Ta váha si mě neváží

18.3.2011

Moje stravovací návyky rozhodně nejsou tím, čím bych  se mohla chlubit. Na jídlo mám v podstatě klid v momentě, kdy všichni zalezou do postele- nikdo mě pak už nevolá, nikdo nic nechce, tudíž  po deváté večer začíná moje slavnost obžerství. Čokoládu ke kafi likviduju stejně  jako Jeníček s Mařenkou perníkovou chaloupku, křupky, tyčinky, oříšky... prostě všechno, co se nedoporučuje, praktikuju v hojné míře.

Majda - můj hlavní kritik a módní policie k tomu - mě  pozorovala  při práci na PC a nemilosrdně zahlásila: "Mami, zastrč to břicho!" ... Nojo, zastrč, ale kam!!??
Smutně jsem konstatovala, že budu muset svoji chuŤ k jídlu opravdu korigovat. :-(
Slibuju si tedy, že ke kávě  nebudu mlsat. Večeři pozřu nejpozději v 6večer a večerní aktivity budu trávit leda ve společnosti čaje. Začnu jíst zdravě!

Na důkaz toho jsem si koupila  tašku jablek, hlávku ledového salátu a lilek.
Členové rodiny trousí vtipy na moji adresu, jakože se hodlám státi hlodavcem. Ignoruju to. 
Lilek jsem si pěkně zapekla podle tohoto receptu:

Ježíšek obdaroval naši rodinu dalším digitálním vynálezem- osobní váhou. Na váhu obvykle nelezu. Stresovalo by mě to. Wlk mě ale přesvědčil, že pro hubnutí je nezbytné zjistit výchozí údaj, aby se vidělo, jak úspěšně proces probíhá.
Tak jo. Váha je opravdu chytrá. Vyžaduje všechnymožné údaje: věk, výšku... ostatní si sama dopočítá. Stoupám na ni. V duchu si oddychnu- ukazuje přesně podle vzorce: výška mínus 100. Chvíli počítá... a vida! Píše, že podle tabulky jsem obézní!! Tak to je tedy zdrcující zjištění. Tak já jsem k tomu všemu ještě obézní :-((

Wlk žertuje- mailem mi posílá nejrůznější návrhy, jak se dá zhubnout a i písničku, jejíž verš jsem si vypůjčila do názvu příspěvku.




No, tak uvidíme, co se s tím dá dělat :-)

20 komentářů:

Andrea řekl(a)...

hele,nepíšeš o mně?:-)))

ivy řekl(a)...

Mám taky velice chytrou váhu.Nikoliv osobní,ale takovou,která mi každý kousek jídla dokáže vyčíslit v kilojoulech,případně kcal.Záhy jsem si řekla,že si nenechám kazit požitek z jídla nějakou pitomou váhou.Už se na ni hodně dlouho práší ve skříni :-))
Tím tě ale vůbec nechci navádět k ničemu špatnému :-))

Zapečený lilek musel být báječný!!

wlcice řekl(a)...

Ivy, zapečený lilek byl báječný- nikdo z rodiny se ho ani nedotkl ;-) Já ho spořádala na etapy a vždycky jsem si připomínala, že je "to zdravý" a myslela jsem při tom na kus "pořádný flákoty" :-))

... s tou váhou naložím úplně stejně- co nevidět!!! ;-)

Janah -Švédské listy řekl(a)...

Na váhu taky nelezu, a už vůbec ne na tyhle chytré až vychytralé. Taky jsem teď odlehčila jídelníček, chtěla bych jít do bazénu, ale v plavkách vypadám trochu jako tuleň. :D

Emily řekl(a)...

A co takhle poslat je všechny do háje a vyšetřit si nějaký čas na pohybovou aktivitu - třeba i dvakrát týdně?

Blanka řekl(a)...

Vzhledem ke všem starostem,lítání po doktorech a všemu tomu stresu bych byla za obalování nervů. Já teda problémy s váhou nemám, ale nenajíst se, tak jsem vzteklá jako prase, s prominutím.

Unknown řekl(a)...

