Na hory bez lyží?

9.3.2010

Koupila jsem sobě nový potah na žehlicí prkno, abych sebe motivovala k větším a radostnějším výkonům v žehlení prádla.... a ono to nefunguje :-(


Píšu o tom proto, že mi naskočil ještě jeden veselý výjev z minulého týdne, kdy jsem tu ležela s horečkou neschopná čehokoli a Wlk se pustil do žehlení. Byl to komický pohled. On ty kousky prádla tak rozvážně rozprostíral na žehlicí prkno ;-) A taky si k tomu pustil film. "Stmívání". :-) Prý aby byl v obraze, v čem se vyžívá jeho dcera :-))
Majda totiž propadla bestselleru S.Meyerové a čtyřsetstránkovou bichli "Stmívání" nemohla ani udržet, jak pro ni byla těžká, ale přečít ji musela.
V sobotu odpoledne nás všechny vyhnala z pokoje, že se podívá na stejnojmenný film, tak abychom jí to nekazili svými chytrými připomínkami. Byla nadšená.

Dneska - zima nezima- chtěla jít ven. Měla totiž rezervaci v knihovně na Nový měsíc- tedy 2.díl tohoto romantického hororu. Vzaly jsme to zkratkou přes náš lesopark, jeden úsek cesty byl sjízdný pouze bahnem, takže vozík se zabořil, zahrabal a bahno bylo úplně všude....

Majda v knihovně zas nasyslila celý komínek knih. Úplně blažená, že sehnala, co chtěla.

Rozhodli jsme  se s Wlkem, že asi zítra pojedeme na hory.
Majda jet nechce, že tam nemůže nikde jezdit- což je pravda. Domluvila si hlídání! Babička si prý vezme dva dny dovolenou a těší se, že s Majdou budou navlíkat korále (začínají vyrábět vánoční andělíčky... alespoň je za 3/4 roku Vánoce nezaskočí ;-) ) a vyrábět z FIMA.

Takže teď už to má jen jeden háček. Nemáme lyže. :-)
Od té doby, co máme Majdu, na lyžování nějak nedošlo. Naše studentská výbava  za ty roky už použitelná není. Martinka nějaké  lyže má  a je celá žhavá to zkoušet a asi bychom ji měli ke sportování vést, takže na stará kolena zainvestujeme do lyží a vrhneme se opět na svah. Já z toho mám tedy docela hrůzu... prý se to nezapomíná, ale...jistě exitují i výjimky!!! ;-)

Ubytování jsem okoukla na netu- snad to nebude problém a lyže patrně koupíme cestou :-)), protože Wlk se zrovna dneska musel zdržet v práci a zavřeli nám v HAPPY SPORTU :-( 

Tak uvidíme, kdy a kam se vypravíme...

11 komentářů:

Katka s Nancy řekl(a)...

Teda Wlcice, to je zajimave, ... mas takove krasne prkno, to se musi prece zehlit jedna radost.

Tak at poridite zitra cestou vybavu na lyzovani a uzijte si hory a Majda koralkovani s babickou

Andrea řekl(a)...

to se nezapomíná, markét..a budeš překvapená..já byla nadčšená, zvyklá na tvrdé lyže ,é mladé doby..tak ty curvingy jezdáí samy, fakt:-)

JaninkaD řekl(a)...

Ahoj,
teda mně by k lepšímu výkonu nepomohlo ani nový prkno či žehlička. No ale raději to nebudu zkoušet, páč bych se pak už neměla na co vymlouvat:o)

A přeji ať se hory parádně vydaří! Jana!

Anonymní řekl(a)...

Jestli mohu radit, tak se ještě nabízí varianta si lyže na místě vypůjčit (nebává to drahé - i kolem 100 za pár a den, tak to pi týdenní dovolené určitě vyjde levněji než kupovat nové nebo i bazarové). A půjčovny jsou ve většině lyžařských areálů. My to tak děláme s klukama - aspoň se nemusíme nervovat, že nové lyže někde odrbou.
Přeji pěkný konec zimy - a pak už PŘIJDE JARO.
Markéta K.

Lenka řekl(a)...

Já bych si lyže taky půjčila. mám s tím docela dobrou zkušenost. Po dvou dnech mi došlo, že v mém případě by koupě lyží byly opravdu vyhozené peníze. Lenka

wlcice řekl(a)...

My jsme taky uvažovali, že si je půjčíme, ale zase... nemůžeme se nabažit toho, že Martinka skáče, běhá... takže si to s ní prostě chceme užít. Budeme jezdit na hory-třeba jen na víkend, nebo na střídačku-podle hlídání Majdy, což bude asi vždycky akce "hurá"! Do půjčovny člověk musí jet, nejlíp si to tam zamluvit, a pak to zas jít vrátit zpátky- v tom HappySportu mají fakt dobré ceny, takže investice nebude ruinující :-)) A spoléháme na to, že si snad vzpomeneme, jak se mrskají obloučky a jak se na pomu sedá :-)) - bude asi veselo... ;-)

Anonymní řekl(a)...

Abys přijela celá. Pozor na své dlouhé tělo:
Užijte si to

Gabro řekl(a)...

Tak přeji, ať si nezlámeš nohy :-D. Ale když si zlomíš ruku, tak nebudeš muset žehlit! :-DDD

Pisarka řekl(a)...

Prkno je nádherné, ale mě by též k radostnějším výkonům neinspirovalo.
Až vymyslí něco, co bude žehlit samo...

Anonymní řekl(a)...

Tak to jo, vlastní jsou samozřejmě lepší. Užijte si výlet ve zdraví.
A k tomu žehlení - miluju scénu z druhého filmového Harry Pottera, pohled od kuchyně Weasleyových, kde se pod tekoucí vodou samo umývá nádobí a na křesle se sám štrikuje svetr. :-)
Markéta K.

Aranel řekl(a)...

tak pěkný potah na prkně nemám ale vymyslela jsem si pomáhající rituál. Žehlím u Růžovky. Horší to je o prázdninách když seriál odpočívá tak já taky :o)))