Prázdniny skončily

31.8.2010

Datum v kalenáři mluví jasně: letošní prázdniny vyčerpaly svůj poslední den. Včera večer jsme ještě z okna vyfotila nádhernou duhu, ale dneska od rána lilo, foukalo a na obloze byly k vidění pouze odstíny všech šedí... Nevytáhly jsme ani paty.


Martina od rána lítala po bytě s aktovkou na zádech a s čipem na obědy pověšeným na šňůře na krku... (samozřejmě ho hned v několika svých jídlech -včetně jogurtu- omáchala...)

Majda řešila oblečení- svoje, moje, Martinky... protože jak známo, já jsem úúúplně nemožná. Sice umím číst a psát, ale dívat se na mě vážně nedá... ;-)  No bílé legíny a minisukni už skutečně nosit nehodlám, pokud se k tomu nenaskytne nějaká vyjímečná příležitost, jakou je třeba silestrovský karneval ;-) ...ale fakt, že "je to moderní a že to všichni nosí", ten tedy opravdu nemohu akceptovat :-))

Nakonec si vybraly, ale Madlena to ještě v půl deváté večer přecejen změnila...  A to ještě přišla s tím, že potřebuje oživit melír!! U kadeřnice nelze- nezajede k mycímu zařízení...takže doma. Normálně to dělá teta Lenka, jenže ta  momentálně nebyla  po ruce :-( Dala jsem se do toho.  Bylo to zábavné. Jsem tak rychlá a zručná, že než jsem napatlala další patro proužků kolem hlavy, ty spodní na druhé straně už měly požadovaný odstín... to byl stres! A puboš do toho jen povzbuzoval: "Ať nevypadám jako debil! Ať to mám všude stejný! A co budeme dělat, když to zkazíš??" ...někdy mám nutkavou potřebu utéct- a na návrat vůbec nepomýšlet.

Tak s Madlenou rychle do vany- to je taky dobrá rozcvička, omýt tu páchnoucí barvu a vysušit vlasy- do toho tady lítá kocour, který si našel zábavu v tom, že skáče na vyskládané hromady věcí v obýváku- vždycky se na něj něco sesune, já to pak seberu a "někam" to položím... tady už to snad nikdy nikdo nedá dohromady!!!

Nakonec  jsem byla za melír i pochválena! No vida, třeba ze mě jednou něco bude ;-)!
Obě děti jsem nacpala úderem 20.hodiny do postele, zkontrolovala obsah tašek -  a teď tu sedím a cpu se, abych uklidnila svoji nervovou soustavu a psychicky se připravila na ranní vstávání....

Přeju všem školou povinným, aby byl nový školní rok bezproblémový a zběsilými výmysly nového ministra nepoznamenaný ;-) Snad to nějak přežijeme všichni :-))

6 komentářů:

LenkaS řekl(a)...

Přejeme Martince úspěšný první školní den a vlastně i ty všechny následující! A Majdě přejeme do dalšího školního boje hlavně spokojenost a fajn kamarády, protože jedničky mít samozřejmě bude. Vám Vlci přejeme pevné nervy po celých 10 měsíců.
A hlavně posíláme energii na budování útulného bytečku a výchovu krásného koťátka! U vás je pořád něco nového. Pár dní mimo domov a nestíháme se divit. Zdraví vás opálení a odpočatí :-)

Jitka Neradová řekl(a)...

Ta duha je super. Doufám, že značí skvělé zítřky:-) Popis tvorby melíru mě tedy pobavil, sama bych si netroufla, šikovná jsi:-)
A do nového školního roku tedy hodně energie a elánu (nejen Maritnce, která by ho zjevně mohla rozdávat). Ať je ta škola snesitelná pro všechny:-)

pafcasim řekl(a)...

Příjemně jsem se při posledním prázdninovém večeru pobavila čtením o "melírování" a hlavně jsem si to živě představovala. Já kdybych někomu dělala meír, tak mě určitě nepochválí :-D

Hodně štěstí holkám ve škole!!

Marianna řekl(a)...

Úžasná fotka, moc se Vám povedla. A všem přeji, ať je ten další školní rok dobrý!

zuzi řekl(a)...

Ahoj Wlčice! Hezký první školní den vinčuju! Ještě jsem se nějak nevzpamatovala, že to začíná, ale vím, že jsi vyhrála naši knihovní pohlednicovou soutěž!
Tak ti zatím takhle gratuluji, aby všichni doma i jinde věděli, jak si dobře vedeš :) prosím, pošli mi adresu, ozvu se ti.
zuzi58@seznam.cz

Andrea řekl(a)...

J si tě zase představuju v těch legínkách:-)))))