, jaký budu chtít! Nízký zimní boty!!"

Poté, co jsem  ho doprovodila do garáží, jsem se  vrátila, abych se za ty útrapy pomstila v dalších obchodech jeho kontu. ;-)

14 komentářů:

Emily řekl(a)...

Moc hezký, tiše se tu chechtám.

Lucka řekl(a)...

směju se nahlas :)

já si zimní boty koupila až včera v Praze na Chodově..

zuzi řekl(a)...

Včera ve Třebový jsme se dívaly se zalíbením ve výloze na zimní obuv zn. Tamaris, nejsou všední a rozhodně se vyplatí mít alespoň jeden takový hezký model ve své sbírce.

Andrea řekl(a)...

ha, ha..fakt dobrý..jhak u nás:-))))

Janah -Švédské listy řekl(a)...

:-D Ten tvůj, musí být nějak spřízněn s tím mým :-D Moc jsem se nasmála, protože si přesně popsala situaci, kterou tak důvěrně znám. Liší se pouze v tom, že sem tam si nechá vypomoct od prodavačky, jeli pohledná... :-)

Anonymní řekl(a)...

A nejsou dvoje zimní boty pro Wlka trochu moc?Pavla

ivy řekl(a)...

Diplomacie zvítězila,skoro bych řekla,že Wlčice je liška podšitá :-)Možná bychom měly poradit výrobcům obuvi,aby už konečně začali vyrábět sandály s kožíškem uvnitř - mám doma úplně stejný problém.
A kdy se dozvíme,jak jsi se za ten výkon odměnila? :-))

Unknown řekl(a)...

Asi to bude všude podobný:-) Můj muž zase, když někam jede ,začne řešit, že nemá co na sebe těsně před odjezdem. No a když je to třeba jarní lyžovačka a shání pár hodin před odletem zimní oblečení, je to celkem oříšek:-)Taky pořád věci vrací a mění, až doma zjišťuje, že mu nesedí, koušou, že se mu vlastně nelíbí...

Blanka řekl(a)...

My jsme takhle řešili potřebnost hnědých a černých kozaček, ženský je jasný proč POTŘEBUJU oboje, chlapovi ne a ještě ke každým kabelku, tak to už vůbec nepobírá. Jinak jsi mě zase spolehlivě rozesmála, díky.

wlcice řekl(a)...

:-) koukám, že mám doma úplně běžný exemplář chromozomové mutace XY. Samozřejmě, že nikdy nic nepotřebuje! Potřeba nového kusu oblečení se zjeví v momentě, kdy někam odcházíme, či odjíždíme... to, že vybavení na lyže kupujeme cestou na hory... to už se opakuji :-) Klasika.
Hehe,Blanko, taky rozlišuju boty a kabelky podle barev- Wlk počítá jen kusy-takže mu to nesedí :-)
Prostě nakupování je vždycky za trest. V tom se zkrátka neshodneme :-))

Marianna řekl(a)...

Milá Wlčice, víte, že na to v USA už mají termín? Říká se tomu "revenge shopping" a nejvíc patrný je v internetovém nakupování v době objektivních křivd na ženách, tj. v době olympiády, přenosů amerického fotbalu, atd. ;)

wlcice řekl(a)...

Další mezera v mém vzdělání zaplněna! no nevěděla jsem a díky za obohacení slovníku, Maríno :-) ... co všechno Amíci nezkoumají a nepojmenují...

Aranel řekl(a)...

http://www.videacesky.cz/skece/mark-gungor-pamet-a-multi-tasking
:oD

LenkaS řekl(a)...

Já tak běžný exemplář chromozomové mutace XY doma nemám :-(. Můj milovaný kupuje další a další páry bot. Má jich víc než já. Takže Wlk má mé sympatie. :-)