Happy hour v Happysportu :-)

10.3. 2010 - středa

Během víkendu se v naší domácnosti zrodila myšlenka, že bychom měli - my s Wlkem a s Martinkou- odjet na hory. Abych si jako odpočinula :-) a Martinka aby si užila sněhu a lyžování. Všechno zorganizovala Majda, která se prostě a jednoduše babičce vnutila na hlídání. Babička souhlasila a v úterý večer jsem zaslechla její hovor s Majdou: "No oni snad neodjedou!"
Tak to byl ten správný impulz.
Hned jsem navázala a nenápadně prohlásila: "Tak my bychom zítra jeli na ty hory, co? Do neděle... zvládnete to tu?"
Babička protočila oči- jako by někdy něco NEzvládla... ;-)

Ve středu ráno tedy hurá na nákup. Jednak doplnit zásoby- no a taky hlavně koupit si lyže :-)) Když už tedy máme lyžovat.
Díky Majdě jsme se nějak sportování přestali aktivně věnovat, a tak v lyžování vznikla 12letá pauza. Takže naposledy jsme svah opouštěli s klasickými dlouhými lyžemi v naducaných bundách....  Ani nás nějak nenapadlo si po tom stýskat- ono je tady totiž pořád "co dělat" :-), ale díky Martince musíme aktivity zas nějak oživit, aby zvládla základní věci. Plavání a jízdu na kole už máme splněné, tak ještě ty sporty zimní. Letos tedy lyžování.

Jaké bylo naše překvapení, když jsme vstoupili do úžasného obchodu se sportovními potřebami s veselým názvem HAPPYsport!
Asi jsme byli nápadní hned při vstupu, protože se nás ihned ujala slečna prodavačka a zahrnula nás odbornými dotazy :-) Byla to celkem zábavná konverzace :-))
"S čím vám mohu pomoci?", ptala se vlídně.
"No, jedeme na hory, tak potřebujeme lyže a boty a asi i hůlky, jestli se to ještě používá..."
"Aha. A jaké lyže by to měly být?"
"Nějaké pěkné. Počítám, že je budu mít stejně víc nad hlavou něž ve sněhu, tak ať se líbí..."
Slečna si mě přeměřila a začala vyndavat ze stojanů lyže přiměřené délky.
"A jaké obloučky děláte?"
"No, po těch letech počítám, že od lesa k lesu :-)"
Slečna mi vybrala krásné lyže značky HEAD, že prý jsou měkké a budou krásně zatáčet.... (uvidíme!!!)

Pak jsme se přesunuly k botám. Slečna byla neuvěřitelná a i moji sloní nohu elegantně obula na 2.pokus!! :-)
Jásala jsem. Úžasná výbava za cenu, jakou bych zaplatila v půjčovně. Končí sezona a málokterý blázen se jde vybavit na hory v půlce března ;-), ceny - 50%.

Poté se ještě vrhla va Wlka. Ten vůbec nedělal potíže, takže byl vybaven velmi rychle.

Slečna se evidentně bavila a optala se, zda budeme vybírat i oblečení :-)) Kývla jsem. Ceny opět příznivé a nějaká sportovní bunda by v mém šatníku zaplnila tuto mezeru.
Vyšly jsme do patra. Přecházely mi zraky. Poprosila jsem slečnu, jestli si můžu nabídku vyfotit.

Slečna musela nabýt dojmu, že jsem z jiné planety. Focení povolila :-) Potřebuju koupit bundu Majdě- tak než se někam štrachat nadarmo s vozíkem, vždycky oběhnu potřebné krámy- nafotím- ona si doma v klidu vybere, a pak jdeme najisto :-))
Radši jsem tedy slečně své počínání zdůvodnila. Řekla, že není problém, že dolů do krámu se dostane, že mají jednoho kolegu taky na vozíku a že snese, co bude potřeba, aŤ si Majdu dovezu, že to všechno ozkoušíme a vybereme, že mi bude pomáhat! :-)) /se jí to asistování při nákupu nějka zalíbilo ;-)/
Tak tady mě vyfotil Vlk, jak váhám a zas nevím, kterou bundu koupit.... bílou??  Ale mám ji!! A jsem moc ráda. To je totiž velmi chytrá bunda :-) Miluju věci, které jsou vymyšlené. A to tedy tyhle sportovní jsou. Kapsičky, zipy, patenty...a hlavně ten materiál!! Pryč jsou ty doby, kdy se člověk vybatolil jako sud na svah a sotva začalo sněžit, bunda nasákla vlhko, namrzla....na šponovkách se vytvořily "sněžné kuličky"...

Obchod byl fakt "stylový"- zaujaly mě lavičky vyrobené z lyží :-))


Po hodině jsme vycházeli z krámu kompletně vybavení. U pokladny nám ještě žetrovně  přidali odbornou příručku  /netušili, že ji opravdu budeme číst!!/ :-)

Cestou domů jsem  zkoušela obvolat některé penziony, zda by bylo k mání ubytování. Povedlo se. Přijeli jsme domů, za jásání a vyšilování Martiny, že "jedeme na horyyy", sbalili věci a odpoledne vyráželi směr Horní Maxov.
Penzion byl bezva, kousek od sjezdovky, pan domácí (bývalý člen horské služby! :-) ) naprostý pohodář.

Večer jsem si  v té odborné příručce nastudovala "specializovanou průpravu na nácvik carvingu" s tím, že hned zítra ráno na to "vlítnu" a svou carvingovou vlnovkou ohromím Severák. :-)

10 komentářů:

Aya řekl(a)...

No Wlčice...ty jsi úžasná.
Obdiv za odvahu, za úžasný článek a že ještě sneseš tu zimu! :o)))

Gabro řekl(a)...

Úžasné počteníčko! Opět se tu náramně bavím tím tvým popisem při nákupu zimního vybavení :-))). Myslím, že pani prodavačka byla moc ráda za tokovou útratu!

A těším se na pokračování, jak probíhalo samotné lyžování :-).

PS: Při "obloučcích od lesa k lesu" mi pomalu tekly slzy :-))).

Daniela řekl(a)...

:-) . Se směju ještě teď :-) . D.

Lucka řekl(a)...

Už jsem vyhlížela, jak jste na horách dopadli.
Vidím, že i přípravy byly vtipné :)))

Také se těším na pokračování

Miška řekl(a)...

Wlčice ty nikdy popisem nesklameš.Opět jsem se pobavila a tos ještě nenapsala "ani čárku o pobytu".Se budu asi chlámat ještě dlouho potom :-) .Už se těším!!

Lenka řekl(a)...

Tedy u toho vašeho nákupu bych chtěla být.

Marci řekl(a)...

Myslím,že i paní prodavačka bude mít dlouho co vyprávět na večírcích...to asi dlouho neviděla.Těším se na pokračování...

thora řekl(a)...

Well, it's been decided: we're going to visit Happysport on our way to Stbk. in June or October. Thank you for the lovely reading, already looking forward to the ski adventures!

Pisarka řekl(a)...

Ty uděláš zážitek i z blbého nakupování :-) Ještě že nelyžujeme, jinak bych se snad vypravila taky.

Andrea řekl(a)...

Já ti trak závidím..bundu i ten maxov:-)) letos to nevyjde asi:-)