Májové Barování

15.5.2011

Konečně doma! Tedy zase v Malostranské besedě ;-)

Tradiční šachy se sháněním lístků, poté se sháněním hlídače našich dětí (díky, Martine, jako chůva ses osvědčil, ba i náš cocour si tě oblíbil ... to pro tebe nevyznívá příliš dobře ;-) ) ... a pak nečekané překvapení: v sále volná místa- to jakože nebyly lístečky s rezervacemi??! Prostě pohoda!
Už jsem začínala pochybovat, jestli akce vůbec proběhne... hrálo se totiž finále  v hokejovém MS, takže sportovci  odpadli k TV a na kulturu neměli ani pomyšlení.

Naštěstí se na pódiu objevili oba hlavní organizátoři - nakadeřená Sandra Nováková a o několik kg lehčí  Filip Rajmont ;-) - a uvedli další úžasný večer plný hudby, předem neznámých hostů, vtipných komentářů i nečekaně vtipných situací - miluju tyhle okamžiky, náramně to prověří inteligenci člověka a jeho smysl pro humor ;-) ...na Barování je člověk bez takové výbavy asi dost ztracen ;-)


Ani tentokrát nechyběla "Kočka ze Záběhlic" - neuvěřitelně vitální majitelka nejhlubšího altu v Čechách :-) - Věra Nerušilová. Hned na úvod prohlásila: "Já všem vám tady tykám, já jsem tady nejstarší..." , a pak už diváky nutila střídavě k smíchu a ke zpěvu a bylo to moc fajn.


Patrně nejmladší účinkující byla Míša Doubravová. Míša má talent- zpívá, tančí... a to celé lehce a s přehledem.

Rychlokvašky.
Takhle výstižně nazval Filip Rajmont dvojici Ben Cristovao a jeho přítelkyni Moniku Bagárovou. Ano, prototypy dvou nádherných mladých lidí, kteří jsou happy a cool, zvoní jim mobil i v situacích, kdy vystupují na jevišti... :-) odzpívali -bohužel bez doprovodu živé hudby, ale i tak skvěle ...a s úsměvem odskotačili... asi k baru ;-)


Překvapením večera pro mne osobně byla Jana Fabiánová- dcera Nadi Urbánkové. Ta tedy zpívá tuze pěkně a doufám, že zavítá do MB častěji ;-)


Nezklamal ani Ondřej Ruml- jeho vokální pokusy s technikou mě baví :-)) Poslechněte si notoricky známou píseŇ pozpátku...  tady je čeština velmi zaměnitelná s maďarštinou :-)


Neuvěřitelné bylo trio Jan Kares- Ondra Ruml a jako vždy skvělý Petr Zimák (určitě by zasloužil řád Zlaté paličky  za nejsvědomitější docházku :-) )  J.Kares měl dost idealistickou představu, že naučí publikum intonovat a zapojit se do zpěvu :-)) Dopadlo to katastroficky- polovina sálu nevlastnila hudební sluch- a ta druhá jej vlivem alkoholového opojení pozbyla, ale pobavili jsme se skvěle! ;-)




Výtečný byl opět Honza Nedvěd.
Filip Rajmont mu dal hezký přídomek: "ten lepší" :-), aby nedošlo k nechtěné záměně s jmenovcem :-)


V mé soukromé hitparádě bodoval i Saša Minajev. Zpíval rusky. Připomíná mi to doby, kdy jsme na gymplu sháněli LP s nahrávkami  ruského písničkáře V.Vysockého. Pro mne příjemný zážitek. Saša je prostě "ruskij čelověk" s neskutečně zajímavým životopisem- a je úžasný!!!


Pro Barování je typické, že se tu míchá hudba všech žánrů. Operní árii zazpíval P.R.Plasche. Sklidil velký potlesk- jak jinak za takový výkon!



Nelze asi vyjmenovat všechny- to by byl příspěvek neúnosně dlouhý. Už tak mám problém vybrat vždycky nějakou ukázku z toho množství nahraného.
Každopádně večer byl skvělý- tentokrát tak akorát dlouhý ;-) A jsem moc ráda, že jsme ulovili lupeny na Barování s magickým datem 6.6.2011 :-)) /byl to adrenalin, ale máme!! :-))/

Já tu sešlost prostě miluju.
Pořadatel u vstupních dveří už přátelsky žertuje, potkám tam hafo známých,  popiju dobré víno... no tohle si přece nemůžu nechat ujít!

4 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Moc dekujeme za zminku ve Vasem blogu. Trochu Nas ale mrzelo ( i potesilo) ze jste nepoznala, ze jsme na playback nezpivali. TO TOTIZ V BAROVANI NEJDE. Zpivali jsme na podklad z cd, protoze nam onemocnel pianista, ale Nase hlasy byly zive. Rychlokvasky Nam sice Filip rika, ale je to z kamaradstvi a vi, ze si to po dvou letech co tam chodim, muze dovolit. Kazdopadne se na Vas na dalsim Barovani budeme tesit. Priste snad i s pianstou. Ben a Monika

Andrea řekl(a)...

ty máš ale hvězdné komentáře:-) bylo to fajn, souhlas...takže šestého:-)

wlcice řekl(a)...

To Ben:
Jé, tak jsme to myslela, že vás jako nedoprovázela živá hudba! - opravím to-aby to bylo zavádějící :-) Díky za koment ;-)

Anonymní řekl(a)...

Byla jsem tam taky a Ben mě svým zpěvem velmi mile překvapil. Myslím, že mu ještě u lidí pořád škodí nálepka "nezpěváka" ze SuperStar, a tak není divu, že si člověk může i myslet, že měl hlas a zpěv do té současné podoby uměle upravený ve studiu. Trochu pak oběma s Monikou možná škodí i to, že jsou napohled až tak krásný pár, který přímo svádí k ironizování ... vždyť kdo má rád takovou nelidskou dokonalost? :D Zdraví a těší se na 6. 6. na dalším Barování Fanny