Zprávy z Motola

24.4. 2009 - 220.den z 365

23.00

Dneska jsem v Motole strávila 12hodinovou šichtu.




Majda mě trochu zaskočila, nevypadala totiž vůbec dobře, když jsem přišla. Hodnoty saturace a tepu měla mnohem horší - a to byla na kyslíku celou noc.
Za celý den nic nesnědla , vypila necelý kelímek vody, všechny pomocné manévry- jako rehabka a polohování- sabotovala.
Odpoledne měla tep skoro 180, volala jsem doktora, ten se taky zděsil, a tak nám hned poslal kardiologa.
Mladík přišel s batohem na zádech, z něhož si postupně vybalil celou ordinaci- EKG, SONO- vyladalo to elegantně a skladně. Kolegové si ho dobírali, že vypadá jako turista. Smál se pravil, že hlavně nesmí nikde zakopnout, že ta mašinka stojí 2miliony! Takže ihned slyšel: "Jé, tak to máš větší cenu než nějaká ženská s diamantovým náhrdelníkem..."

Naštěstí nám nenašel žádnousrdeční vadu, všechno je způsobené tím, že Majda špatně dýchá.
Ona tvrdí, že má zalepené plíce. Jenže ani rehabka z ní nic nevybušila- tak kdo jiný už, že???
Majda je děsně unavená a vyčerpaná, dýchá jen povrchově, a tak měla dnes kyslík na 4litry, a přesto byla saturace pouze 87.
Nic nechtěla, ani si nechtěla povídat-jindy mě láká k sobě a pusu nezavře, ani číst nechtěla- jinak má tak 6knih na měsíc... sama vidím, že je něco špatně.

Jednu chvíli bylo na našem pokoji 8doktorů! Diskutovali, ptali se, ale na nic nepřišli... :-(

Večer Majda začala ještě zvracet, aby toho asi nebylo málo- jednou, dvakrát... při tom šly hodnoty zase dolů... Postel celá ee, převlíct pyžamo přes tu spleť hadiček a drátů... no docela rébus.
Sestřičky jsou ale opravdu velmi milé, uklidňovaly hlavně mě, že se to zvládne a že bude dobře... chce se mi tomu uvěřit, ale už vím, že u nás během jednoho dne může proběhnout ledascos!!

Dohodli jsme se s Wlkem, že přijde na noc a já že se pojedu domů vyspat (to nevím, zda se mi podaří)

Hlavně, ať je Madjě dobře!! Ať se netrápí. Zažila toho v životě už tolik! :-(

Přinesla jsme jí dárek- podložku pod nohy.





Když leží, nemůže se sama hýbat, takže si snadno otlačí cokoli. Na veletrhu jsem objevila firmu, která vyrábí všelijaké podložky- domluvila jsme se s pánem, že by mi ji půjčil na zkoušku. Dnes veletrh končil, tak jsme se cstou do nemocnice ještě jednou proběhla po Výstavišti. Kolečko totiž stojí 318Kč. Je to nějaké hmota podobná molitanu, zašitá do pouzdra. Tak uvidíme. Jestli se to osvědčí, pošlu pánovi peníze, jestli ne, dostane kolečko ani nemrkne :-)
Kdyby snad někdo potřeboval polohovací pomůcky viděti, odkaz na ně je ZDE


Tak držte pěsti, ať máme štěstí a Majda se vymaní ze zajetí té svinské choroby, o které nikdo neví, co je vlastně zač ....

Za došlé maily, sms i komentáře děkuji velice. I když neodpovídám, čtu si je pořád dokola (v mobilu mám t.č.57 přijatých zpráv ;-) a je mi líto je smazat, neb každá má "výpovědní hodnotu" :-)) Díky moc všem, kteří si najdou čas a myslí na nás!!!

A tak jdu spát a věřím, že zítřek bude krásnější než včerejšek.... a běda jak ne!!! :-)



8 komentářů:

ivig řekl(a)...

Posílám spoustu energie Tobě i Majdě.

Lucka73 řekl(a)...

Já tak čekala dobrý zprávy. A zatím to nezní nijak moc.... Nejhorší je, když se to zhoršuje a neví se proč a jak pomáhat.
Takže - moc, MOC přeju, ať se na to brzy přijde. Nebo ještě líp, ať je dnešní ráno pro Majdu jako mávnutím kouzelnýho proutku krásný a hlavně, ať se jí líp dýchá.... Strašně moc na vás myslím! A držím palce!!!

Ať je líp!

Anonymní řekl(a)...

Market, ani nevis, jak moc na Vas myslim, nevzdavejte to holky, bude lip, uvidis!!! Nedockave budu cekat na dalsi zpravy od tebe, na ty dobre, ktere ted musi prijit....drzim vsechny palce xxx rea

Anonymní řekl(a)...

Bude líp neboj,držím palce a přeju hodně síly. Pavla

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, nezname se sice, ale moc na vas myslim. Na obe! Drzte se...

Pavlina

Peťa řekl(a)...

Milá Wlcice a Majdo, myslím na Vás i několikrát během dne, prostě si vzpomenu... To je blogu úžasné, jak se člověk přes ně dostane skoro do "rodiny" a pak se umívá, když je dobře a smutní, když je špatně. Tak se Majdo drž a zapoj všechny své síly ať už jsi brzy doma v tom tvém úžasném rodinném kruhu. /použiju svoji identitu, aby jsi věděla taky o "koho" jde :-)/ jinak Peta/Pezy :-)

Daniela řekl(a)...

Pořád na vás moc myslím.
Dneska už bude líp, musí být líp.

Anonymní řekl(a)...

Milá Majdo a Markéto! Moc vás zdravím a posílám pozdravů z "druhého konce Prahy". Myslíme na vás kudy chodíme, když zalávám kytky a koukám na Mikeše, který se vyhřívá na sluníčku za oknem...Andulka oprašuje deník DKMS a čeká na společnou letní detektivní spolupráci! Holky bojujte!!! Hodně sil!!! 4 Mrkve