Ohlédnutí

23.-27.11.2010

Tento týden mě nějak pohltil boj s časem. Já nevím, co dělám, že se nestíhám ...

V úterý náš kočičák oslavil půl roku. Je to kus kočičího kluka. Vypadá spíš jako medvídek. HuŇatý kožich myje několikrát denně- už si našel svůj systém :-) Jakmile se někdo přiblíží k jeho misce, vypálí a letí přes celý byt, aby hlasitým řvaním upozornil na to, že miska je prázdná. Je stále při chuti a bere cokoli. Minulý týden jsme krájela okurku, jedno kolečko se mi skutálelo na zem- a Toby ho viděl první... bylo jeho. Opravdu ho schroupal. Chodí za námi jako pejsek a nejkrásnější je, když spí :-)

Další svěřenci naší domácnosti si vedou různě- každý po svém... Martina se ve škole "zamyslela" a při vyhazování odpadků do koše, který se klasicky nachází pod umyvadlem, ono umyvadlo přehlédla - prudce se ohnula a přišla s monoklem na oku. Monokl mění barvy každým dnem. Martina prý plakala jen tiše na WC. Zatloukla to i před paní učitelkou! Je to takový malý hrdobec ;-)

Ve čtvrtek jsem vezla Majdu do školy. Sotva jsem zaparkovala, už na mě vyběhla zástupkyně, že by se mnou potřebovala mluvit. Cestou od auta mi šrotovalo v hlavě, co asi bude tématem našeho rozhovoru. A byla jsem mile překvapena!! Táhla mě do třídy, aby mi ukázala, jak s panem ředitelem naměřili a vymysleli přesun nábytku, aby se tam Majda vešla a mohla si lehnout i ve třídě, když ji budou bolet záda- a sledovat při tom výklad- docela mě to rozesmálo- jednak, že to řeší "už" v 8.třídě, když s tím "otravuju" od 6. (na 1.stupni to tak měla), jednak jak to měli nakreslené na podlaze křídou: kam se co přesune ... jsem si představila tu přípravvnou fázi- vyměřování a zakreslování :-)) No a opravdu mi to udělalo radost. Velkou radost, kterou vlastně kazí jen to, že to nešlo vykomunikovat nějakým normálním způsobem. Že tomu muselo předcházet divadlo se vším všudy a tak vůbec...

Jinak od tohoto týdne má Majda nový rozvrh...:-)  Tělocviky, z nichž je zcela osvobozena,  jsou sice ráno, ale jsou to okrajové hodiny, takže se v klidu prospí, doma nasnídá a jedeme do školy později. Hurá! Nemusí trávit 8hodin měsíčně zbytečně ve škole...  proč to tak nemohlo být hned... to je pouze řečnická otázka! Nekomentuju. Už ani nežasnu. Vedení školy tímto děkuji, že se po několika mých urgencích  zamyslelo nad všemi připomínkami a uznalo, že nejsou úplně od věci. Jsem  ráda, že se blýsklo na lepší časy a mohlo by to tak pokračovat ;-)

V pátek jsem musela na nákup. Jezdím do Kauflandu. Mám to nejblíž a není to ten hypermarket, kde člověk nachodí 3km, než nasbírá do megakoše základní potraviny. Věkový průměr nakupujících  v dopoledních je cca 65let. Šílím! Důchodci se obvykle hádají o košíky, předbíhají se ve frontě u pokladny, pak se hádají s pokladní, že to nestojí tolik, kolik ukazuje pokladna... - tentokrát zas ztropili scénu u vážení zeleniny.  V Kauflandu používají -patrně pro větší názornost- na váze obrázky. Jenže když máte na krámě 6druhů jablek, poznejte u váhy, které je to vaše- červeno-žluté, nebo žluto-červené? Bezpečně tam poznávám jen banány :-)

No a jedni důchodci měli s sebou asi 5letou vnučku, která chtěla ta tlačítka váhy mačkat. To ovšem popudilo jiného spěchajícího seniora, který zařval z plných plic: "Dejte pokoj s tím harantem. Tady lidi pospíchaj a vy si tu hrajte s váhou!"
"Je to vaše dítě? Není! Tak mu nenadávejte do harantů a hleďte si svých harantů!", odsekl děda holčičky.
"Já vám říkám, a´t ten harant dá ty pracky pryč, nebo vám to všechno vyházím na zem. Nemám čas si tady s vámi hrát!!! Koukněte, jakou jste tu vytvořili frontu", ještě zuřivěji řval ten nespokojenec. (stáli tam 4lidi v řadě)
Holčička už nakrabovala. Babička ji těšila, že není harant, ale její roztomilá holčička, řvali na toho nerudného dědka a přidali se i další... no hotová mela. Kam se hrabou Homolkovi!  Pozorovala jsem to z povzdálí... a nechápala...

9 komentářů:

Jitka Neradová řekl(a)...

Já v Kauflandu jednou viděla dědu,který stál u hroznového vína a potají se jím ládoval. Přímo z té přepravky. A když se tím nemytým ovocem nacpal, hrdě zase odešel. Prostě nekonečný příběh.
Jsem ráda, že konečně ve škole snad trochu pochopili a Majda se tam má líp. Ikdyž po těch zkušenostech je stejně asi člověk pořád ve střehu. Ale každý dobrý bod se počítá:-)

Gabro řekl(a)...

Tak to je fajn, že alespoň něco se pohlo k lepšímu :-). U nás Kaufland není, ale Penny také stojí za to :-D. A také nestíhám... Dnes mne zaujala krásná fotka kočičáka! Tak jsem musela rychle nakouknout :-).

thora řekl(a)...

Nice to see how the school has finally reacted to your continous proposals. As to shopping dramas, this is something I'll never understand. I feel sorry for most shop assistants, they have to deal with "dej ty pracky pryc" ever day!

Janah -Švédské listy řekl(a)...

Kocour je neodolatelný, mám pro ně slabost. Ten náš taky uměl pěkně ječet, když jsme dostatečně rychle neplnili misku!

V Kauflandu taky nakupuji, a pokud nepospíchám, tyhle situace mě při dopoledním nakupování baví. Tedy dokud si mě (jako osobu evidentně pod 60) nechtějí brát jako soudce, už se mi to taky stalo... :-D

wlcice řekl(a)...

TO Jitka:
Mě zas fascinuje, jak zkoušejí kvalitu ovoce: zmáčknu ho, až z něj kape šťáva- a hodím ho zpět do přepravky. Naberu si jen kusy nepoškozené...

Gabro:
On je ten kočičák tak krásný, že i já -mazal obecný, fotozákonů neznalý ;-)- ho vyfotím koukatelně ;-)

Thora:
:-)) "dej ty pracky pryc" vypadá v anglickém textu fakt skvěle, se tu řežu smíchy :-))

Janah:
Tak tak absurdní situaci jsem si ani ve snu nepředstavovala: že bych to těm seniorům pískala :-))

Marianna řekl(a)...

Milá Wlčice, je skvělé, že ledy se hnuly. Teď ještě to proklaté stěhování, což?
Jinak myslím, že navštěvujeme stejný Kaufland a dle zážitků mých posledních dní musím konstatovat, že nakupovat se tam dá od neděle do středy. Ve čtvrtek totiž prý začínají "akce", v pátek chtějí mít všichni všechno na víkend a v sobotu nejspíš nevědí, co s volným časem. Úplně ideální je doba nákupu po sedmé večerní, kdy ona cílová skupina sleduje zprávy ;)
A abych přinesla dříví do lesa: my se v sobotu vydali na rozsvěcování vánočního stromku na Staroměstské náměstí. V Železné jsme ale narazili na lidský špunt, který se nevybíravě častoval hlasitými nadávkami, a tak jsme to radši otočili a udělali si s dětmi procházku po Starém městě. Musím říct, že od včerejška už si umím představit smrt ušlapáním...

wlcice řekl(a)...

To Marína:
JO! stěhování je dalším úspěchem! to jsem opomněla. Ve třídě bude lehátko,tudíž stěhování omezeno na minimum (do chemie, do dílen a tak- to jo-to samozřejmě chápu..) - mise byla náročná, nepříjemná, ale celkem úspěšná- příště přeskočíme tu fázi vyjednávání- rovnou bude "hrr na ně!" :-) - bane, já doufám, že "příště" už NEBUDE potřeba!!

Strom na Starom.-to jste odvážní- na rozsvícení bych si netroufla. Vezmu je tam někdy ve všední den navečer- spojíme to s Palladiem, aby nakoupily dárečky pro kamarádky, koupíme trdelník a 14 pojedeme domů :-)

pisarka řekl(a)...

Až na ten monokl samé dobré nebo veselé zprávy. Však to je známo, že důchodci mají nejmíň času (bych mohla vyprávět...od nás z ordinace) - a my taky jednou budem takové...
Kočičák je prostě fotogenický, úplně svádí k pomazlení.

Andrea řekl(a)...

já do kaufu nechodím..ale asi se inspiruju:-))))taky bych to chtěla zažít:-) Gratuluju k vítězství..co Wlk?