Já s váhou bojuji už dlouho, bohužel marně:-( Bohužel jsem typ, který nervy zajídá... Teď jsem u kamarádky četla komentář jedné paní, že prý se myje šamponem, po kterém objem nabyde,zjistila, že je to chyba a tak to změní na prostředek na nádobí, ten rozpouští tuky:-)
Lilek vypadá parádně:-)

Aranel řekl(a)...

:oDDDD jsem se pobavila....já vím, proč mám doma tu starou socialisticku váhu :o)))
No hele...vždyť ty víš co ti poradím, jestli fakt to příšerně velké břicho co máš :oDDD chceš dát dole tak se zaregistruj na www.stob.cz, musím říct, že to je skvělá cesta. A že jsem už za svůj život držela diet. A večer ? buď si zahřej hladové bříško teplým čajem a nebo jsi spát, vždyť zítra je taky den :oD

Anonymní řekl(a)...

Já jsem začla pilates, jedu denně 30 minut a výsledky jsou hodně znát, dvd stojí pár korun a já cvičím podle toho, kdy si tu půlhodinku denně vyšetřím, držím pěsti.:)

wlcice řekl(a)...

Obdivuju každého, kdo cvičí. Já sama se nepřinutím a chodit někam organizovaně, to fakt do plánu nenacpu- resp. ono v 10 večer máloco začíná ;-) jsem prostě založením lempl, co rád jí a váha mu drze do očí napsala, že vypadá neesteticky, no... :-)

thora řekl(a)...

The eggplant meal looks delicious - and LOL at your family for not eating it. Reminds me of my "children" - food that looks healthy is being avoided. Be strong! (Says the one who is not strong at all.)

JaninkaD řekl(a)...

Nu tak to držím palce ať se brzo dostáneš na váhu, při které se budeš cítit dobře a spokojeně.
Já váhu vyhodila. Přece se nebudu stresovat:o)
A páč se neumím omezovat v jídle, tak chodím běhat (to jde i pozdě večer, nemusí se nikam jezdit, člověk začíná i končí rovnou u baráku, sám si určuje dobu pohybu...ideální)

LenkaS řekl(a)...

Můj vzorec: výška-100+10. Takže je na tom někdo hůř než ty, Markét. Dobrý ne? :-))
Ale taky zase začínám bojovat, moře se blíží.
Lilek vypadá lákavě.

Jaffi řekl(a)...

Váhu si "kupuju" již několik let, protože mi nějak nechybí... a jak tak čtu, ještě dlouho mi chybět nebude. :o)

Díky za písničku, dlouho jsem ji neslyšela a klip jsem neznala!

Osobně si myslím, že člověk by neměl být línej se nažrat, svět je pak hned veselejší. Zdravá jídla mi nevadí, ale flákota je flákota!

wlcice řekl(a)...

Jaffi, tomu poslednímu odstavci dávám 100bodů :-))) Fakt nejsem dietní typ :-((

Marci řekl(a)...

Markét ,hlásím +4kg...těhu.
Heslo zní...v srpnu-zhubnu.Moc se to nerýmuje ,ale snažím se aby si to mé tělo vzalo za své a v létě to šlo samo.Plavky asi vůbec nevyndám...raději.

Anonymní řekl(a)...

Ahooooj Markét, na váze jsem nebyla několik let!! Pro dr. si vždy nějaké číslo vymyslím a kašlu na to. Jsem zralá žena a nemíním se nervit..., pá Trutnovajda

Anonymní řekl(a)...

Ahooooj Markét, na váze jsem nebyla několik let!! V případě nutnosti si pro dr. si vždy nějaké číslo vymyslím a kašlu na to. Jsem zralá žena a nemíním se nervit..., pá Šárka

wlcice řekl(a)...

Hehe, Šárko, já jsem spíš přezrálá žena :-)) Prostě mám mišelína a nehodlám se s ním tahat, ale... zase se tak trochu znám, takže vím,že útlé stvoření ze mě nikdy nebude :-)))

Emily řekl(a)...

Jo, jo. Jdi do badmintonu, nemá chybu a až tě to úplně pohltí a já ti garantuji, že pohltí. Doporučím ti badmintonový kemp - víkendové soustředění pro badmintonové šílence a konečně se uvidíme. Romča