Velikonoce 2016

28.3.2016

Letošní Velký pátek byl jak vytržen z Erbenovy balady. Špatných zpráv asi není nikdy dost. Moji klienti prostě umírají tak, jak potřebují bez ohledu na kalendář a na to, kolik jim je let. Člověk pak vede s pozůstalými zvláštní rozhovory, u nichž si často připadám jak divák v kině- jako když sledujete film, kde si říkáte, že tohle autor prostě nezvládl, to přestřelil! 
Ale ono ne, ono se to skutečně děje. 
A tak po stopadesáté řešíte (ne)etiku lékařů při sdělování něčeho tak jedinečného a nevratného ... achjo.  Kdy se tohle změní??!!



Místo leštění oken jsem rozhodně  potřebovala navštívit kamarádku po těžké operaci. Tak ráda a s chutí jsem ji objala! Někdy stačí na Onen svět udělat jen malý krůček- a zpátky už to nejde. Tak jsme se spolu  veselily a manželové nás celé odpoledne obskakovali- krásný den to byl ;-)

V neděli jsme doma uspořádali nečekaný velikonoční mejdan. Vzájemně jsme si poskytli psychoterapii, koučink a nevímco ještě- každopádně každý vytáhl své kostlivce ze skříně. Byl čas na jarní úklid. Byl to psychomasakr. V mém případě vyústil v konkrétní a závažné rozhodnutí... Od 1.dubna bude všechno jinak! (jestli mě osoby dotčené nezabijou, určitě napíšu).

Jsem moc ráda za ten večer. Známe se tak dlouho, že před sebou nemusíme nic zastírat, lakovat narůžovo- to je úúúleva! Na svoji zpověď člověk dostane tak otevřenou zpětnou vazbu, že mu docvakne. Ale nebyl to žádný ponurý a zdrcující večer, proložili jsme ho veselými historkami, takže všeho bylo přiměřeně. 
Největší souznění nastalo, když přišla řeč na stále nevyplněné daňové přiznání a taky při konzumaci máminy nádivky, kterou ona umí skvěle. Zde se naše názory shodovaly  ;-)

V pondělí nás navštívili koledníci. Soused do toho spustil sekačku. Takové první sekání trávníku neradno odkládat- no kdy jindy by to člověk měl dělat. 
Beránek nikoho nepo..., neb všichni měli zbraň v podobě nového ohozu- jen já ne, protože mě nebavilo si něco vybírat a zkoušet. Ale žádný trest mě za to kupodivu nepostihl. 

Po obědě jsme na obloze vyhlíželi maxiletadlo, které nám přivezlo tu vzácnou návštěvu made in China. Inu i o Velikonocích se píší dějiny. Miloš oblékl stylově rudý pulovr a Krteček začal mluvit čínsky. 

Svět není dokonalý, ale pořád se ještě otáčí. Pratchett to věděl dřív.


3 komentáře:

Matty řekl(a)...

To jsem tedy netrpělivá:-) Tohle čtení jsem potřebovala. Opatruj se:-)

Hanna 6 řekl(a)...

Na beránka spolu příště vyzrajeme, spichnu ti krinolínu ze 14 metrů látky, zaručeně odolnou všem pomlázkám.(Míry už mám, zkoušet nebude třeba). Na to ostatní, mohu jen napsat, drž se.

Ilona Ř. řekl(a)...

Wlčice,
mám za s sebou nedávno operaci v soukromém zařízení a opět jsem se mohla na vlastní kůži přesvědčit, že všechno je o lidech !
A Krteček made in China se už nelíbí ani dvouletému Šímovi!
Ať od dubna je vše jiné a lepší !