Barvy podzimu


11.10.2009

Zdá se, že babí léto skončilo a podzim nám nabídne už jen dny vlhké, šedé a chladné :-(
5denní předpověď počasí, která se mi zjevuje a dolní liště PCmonitoru, skutečně moc optimisticky nevypadá...

Chtěli jsme jít původně pouštět draka, kterého tatínek zkonstruoval. Děti ho dopoledne namalovaly. Jenže pak začalo pršet a odpoledne už zas nefoukal takový vítr, který by byl schopen našeho poctivého HOME MADE českého draka :-) vynést do výšin.

A tak jsem navrhla procházku a děti vytáhla ven, ačkoli z toho radost neměly a protestovaly, že budou hodné a že si budou hrát. Známe svoje lidi- šlo se ven- nekompromisně ;-) Nechali jsme tatínka pracovat (topil se v papírech a účtech a horlivě zpracovával DPH, tak můj zběsilý nápad s venčením vítal)
Nakonec to nebylo tak špatné, jak prorokovala Majda. Dívaly jsme se, jak pilní zahrádkáři ukládají ke spánku své zahrádky, prořezávají stromy, ryjí záhony... Povídaly jsme si a obdivovaly, jak se některé listy dokáží vybarvit:

Barevné listy vytvořily plotu pestrý přehoz:



... já to pořád říkám: předpovědi jsou zavádějící a nemusejí být vždycky tak nepříznivé, jak odborníci vypočítají... rukavice a čepice už asi v příštích dnech budou potřeba, ale když budou slušivé a hřejivé... tak to zas nebude taková tragédie, ne? ;-)

7 komentářů:

Rea řekl(a)...

Market, i podzim ma svoje kouzlo :), jen doufam, ze se Vam vsem vyhnou vsechny chripkovy a jiny bacily, a nebo aby Vas aspon neotravovaly moc velkou intenzitou a brzo pochcipaly......... Moc na VAs myslim a diky za komentar :)xxx

Lucka řekl(a)...

Muj tata je z podzimu - hlavne toho destiveho, nadseny. Konecne bude prset, aby mohl lepe zorat. Pak se bude tesit na mrazy, aby plevel vymrznul.. no, vidi to pocasi taky jinak :))

krasne fotky :)

Pisarka řekl(a)...

Ale jasně, každé roční období má svou krásu, jen my jsme pořád zvyklí brblat na počasí. A předpovědi? Nejlepší je kouknout z okna.

Andrea řekl(a)...

Jo, jo...když člověk nemusí ven:-)))Bude čas na knížky..:-)

Miška řekl(a)...

Zima,déšť...brrr.AndyPan má pravdu,bude čas na knížky.Ale přitom budu běhat ke kotly přikládat a spátky :-).

Jitka Neradová řekl(a)...

Také se těším na ty knížky.Jinak podzim mám ráda bez vlezlého deště, dnešek tedy nebyl zrovna ukázkový exemplář. Ale máš pravdu, na všem lze najít něco hezkého. Jdu hledat:-)

Marci řekl(a)...

Nic nevidím,kde je chyba??