Na horách

9.-13.2.2011

Jarní prázdniny nás letos překvapily hned začátkem února. Majda si domluvila s babičkou, že si ji na pár dní vezme a my s Martinkou pojedeme na hory. Někdy hold dochází ke střetům zájmů :-) Majda už s námi jezdit na hory nechce. Vozíkem se dostane jen někam, je jí tam zima a zimní radovánky může ledatak pozorovat z dáli.
S babičkou je ráda, řeší spolu módu a navlékají korále; babička vaří na požádání dobroty a nechá si pouštět filmy a ukazovat kdejaké "úžasnosti" na internetu.
Děda je zas použitelný na roli řidiče (nezbytný shopping v TESCU) a taky na hry karetní. Takže nakonec vlastně všichni byli spokojení.

Vyrazili jsme ve středu ráno na osvědčené místo: Severák v Jizerských horách. Pro rodiny s dětmi ideální. Martina se hned hrnula na svah, že jde lyžovat. První jízda na vleku skončila klasicky karambolem :-) - naštěstí má na památku jen pár modřin.

Vydrželi jsme až do zavíračky- a vyplatilo se! Takhle prosím vypadá Ještěd při západu slunce.

(Martina mu  říkala "Ještěr" :-)) a když jsme ji opakovaně upozorŇovali, že je na konci "D", začala tedy používat "D", ale zas ho začala skloňovat podle ženského vzoru- tedy: "Támhle je ta Ještěda" :-) - lingvista z ní asi tedy nebude ...)


Večer mi posádka krátce po 21.hodině odpadla. V chalupě nebyl internet- to bylo najednou volného času na čtení ;-)

Ráno nás vítala modrá obloha a sluníčko-nádherný den, lidí na sjezdovce přiměřeně. Střídali jsme se v hlídání Martinky, okupovali stánky s občerstvením- naše dítě se nemohlo nabažit párků v rohlíku. Takového luxusu se jí v Praze nedostává ;-)


Loni jsme Martinku dali poprvé do lyžařské školy. Letos chtěla zas. Instruktoři jsou bezva. Krásně to s dětmi dovedou, jsou trpěliví a mají různé finty, jak děti naučit přenášet váhu a zatáčet na požadovanou stranu. 

Po dvou slunných dnech nás vzbudil déšť. V pátek lilo jako z konve a nehodlalo přestat. Já chtěla jet domů, ovšem klidný a rozvážný Wlk navrhl setrvat. Prý se vyčasí :-)
V pátek jsme volili náhradní program a vyrazili do jablonce do bazénu. Je moc pěkný, nabízí spoustu atrakcí včetně tobogánu. Zádrhel byl jediný: ten nápad dostalo víc lidí a slečny v recepci byly šokovány z toho, že se jim do bazénu hrne více jak 20lidí. Tvářily se otráveně, neustále komentovaly množství zákazníků, ale potřebu zrychlit nepociťovaly, takže plavci čekali jednu frontu dovnitř-a druhou zas pak ven.

Po sportovním vyžití jsme se ještě vydali do kina na rodinný film "Na vlásku". Bylo to moc fajn. Už dlouho jsem nebyla v kině a tenhle film se myslím povedl :-)

V sobotu už bylo zas neuvěřitelně krásně. A na obloze se objevila taková duhová skvrna. Jentak-mezi mraky vykoukla. Nějaký zvláštní úkaz- vědecky jej vysvětlit neumím, nicméně mi připadal krásný a zajímavý :-)

Lyžovat se šlo ještě v neděli dopoledne. A pak hajdy do Prahy :-( 
Byla to příjemná změna. Bolelo mě kdeco- nohy, záda, koleno... :-) ale to je proto, že doma jen pracuju a o svůj korpus nepečuju. A to bych měla!! Jenže bych potřebovala nějakého přísného dozorce, který by pravidelně úderem 17.hodiny zamkl lednici a donutil mě nějak smysluplně protáhnout kostru...

Doma nás čekala spokojená Majda, babička nachystala oběd a právě dožehlila moji hromadu prádla. Pochvalovala si, že Majda byla hodná a jak si to pěkně užili. :-)

Tak jsme se měli všichni dobře- rozhodně líp, než jsme očekávali :-)

Po příjezdu jsem se samozřejmě začala topit v pracovních restech a v hromadách prádla... takže už v tom zase lítám ;-)

8 komentářů:

Andrea řekl(a)...

Krásná duha...užili jste si,je to vidět:-)

Blanka řekl(a)...

Severák je prima, byli jsem tam loni, letos nás hory teprve čekají, tentokrát Tanvaldský špičák. Měli jste nádherně, paráda.

Lucka řekl(a)...

Hned bych jela taky, zvláště ty slunné dny musely být super.
Taky bych potřebovala přísného dozorce, nejlépe s masivním bičem :D

pafcasim řekl(a)...

Ahoj Wlčice, ten zajímavý efekt na obloze jsi nevyfotila sama :-) Možná už jsi na to narazila, ale tady se vysvětluje o co jde.
http://signoraa.blog.cz/1102/zvlastni-jev
To se zhoršením počasí vyšlo přesně, že?? :-)

Hezký týden.

Jitka Neradová řekl(a)...

Pěkné jarní prázdniny to byly. A klidně by mohly být častěji. A ty fotoefekty jen potvrzují, jak bylo hezky

Janah -Švédské listy řekl(a)...

Děkuji za reportáž z místa mého rodiště a bydliště v ČR. Bazén doporučuji spíše ten liberecký (nemyslím tím Babylon - akvapark).

Jarmila řekl(a)...

Moc hezky jste si to všichni užili a fotky jsou moc krásné :-)

wlcice řekl(a)...

pafcasim:

Díky za odkaz! Já mám tenhle blog v oblíbených, jen jsem minulý týden vůbec nečetla :-)
Nojo, takže kus duhy je haló efekt... no, tak jsem zas chytřejší :-)