Mistr a žák

22.2.2011

Mistr a žák je velmi neobvyklé pohybově-bojovně-taneční představení skupiny SKUTR.
Vydali jsme se na něj s Majdou na druhý konec Prahy do KC Zahrada.
A řeknu vám, že jsem se od samého začátku, kdy nám kamarád napsal, že "se u nich hraje něco, co by nás mohlo zajímat" :-), těšila.
Nejprve jsem totiž do KC volala, jak to mají s bezbariérovostí. Už po telefonu se mnou žertovali, že jsou kompletně bezbar., tedy pouze na jeviště že jsou schody... Ujistila jsem je, že  tam se tedy vážně nechystám, že pro tentorkrát zůstanu v hledišti :-)) a že si tedy prosím 3lístky. Vozíčkář s doprovodem jsou za cenu jednoho- velmi milé gesto, které není všude úplnou samozřejmostí.

 Sami tvůrci o svém představení mluví jako o "recyklované asijské commedii dell´arte á la Tarantino".
A říkají, že:
Diváci se mohou těšit především na vynikající fyzické výkony Rosti Nováka a Petra Horníčka, komické improvizace Jiřího Kohouta a pěvecký a hudební talent Jakuba Prachaře. To vše v rámci odlehčeného představení, které stojí na minimu textu a proto je vhodné i pro ty, kteří nevládnou češtinou“ ...všechno je to pravda! :-)

Představení Mistr a žák stojí na jednoduché zápletce, ale ta vlasně není ani tak důležitá, protože pozornost diváka stejně upoutává především pohyb, kterým je představení doslova prosyceno. RosŤa Novák spolu s Petrem Horníčkem předvádějí klasicky akrobatické kousky, které tentokrát obohatili o prvky bojového umění.
Mistr  díky žárlivosti  zmařil svou životní lásku. Jeho duše hledá klid v oblasti  východního učení.
Žák chce pomstít smrt své dívky.
Sluha by  rád získal trochu toho uznání a životního štěstíčka; jeho slovní improvizace vyvolává u diváků záchvaty smíchu.
Vše je doprovázeno hudbou, přičemž budebník - Jakub Prachař- se občas promění ve svůdnou zpěvačku a vpluje do děje, texty písní jsou opět vtipně prosyceny různými slovními hříčkami.

No a takhle namaskovaní herci jsou:

                                                                         Foto: internet

Je to prima oddychovka. Majda byla nadšená a my děkujeme D.B. za bezva tip a chválíme KC Zahrada, protože všichni organizátoři se chovali velmi příjemně, s každým divákem se vítali pozdravem a loučili pozváním na některou z dalších akcí... a tak to má být!! :-) 
Určitě se zase někdy vypravíme.

Žádné komentáře: