O výhodném nakupování

5.1.2012

Mám muže, s nímž mohu dělat spoustu věcí a bude mi skvělým spoluhráčem, popřípadě soupeřem a budu se při tom báječně bavit, či zdravě rozčilovat.

Je však i  několik věcí, které s ním rozhodně provozovat neumím, nemůžu... a snad už ani nechci, neb se u nich rozčiluju nezdravě a potěšení mi to nepřináší ani trochu.

Patří sem např. rybaření, sledování sportovních přenosů v TV a taky nakupování- tedy pokud si zrovna nehodlám kupovat IT vybavení, úsporné žárovky, či jakékoli elektrické spotřebiče. To nelení, sedne k internetu a během několika minut mám před sebou seznam výrobků všem normám odpovídajících a  ke koupi vhodných - včetně doporučených cen - to celé zpracované v přehledné excelovké tabulce.

Jakmile jde o koupi čehokoli jiného, mám jeho plnou důvěru a slíbí téměř cokoli, jen aby nemusel do obchodu vstoupit osobně.

Už loni jsem prohlásila jeho bundu za obnošenou a vyhlásila jsem akci "koupíme ti novou!" Nechtěl ani slyšet. Pak se jednoho dne nějakým nedopatřením ocitl v TESCU v doprovodu Majdy- naší prvorozené pubescentky v nejlepším "teen-věku". Prolítli spolu jedním obchodem- a hned měli vybráno. Majda mu svým zkušeným okem módní policistky vybrala bundu pěknou, leč velmi mladistvou- kostkovanou. Byli na to oba náležitě pyšní. Nic proti kostkám, ale přecejen bych uvítala k jistým příležitostem i něco méně nápadného než je nápadná černo-bílá kostka. A tak jsem trvala na koupi ještě jedné- nejlépe jednobarevné. Ti dva nelenili- a koupili spolu ještě jinou bundu. Pro změnu kostkovanou. Nebyla sice už tak výrazná, nicméně jsem akci vzala pevně do svých rukou- zakoupený model došla beztrestně vrátit (chvála této službě!!) a umanula si pana Wlka vytáhnout do víru nákupního centra.

Sliboval v čase adventním, "že vyrazíme". No, nevyrazili jsme. Nějak se nenaskytla vhodná doba, abychom u nakupování byli oba.

Po Vánocích vypukly slevy. "Ha! Vytáhnu ho na slevy!", myslela jsem si naivně.

"Jojo, někdy  zajdem", odbyl mě vždy ten kostkáč.

Bylo jasné, že musím udat přesný čas a vytyčit trasu. A tak jsem domluvila s babičkou hlídání- na odpoledne a na tu akci ho i připravila.
Neodporoval. Až když nastal okamžik "O", oznámil mi, že nemůžeme odjet teď hned (byl pátek - 4 hodiny odpoledne!!), protože má ještě jednu pracovní schůzku. Nechtěla jsem dělat scénu, a tak jsem se přemohla a asertivně se zeptala, zda je pravděpodobné, že odjedeme ještě dnes. "Jojo, já to vyřídím rychle- to bude hned. Pán už je na cestě, bude tu za 20minut" ... prima. Svlékla jsem si tedy kabát. Vím, že čas je relativní a "20minut" může některým pánům  trvat i celou věčnost.

O půl hodiny později to moje pekelněmódní stvoření bylo skutečně připraveno k odjezdu.
Jupí! Na nic nečekat,  šup do auta a jedééém!

Zatáhla jsme ho do svého oblíbeného krámu - a  nastaly potíže. Mnou nabízená bunda naprosto nevyhovovala - byla těžká, dlouhá, moc teplá...
Wlk s e tedy ponořil mezi kolotoče s vystavenými oděvy- několikrát se ujistil, že je v pánském oddělení... a začal vybírat. Šly na mě mdloby. Chvíli jsem ho pozorovala, ale pak jsem se rozhodla, že vyzkouším něco, co by mohlo obohatit i můj šatník. Wlk mezitím vybral bundu. Vypadala Ok, byla černá, slušivá- i velikost byla odpovídající- jen visačku neměla. Prodavačky měly problém se stanovením ceny. Chvíli jsme se dohadovaly, chvíli byly bezradné, ale nakonec prodaly za cenu, kterou jsem ani nečekala, ale rozhodně jsem neměla v úmyslu o ceně smlouvat. Bunda je mi v tomto případě přednější než úspory  :-))

Wlk hodlal vše pokoupit v jednom obchodě, a tak začal vytahovat i mikiny a svetry. Ujistila jsem ho, že nákupem budny to nekončí a že jdeme dál, jelikož občas chodíme i mezi lidi a šatník je tu a tam třeba oživit v intervalech kratších než jím stanovené dekády.

