Akční pátek

19.3. 2010

Už nějakých pár let si uvědomujeme, že život je krátký. Najeli jsme na styl "urvat, co se dá" :-), takže nám celkem nedělá problém vymyslet nějakou "hurá akci" a hned ji uskutečnit.

Ve čtvrtek večer nás napadlo, že bychom mohli stihnout v pátek dopoledne trochu pracovat a zajet si ještě zalyžovat. Do Maxova je to zhruba hodinu cesty. A když už máme ty lyže :-)...
Děda slíbil, že by po obědě vyzvedl ze školy Majdu a my bychom se nejdéle v 18hodin vrátili. Domluveno! Jede se! Martina byla nadšená. 
Na horách bylo nádherně. Jen sluníčko, pár lyžařů a my. Tahle sjezdovka byla jenom MOJE!! :-)
Fronty u vleku vůbec žádné. ceny posezónní... prostě úplná paráda.

Cestou jsme ještě přibrzdili u pekařství v Lučanech, abychom domů nakoupili "suvenýr". Kdysi jsme tam objevili místní specialitu: ořechový chléb. Nejenže zajímavě vypadá, ale i na chuť je vynikající!

Takhle vypadá řez chlebem. Různé druhy ořechů z něj činí  neobvyklou pochoutku a je škoda ho čímkoli mazat. Suchý je prostě nejlepší!

Ještě zastávka v korálkovém obchodě ;-) , a pak už honem domů. Na dnešní podvečer byl totiž ještě naplánovaný přílet našeho strejdy.
Bydlí ve Vancouveru, takže od začátku roku byl díky olympiádě problém sehnat letenky do Prahy. Konečně se zadařilo a máme ho tu!

Tak bylo veselo. Díky jeho několikahodinovému časovému posunu už asi nestihneme spát vůbec :-)) Ale to nevadí ... :-)) Už se těším na to povídání a společné akce!

5 komentářů:

Lucka řekl(a)...

Jak já ten váš směr vůbec neznám, tak v Lučanech mám kamrádku :)
Je super, že vám tak krásně vyšlo počasí..

Chleba vypadá báječně, takový jsem ještě neviděla..:)

Marci řekl(a)...

teda,vy frčíte...Slávek jen závidí...z WC

Anonymní řekl(a)...

Strýčka z Kanady si pamatuju od loňska,Majda o něm psala.Moc sympatický pán...:-))

ivy

Gabro řekl(a)...

Jůůů, strejda je sympaťák! A ten chleba... Hmmm, dala bych si! A ty hory, to musela být pohádka, co???

Andrea řekl(a)...

chleba taky chci..a hory upřímně závidím...strejdu už si závidět netroufám, abych tu neměla nějakou nelichotivou nálepku:-)