Řekni to obrázkem

27.8.2010

Minulý týden se u nás točilo všechno kolem koček., takže jsem z blogu vytěsnila všechny ostatní členy smečky, ale oni tu samozřejmě byli a ten kočičí smutek a následnou radost z nového kočičáka prožívali každý po svém.

Majda studovala atlas koček a odborné rady, jak se starat o kotě. Ví snad úplně všechno. ;-) Mohla by si otevřít kočičí helpline.

Martinka Mikešovi namalovala obrázek na rozloučenou. Sama od sebe. Najednou přišla  a měla přeloženou čtvrtku- jako rozvírací - a tam byl namalovaný kočičí král v černém, zalitý slzami, že je mu to taky líto, že od nás musí odejít. A na to smuteční oznámení ještě napsala jeho jméno. A protože byl náš, dala mu i naše příjmení... jenže jej umí napsat jen v ženské podobě ;-)

Tak mě zase dostala, holka jedna... svérázná... 



Když už jsme měli  vyhlédnutého nového kocourka, začala malovat zrzavé kočky. Náznak lze vidět vlevo. Ptala jsem se, co to je? Jestli je to nějaký lupič koček???
A ona povídá: "No, to měl být náš nový kocourek, ale on mi nešel namalovat, takže jsem z něj udělala zastávku. A tohle je opilec na zastávce..."


Tak se moc těším, až začne malovat obrázky ve škole a bude paní učitelce ke každému dávat i slovní výklad :-))
To budu muset asi vytvořit i zamčenou sekci blogu :-)



4 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Krásné obrázky, Martinka krásně kreslí. Jméno napsala Mikešovi krásně:-) A ten opilec na zastávce nemá chybu!

Danka a Jaro řekl(a)...

Opilec na zástavke ... váľam sa tu pod stolom :-))))
No aspoň že to vie vysvetliť.

Andrea řekl(a)...

ha..kam na to to dítě chodí:-))))

Aya řekl(a)...

Já z té vaší Martinky umřu! :o))) Opilec na zastávce...
ALe kreslí fakt hezky. A je pohotová. :oP