Suše mi oznámil, že má na 19. hodinu domluvenou ještě práci, že si MYSLEL!!!, že jdeme JEN pro bundu. Zatmělo se mi před očima. Měl ale smůlu- nenechám si svou kořit utéct jen tak. Nakoupila jsem mu několik věcí- bylo dobré sledovat jeho rozhodování: nejdřív vše krtizoval- buď to bylo "moc barevné"- rozuměj: vše, co má jiné odstíny něž šedá-černá a bílá- je "kříklavé" - nebo to "kousalo", nebo to bylo "upnuté"... no prstě furt něco. Ale sotva hodiny pokročily a bylo patrné, že bez nákupu nehodlám centrum opustit, svolil ke koupi mikiny i svetru bez delších cavyků. Ba i čepici, kterou "nepotřeboval, protože jednu (příšernou a kolemjdoucím hrůzu nahánějící už 10let)  má ", si koupil.

No a jelo se domů. Těšila jsem se, že něco koupím i sobě, ale smůla. V tom trysku nebyl čas. :-)
Tak doufám, že bunda vydrží, protože vidina, že stejnou akci opakujeme v dohledné době, mě docela děsí.

Výhodnému nakupování v páru ZDAR! ;-)

Svět je plný protikladů- zatímco kdejaký výstřelek techniky musíme mít neprodleně vlastnit a povinně jej používat, chodit bychom nadále mohli v pestrých a poločas rozpadu nemajících  svetrech z Maďarské lidové republiky či v dederonových košilích....  Zde se jaksi vývoj zastavil :-)

20 komentářů:

Helaovečka řekl(a)...

Krásný článek, moc mě pobavil.

Jitty řekl(a)...

:-))), znám:-)

Tip na nákup:-). Byla jsem s holkama na chalupě, Pavel za námi dojel a pak jsme měli pokračovat na dovolenou. Před odjezdem do Maďarska se mě zeptal, zda jsem mu zabalila (nikdy to nedělám:-)), takže ne... a můj drahý manžel s sebou na týdenní dovolenou do celkem luxusního hotelu neměl vůbec nic. Takže jsme vyrazili do obchodu a během krátké doby měl celý nový letní šatník:-), neprotestoval, neboť si byl vědom svého "malého" opomenutí:-)))

Emily řekl(a)...

Jak trefné, připomíná mi to mého otce - taky pracuje v IT - že by to byla nějaká epidemie :o)))
Jednou jsme ho s mamkou zatáhli do obchodu s oblečením - to bylo řečí, že je tam moc teplo, že se potí, že tam stejně nic nemají, že okamžitě musí ven, nebo se upeče.
Za rohem byl obchod s elektronikou, tam jsme následně strávili nejmíň hodinu prohlížením všech technických vymožeností - náhle už mu vedro nebylo.
Jsem moc ráda, že už se toho nemusím účastnit, můj muž si na sebe oblečení kupuje sám a musím říci, že má dobrý vkus, hurááá.

pafcasim řekl(a)...

Teda Wlčice, to jsem po ránu potřebovala!!!! Směju se na celé kolo a představuji si Wlka, jak je nakonec ochoten nechat si koupit cokoli, jenom aby už byl konec... :-D

Krásný den a v pondělí na Barování, doufám ;-)

Housenka řekl(a)...

Máme to podobné, můj muž je ochoten vyzkoušet si maximálně dvoje kalhoty a jedny z nich bere i kdyby měly o metr delší nohavice.

Moc hezké čtení :-)

Jitka Neradová řekl(a)...

Moc jsem se pobavila, v ponurém lednovém dni báječně osvěžující čtení. Zdar wlčímu nakupování:-)

Unknown řekl(a)...

Wlčice,díky za pobavení :o).
Sama to neznám,muž si nakoupí sám a nebo pokud jede do Valů či Polska tak se svou mamkou :o).

thora řekl(a)...

LOL! Shopping ve dvouch: never! My man likes to shop, especially for himself but it takes ages until he decides which size or colour to get. Earlier this week, he asked me to accompany him while choosing a suit. I had to invent an urgent appointment all of the sudden :-)

Lucka řekl(a)...

mám doma obdobnou verzi chlapa.. jen tedy místo pc komponentů "sjíždí" různé nářadí.
Oblečení až takový problém není (pokud nepřibere), od dvou jeho oblíbených značek mu sedí oblečení dokonale, tak nakupuju sama :)

ale těch řečí, když by měl obchod navštívit, nebo jít se ostříhat :D - to je teprve zlo. Pak je mu dobrá i zručná tchýně s nůžkami :)))

Pan WLK řekl(a)...

