MDŽ uvedlo Ženy v pokušení :-)

8.3. 2010

MDŽ je rozporuplný  a socialistickou minulostí zprofanovaný svátek. Jedni jej zavrhují, my- notoričtí slaviči- máme ovšem radost, že je v kalendáři oficiálně zapsán důvod k oslavě :-) 
Wlk mě pozval do kina!
Rozhodla jsem se ignorovat chorobu a pozvání s nadšením přijala ;-)

Dávali předpremiéru českého filmu "Ženy v pokušení".



Tvůrci slibovali komedii o mezilidských vztazích. Film splnil mé očekávání: jít se do kina pobavit, odreagovat.

Vtipy místy hodně černé, někdy i ty hodně profláknuté, pár kýčovitých záběrů kamery- to všechno autorům odpouštím, protože herecké výkony všech postav byly skvělé. Možná to nevidím objektivně, jelikož Elišku Balzerovou obdivuji ráda zejména na jevišti, Lenka Vlasáková se poslední dobou taky  nepřehlédnutelně prosazuje a  kdo nemiloval Vojtu Dyka, po zhlédnutí tohoto filmu jistě začne, nerozčilovaly mě už ani rozpačité projevy Jiřího Macháčka- to je prostě "jeho styl"...
Pro pobavení  film doporučuju, nabízí  i několik podnětů k zamyšlení nad mezilidskými vztahy- zejména vztah: matka- dcera.
Z děje nebudu a nechci nic prozrazovat, protože bych jaksi zkazila pointu těm, kteří se na film teprve chystají. Není jen "pro ženy"- snesou ho i chlapi! :-)

Kinosál byl vyprodaný a díky vyššímu věkovému průměru diváků se v sále neozývalo hromadné chroupání popcornu a srkání coly, sál nebyl přesycen vůní přepálené kukuřice, takže jsem film zhlédla v kultivovaném prostředí a ne v kukuřičném poli. ;-)



Babička oslavila MDŽ v zajetí svých vnoučat- děkujeme! :-) 


13 komentářů:

Gabro řekl(a)...

Také jsem na tento film vyrazila a nelituji :-). Moc jsem si ho užila. Jen ten pán, co sedil vedle mne mě prudil, neboť stále mačkal mobil a oslňoval mě tím jeho mega displejem... Grrr Ale máš pravdu, žádný popcorn, žádné mlaskání... Příjemný zážitek!

ivy řekl(a)...

Mě ukázka taky uvedla v pokušení,to musím vidět :-))
Eliška Balzerová vypadá úžasně,tak už se těším!

Blanka řekl(a)...

Taky nesnáším popcorn, ale zvláštní, že když ho cítím, vždycky si vybavím kino. My byli včera na " Doktorovi od Jezera hrochů ", taky docela dobrý.

Andrea řekl(a)...

taky bych šla..ale ta´tka vyráží ve čtvrtek směr špitáůl apak mu sezení asi bude chvíl dělat potíž:-)

Danka a Jaro řekl(a)...

Do kina nechodím - teraz teda kvôli deťom, ale obvykle kvôli tomu strašnému zvuku popcornu, čo za našich mladých čias nebývalo. A výrazne mi to kino znechutilo.
Takže film si možno časom pozriem v telke, alebo na DVD.
Wlčice, a nie si už chorá, že nie? Roznášať bacily do kina asi nie je moc dobrý nápad.

Andrea řekl(a)...

a máš to , markét.:-)angína je infekční jen po čtyři dny asi....než se zaléčí ATB..takže myslím, že návštěvníci kina nejsou v ohrožení:-)navrch se málokdy chytí ze vzduchu...toť naše paní dětská mudr..stoprocentně věřím..pochybuju, žes smíchy prskala na ostatní kultury chtivé:-)

wlcice řekl(a)...

No, po 9dnech intenzivního braní ATB pro okolí nebezpečná fakt nejsem;-) Já si odpoledne předtím došla na ORL, aby mě paní dr. skoukla- mám dovoleno odjet i na hory-takže izolaci nařízenou nemám- jen kvůli tomu nálezu ve výtěru je třeba ATB brát ještě další 3dny, aby streptokok znovu nezregeneroval.

Jitka Neradová řekl(a)...

Na Ženy v pokušení se těším, v podstatě ze stejných důvodů-Elišku mám ráda a Lenka Vlasáková se dostává do oslnivé formy. A Vojta Dyk je roztomilý chlapeček, oko rádo spočine. Popcorn ne že nesnáším, přímo nenávidím, a Tvůj příměr o kukuřičném poli byl dokonalý. Jsem ráda, že snad u tohoto filmu tolik nehrozí, takže se na něj vydám. A MDŽ to mám podobně:-)

LenkaS řekl(a)...

Taky se na tento kousek chystáme a už se těším. Popcorn neřeším, protože naše děti ho taky v kině vyžadují. :-( Ale rušení mobilem bych nesnesla a ohradila se. Jsem totiž prudička v sále neustále utišující cizí děcka bez doprovodu.

Danka a Jaro řekl(a)...

No ja som tak nejako predpokladala, že Wlčice bude zodpovedná a infekčná do kina nepôjde. Ja som teda tento zodpovedný prístup získala až v tehotenstve a pri deťoch, keď mi začalo vadiť, že na nás niekto prskal bacily ... Dovtedy som to brala tak, že veď ja sa už cítim pomerne dobre, tak prečo by som niekam nešla. To že tým môžem narobiť problémy ostatným som nejako neriešila.
A inak vôbec netuším, ako sa angína prenáša, ale to si niekde naštudujem, písať mi to sem nemusíte :-)

Lucka řekl(a)...

Jsem moc ráda za doporučení tohoto filmu. Moje máma v kině nebyla asi dvacet let a lístky dostane darem.

To že bylo MDŽ jsem zjistila až z tohoto blogu. Osobně tyto svátky nepamatuji :D

Aranel řekl(a)...

Taky s Pepou vyrazíme a moc se těším protože ukázky jsou přímo ukázkové :o) Popcorn mi vadí a minule jsem se s úsměvem optala slečny co na klíně svraůa kbelík rozměrů XXXL jestli bude celý film chroupat a odpověděla, že už je přejedená, že ne. A taky ne.

Daniela řekl(a)...

Hm, tak film vypadád dobře, úplně jsi mě nalákala.
A já si teda někdy popcorn koupím. No, zamyslím se nad tím ;-) .
D.