Slané růže

9.6.2013

Konečně dodávám 2. (a závěrečný) díl  "vaření" na mém antikuchyňském blogu ;-)

Tak nevím, jestli vrtule k vínu byly takovým trhákem, nebo jestli mě čtenářky chtěly namotivovat k dalším výkonům :-), každopádně snad žádný z příspěvků neměl tolik pochvalných ohlasů...

Tak tedy slíbené pokračování- aneb variace na stejné téma "slané růže" od mé kamarádky Andrey (s přiléhavým příjmením Růžičková :-))


Příprava:

1/ zkontrolovat stav zásob vína- tedy jestli to bude k čemu jíst :-)

2/ hospodyňky vyrobí těsto - mně podobní lenoši pokračují bodem 3/ ;-)

250g hladké mouky
150g másla (nebo Hery)
1 lžíce octa
1 lžíce vody
1 žloutek
 sůl
- mělo by vzniknout vláčné těsto, které si chce hodinu v chladu odpočinout...

3/ koupit listové těsto + měkký salám (nejsem znalec sortimentu uzenin, a tak jsem hledala "něco" s menším průměrem koleček. Nakonec jsem zakoupila BIVOJE v Kauflandu)

4/ z placky těsta jsem nakrájela proužky ) cca 4x15cm ; kolečka salámu nakrájela na půlky, položila na proužek těsta a zatočila


5/ v roztopené troubě na cca 180°C pekla asi 20minut (podle barvy)


No a takhle vypadal můj záhonek slaných růží. Zaprášilo se, ač nebyly všechny úplně výstavní :-)
Inu byl to pilotní vzorek :-)
 

Tak dobrou chuť!

7 komentářů:

Baruschka řekl(a)...

To je super! Díky za tip!

Lucka řekl(a)...

teda.. že jsem to nevěděla o týden dřív, bych byla za hvězdu :D

ivy řekl(a)...

Růže vypadají nááádherně!!!
Hned v pátek je zkusím udělat,budeme mít menší rodinný sraz.Díky za tip !

Roryska řekl(a)...

No vida, došlo i na růže :-)
Vypadají efektně...

Markéta a Luki řekl(a)...

Teda vypadají luxusně :-)
Dík za tip :-D

Emily řekl(a)...

Se to tu pomalu mění v kuchařský blog u Wlčice :)

Wlcice řekl(a)...

Emily, to ne!!:-)
Můj dvoudílný seriál o "vaření" dospěl tímto dílem k závěru ;-)