Zelenočtvrteční viróza

9.4. 2009 - 205.den z 365

Začaly prázdniny. Plánovala jsem si s dětmi dneska výrobu všelijakých těch velikonočních ozdob a taky výlet do ZOO. Jenže všechno bylo jinak. Majdě se neudělalo dobře, pokašlává, má teplotu a samozřejmě zvrací.
Výlet se nekonal a Martinka to obrečela :-( Musela být s námi zavřená doma.
Majda většinu dne proležela, odpoledne řekla, že se jí venku asi bude líp dýchat, tak jsme šly na hodinku ven, ale večer už to zas nebylo nic moc. Má i teplotu. A je smutná, že má takovou smůlu. Jakmile jsou prázdniny nebo nějaké volno, ulehne.
Mně se tohle její chrchlání nelíbí, děsím se, co z toho zas bude.


Na vychýázce jsme měli tradiční zastávku u plotu, za nímž se producírovaly minislepičky.



Dneska se ovšem vynořila i paní majitelka. Hned se hlásila a lákala děti k plotu. Najednou popadla slípku a hulákala: "Pojď, maminko, podrž dětem slepičku. Ať si ji pohladí a viděj, jak slípka vypadá. a už mi toho opeřence podávala přes plot se slovy "Ať ti neuletííí" Naštěstí jsem vesnického původu :-) Vzala jsem tedy opatrně slepičku a moje městské holčičky ji ihned začaly věděcky zkoumat :-) Byla krásná. Mrkala očkem sem a tam, hladily jsme její krásně kropenatá peříčka.
Ptala jsem se paní, nač se tak malé sleičky chovají a jak se vlastně jmenují. Paní mi řekla, že je to pravá česká zakrslá slepička- kropenatá. A že je chová pro potěšení a na okrasu. Koupila je do zahrádky, že prý nehrabou... což údajně není tak docela pravda ;-)))

No a pak se vrhla do kurníku a vylovila dvě vajíčka, která nám vyloženě nacpala, jakože jsou Velikonoce a že si je prostě musíme vzít. (trapas!!)

Doma jsem tedy vyfotila pro porovnání standardní slepičí vejce a to minivejce:

6 komentářů:

Gabro řekl(a)...

To mě mrzí :-(. Tak ať z toho není nic hrozného...

Anonymní řekl(a)...

Petr kašle taky pořád,ať se Majda brzo uzdraví.Kdo prodělal chřipku ,každému se vrátila.Pavla

Katka s Nancy řekl(a)...

Preji,at je mala zase brzy fit

Daniela řekl(a)...

Holky, tak ať to je jenom jednodenní, nic vážného.

Anonymní řekl(a)...

Teda,jeden se začne uzdravovat a další ulehne...Držím palce,at je klidná noc a hlavně dýchání v poho...Budu to sledovat s nervama,tak sem prosím občas něco napiš a nebuď ,jak já.A bacha na pupínky..,jsem jak ropucha s bradavicema:)..,se tě snažím rozesmát...,,,,M

Anonymní řekl(a)...

no tak,slepičky nejsou jen na okrasu,jsou to mininosnice marcela