Cafeidoskop



6.10.2009

Minulý týden jsme jaksi díky nečekaným událostem rodinným nestihli s Vlkem ani posedět a oslavit naše společné svátkonarozeniny. Vlk vymyslel bezva akci- bez dětí!! No to se nedalo odmítnout;-), neb to znělo velmi slibně!!

Tvářil se tajuplně a asi 2hodiny před avizovaným odchodem mi poslal odkaz na Cafeidoskop. Ten podivný novotvar jsem slyšela poprvé. Ale to "cafe" mě v názvu docela uklidňovalo, tam kde se vaří café, tam to nemůže být úplně špatné :-)

Koukla jsem na web a zjistila, že tato krásná rodinná kavárna v centru Prahy nabízí krom mnoha druhů kávy a různých mlsků také komorní pořady!
Na úterní večer byl v programu koncert písničkáře Franty Vlčka (kdo rády kytaru a příjemné texty může okusit ZDE).

Franta Vlček byl roztomile roztržitý :-) a dobře naladěný.

Hrál na kytaru a svoje písničky prokládal vyprávěním. Jeho hosty byl Milan Dvořák- známý z TV jako překladatel z ruštiny a angličtiny.



Další součástí tohoto "poetického" večera bylo autorské čtení povídek (mně dosud neznámé) Zory Šimůnkové. Více o ní najdete na jejím blogu, který Zora neotřele nazvala "Přiměřené deprese Zory...." . Zde jsou k mání ukázky z její tvorby a taky pohled do soukromí a vůbec takové hezké všelijaké čtení. Píše krásně- lehce, vtipně... její čeština opravdu velmi lahodila mému uchu :-)


Večer to byl náramný, kavárnu Cafeidoskop mohu doporučit (má i předzahrádku), kulturní program pro mne byl nečekaným bonusem a Vlkovi tímto děkuji, že se snaží pečovat o mé duchovno... ono to moc potřebuje, protože se mnou to nemá jednoduché, když "pořád nemám čas " ;-)
Díky a zas někdy příště zajdeme .....


3 komentáře:

Andrea řekl(a)...

vy jste kulturní rodina, Wlčata:-)

Daniela řekl(a)...

Krása, trochu závidím. Ale inspirovalo mě to k tomu, že si taky uděláme nějaký hezký kulturní večer a domluvím si na holky hlídání. Jdu pohledat na netu, co nutně musím vidět nebo slyšet ;-) . D.

Jitka Neradová řekl(a)...

Zajímavé a podnětné. Určitě vyzkouším i na vlastní kůži.