Jazz Bluffers potěšili ;-)

10.1.2012

Mám skluz a nestíhám můj milý blogček psát tak, jak bych si přála, ale na co rozhodně nesmím a nechci zapomenout je návštěva literární kavárny v Salmovské ulici.



Koncert skupiny Jazz Bluffers, na který jsem neměla v úmyslu vůbec jít, protože mým toužebným přáním je letos se vyspat!!  :-)) Domluvilo sevše  narychlo a nečekaně- díky panu kapelníkovi za rezervaci míst, protože nakonec nás bylo osm.

Napadlo nás pozvat i naši zaoceánskou návštěvu. Souhlasili celkem nadšeně. Zcela nečekaně se k naší výpravě za kulturou  přidal i nás děda- to bylo takové překvapení večera :-) Zatímco my jsme se obouvali, že vyrazíme na tramvaj, děda už stál venku- a automaticky se přidal. Měla jsem z toho takový zvláštní pocit- nějak si totiž nemohu vzpomenout, kdy náš děda na nějakém koncertě nebo v divadle byl ;-)
No ale: kdo chce kam, šup tam s ním...

Bylo plně obsazeno. Tentokráte se hrálo v novém složení- poprvé s basou, na kterou mistrně hrál Franta Raba. Muzicírování hned dostalo úplně jiný ráz, než jsme zvyklí v klasickém složení se suzafonem.

Jako čestný host vystoupil i Bob Zajíček- nestárnoucí legenda českého jazzu, jak uvádí Wikipedie. A má pravdu. Ten chlapík válel- hrál, zpíval- vtipně komentoval... a na fotce právě vysvětluje, jaký je rozdíl mezi kornetem a trubkou (snad jsem to nezmotala :-))


Bylo to skvělé!! Naši hosti byli unešení- fotili, nahrávali- a žasli, co všechno se dá v takové malé kavárně zažít. Takže Jazz Bluffers tentokrát potěšili naše uši dokonale.




Problém vznikl jen jeden. Dědovi se líbilo natolik, že hodlá tuto kulturu navštěvovati častěji... takže jsme možná přišli o hlídače našich dětí a Jazz Bluffers budeme sjíždět leda na youtube :-( .... jak se vše dobré může v opak obrátit :-)

3 komentáře:

Gabro řekl(a)...

:-))) Moje maminka si založila FB, začala blogovat a touží jít se mnou na Barování :-D... Asi to dopadne stejně jako s vaším dědou...

Aranel řekl(a)...

Třeba i Wlčí děda založí blog ...když už to zeťák vzdal. Hele ale to hlídání si hlídej ... já taky vzala Gabro na Bar a už nemám hlídání :o)

wlcice řekl(a)...

No, už se stalo... hlídače jsem neuhlídala- a ještě jsem ho pěkně namotivovala :-)) - může za to kapelník :-))