A hele, o nás bez nás.

Napsal bych svou verzi,
ale klid u rodinného krbu je mi přednější ;-)

Anonymní řekl(a)...

Prosím prosím prosím piště o podobných "aktivitách" vašeho muže častěji. Mam "ajťáka" o "pár" let mladšího, je úžasnej, dokonalej, ale co se hadrů a všeobecně nákupů (jiných než elektroniky a počítačů týče) je na zabití. A někdy mě fakt popadá zoufalství ...

Za rok a kousek, co jsme spolu si koupil CELÝCH pět párů ponožek. Udolalo ho to tak, že druhej den si koupil novej mobil za deset litrů a dál používá fusky od ťamana, co mu před deseti lety nadělovala babička (jak vypadají si dovedete představit). Potřeboval by komplet novej šatník, ono inža, ve svým oboru fakt dobrej, v mikině jako mají pubescenti a jedněch džínách dva roky starejch ...

Ještě prosím info, jak to máte s praním. Taky každou ponožku, kterou si dovolíte hodit do toho hrůzostrašnýho stroje, kterej se jmenuje pračka, osobně polituje a div neobrečí? :)))

Díky,
moc díííky
Nikola

PS: Jitty - sakra, to je ale dobrej nápad!!!!

wlcice řekl(a)...

Jo, asi ten styl oblékání s tou profesí nějak souvisí...

:-) kauza ponožky... tak to je taky na samostatnou kapitolu :-)) Kupuje si je sám. Všechny stejné, protože mým praním vždy utrpí ztráty ;-) S čistotou potíže nedělá :-)) jen moje praní neustále komentuje- zdá se mu, že tuto činnost provozuju příliš a zbytečně často ;-) ... ale to ignoruju. ;-)
Jsou to prostě originální kousky, ty naše drahé polovičky.

Andrea řekl(a)...

doufám že to na Barování náležitě ocením:-)

LenkaS řekl(a)...

:-)))

Bavím se u tvého článka opravdu dobře. "Naštěstí?" mám doma pravý opak, který nakupování miluje. No není to, bohužel, ajťák.

Lucie Konečná řekl(a)...

Moc dobře tomu rozumím a pobavila jsem se. Co se týče nakupování oblečení a bot - jsem bohužel vašemu muži dost podobná. A každou chvíli si dávám předsevzetí, že se polepším. :-)

Anonymní řekl(a)...

Už to vypadalo, že jsi konečně dostala rozum a napíšeš o Wlkovi něco pěkného. Jak jsem mohl být tak bláhový, že jsem si to, byť jen na okamžik, myslel. To co popisuješ, je pravda, ale závěry nejsou správné. My prostě nemáme pocit, že musíme vypadat jak metrosexuál roku a nosíme pohodlné a oblíbené věci. Chová se tak většina chlapů a proto si troufám říct, že se jedná o STANDARD! Vše ostatní je podezřelá úchylka ;-).
No nic, stále věřím, že jednou oceníš, co doma máš :)
David

wlcice řekl(a)...

Jasně, mám doma poklad- jako ostatně tvoje-nebo kterákoli jiná manželka :-)

Jasněže nemusí podláhat módním vlnám, ale každá 3.-4.by ho lehce ovlivnit mohla :-))

Na nové oblečení si zvyká nerad a těžko (musím mu to do šatníku víceméně vpašovat-jakože všechno ostatní namočím-a nemá na vybranou ;-)) - a v momentě,kdy jsou viditělně ošoupané a odrané, je začne mít rád a považovat je za TOP10 svého šatníku...kdo se ve vás má vyznat??? :-)

Pisarka řekl(a)...

Můj není "ajťák" a chová se stejně. To, co už se nedá nosit ven, dotrhává doma. To, co je nové, leží bez povšimnutí v šatníku. Kupujeme stejným způsobem - moje nervy!

SV řekl(a)...

pôvabný článoček, ďakujem wellmi ;-)

SV řekl(a)...

pana VLKa úplne chápem, taky nenávidím nakupovanie (teda pokiaľ to nie sú wibramky ;-) ) myslím, že je celkom normálne vyvinutý chlap, väčšina mužov obchody moc nemusí.