Co s těmi dětmi dělám špatně?

26.10.2009

Kulturní a nákupní relax nedělní odpoledne se vydařil velice-popíšu v jiném příspěvku, abych si to nepokazila ve vzpomníkách ;-)

Večer jsme měla v úmyslu v relaxaci pokračovat u TV!! Jo, naordinovala jsem si KLID. No ale ze sledování filmu "Želary" nebylo nic. Vlk chtěl jít s klukama do hospody- tak jsme usoudila, že je to přednější, má taky právo dobít si baterky. Večer jsem strávila obskakováním Majdy. Přemluvit k jídlu, vsugerovat jí myšlenku, že jí zdaleka není tak špatně, jak si myslí, že jí je. Přeměřit teplotu, že už opravdu klesla a netřeba se znepokojovat. Namasírovat, protáhnout, namazat, léky podat, položit, podložit, srovnat... K TV jsem dosedla ve 21:20.

Pak jsem tu tak zevlovala a nebyla schopná ničeho. Ani to odporné žehlení jsem už neměla sílu vytáhnout.

Vlk dorazil domů poměrně brzy. Tak jsme povídali a dodělávali resty z práce každý na svém PC.

Ve 4:38 se z chůvy ozvalo strašné chrčení. Letěla jsem do pokoje k dětem. Do tmy zařvala: "Kdo to je? Kdo kašle nebo co to dělá?"
Madlena ospale zakňourala: "Já ne. To ONA!"
Rozsvítila jsem tedy a začala ohledávat Martinu. Jo, jasně: štěkavý kašel - laryngitida jak vyšitá. Ochladit vzduch, dát mokrý ručník na topení... a ráno k dr. radši ať ji poslechne- jeden nikdy neví.

Dr. nevěřila. Předala jsem jí i propouštěcí zprávu Majdy z nemocnice. Seděla na židli a zírala. Pak se mě ptala, jestli může něco udělat konkrétně pro mne. No, napadlo mě snad jen, že by napsala poukaz na odebrání dětí. Co dělám špatně, že se mi ten chov potomků tak nedaří? ;-)
Furt jsou nemocné... to už fakt není normální!!

Madlena není rozhodně horší, ale dobře jí rozhodně není. Její záchvaty sebelítosti jsou k nesnesení. Chápu, že je to otrava, když to její tělo tolik zlobí a neposlouchá, ale taky si myslím, že "veselá mysl-půl zdraví",
Tak uvidíme. Pokračuju v zavedené léčbě. Dr. mi /kupodivu/ nic nevytkla, chtěla si Majdu přijít poslechnout domů, ale to není nutné-kdyby něco, stejně jedu hned do nemocnice. To už máme nacvičené... takže tak to u nás vypadá.
Zatím všichni živí, každý si chrchle ve své tónině, v lékárně jsem dnes nechala bez pár korun tisícovku... tak snad bude líp!!!

Zdravím a za všechny zprávy, náměty a i připomínky samozřejmě děkuji!!

18 komentářů:

Katerina řekl(a)...

Smarja, to je mi vas lito...!!! No pevne doufam, ze to Martinka nejak rychle zvladne... ach jo... pripomina mi to lonsky podzim a zimu (ktera probehla ve stylu laryngitida 1, bronchitida 1, laryngitida 2, orbitocelulitida, bronchitida 2 se zapalem plic, to vse do 7 mesicu veku ditete. Tedy podotykam jednoho.).

Jedine, co mohu poradit - ac se za to stydim - je dobre vino ci jiny alkohol v terapeuticke davce a cerny humor. Eventualne, kdyby uz bylo opravdu nejhur, opravdu ten psychiatr (brala jsem kratkodobe nejake pilule -celkem male davky - a moc mi pomohly. Ted uz je neberu.)

wlcice řekl(a)...

No,tak na jedno mimi taky slušný výkon, to jo. :-(

Jediné, co mohu na to doporučení odpovědět - ač se taky stydím :-) - červené víno + ultračerný humor mě drží občas nad vodou ;-) a k těm antidepresivům jsem pořád ještě nenašla kladný vztah-já osobně léky moc nepoužívám../zato do dětí je peru, jak říká můj drahý choť/. Já se bojím, že jak vezmu-už nepřestanu.. ačkoli jsem četla, jak jsou moderní, neškodná a nenávyková...
Mezi svými známými bych i psychiatry našla, ale nemám odvahu se svěřit- Ono něco jiného je radit- a něco jiného v tom žít. Mne by asi opravdu museli zavřít do uzavřeného pavilonu-aby léčba byla účinná ;-))

Tak nechť je letošní podzimní sezóna pro všechny příjemnější... :-))

Miška řekl(a)...

Teda já zírám.
Holčinám přeju brzké uzdravení a mamině...pevné nervy.
Ufff.
Radu nemám.Sama těžko zvládám,když jsou mláďata nemocný.Ale většinou se víc modlím,prosívám Pána Ježíše o ochranu,aby na tom nebyly hůř,když už jim není dobře.

Anonymní řekl(a)...

Markét, to musí být ubíjející, snad bude brzy dobře, už si taky zasloužíš chvíli klidu...

Anonymní řekl(a)...

Musíš být vždycky extrém co ?Jsi statečná .Pavla

Gabro řekl(a)...

Holky, co to tam v té vlčí smečce děláte???! Já se už tak moc těším na čtvrteční večer... Myslíš, že je reálné, že vám to vyjde? Že bude Majda schopná jít? Tak moc bych ji ráda poznala osobně a vás dva s Vlkem samozřejmě taky!!! Ale i kdyby to tentokrát nevyšlo, tak to vyjde příště. Hlavně aby byly holky opět zdravé a ty sis mohla od těch všech nemocí odpočinout... Tak vínu a černému humoru zdar! Myslím na vás...

Jitka Neradová řekl(a)...

Tvář, ta musí snášet
mráz,
déšť,
jinovatku.
Zato ty si hovíš pěkně v teple, zadku!

Co tím chtěl básník(Žáček), potažmo já, říci? Nevím úplně přesně, ale naskočilo mi to při četbě Vašich peripetií. Stejně jako autorova Hloupá otázka: co po nás naše děti zdědí? Pár moudrých otázek a hloupých odpovědí....
Snad to píšu i proto, že s básničkou je vždycky líp. A i to, že bude líp. Určitě! A červený modrý portugal také není k zahození. Svět má po něm barvu růžovou. Tolik barev najednou.... Držím palce, Markéto:-)

Lucka řekl(a)...

U nas na Hane je jedno prislovi, zvlaste se hodici:
Na pos*aneho i zachod spadne.

verim, ze spadlo uz vsechno, a MOC preju, aby bylo uz jen lepe!!!

Pan WLK řekl(a)...

Radůza doufám vyjde a zůčastníme se v hojném počtu.

A Wlčici by život ani nebavil, kdyby to šlo moc hladce. Když jsou problémy, je to normální stav a když je pohoda, už bystří co jsme přehlédli, protože pohoda u nás dlouho netrvá :-)
Ale rve se s tím statečně.

Napadla mě jedna písnička od Radůzy, když už je o ní řeč.

http://www.youtube.com/watch?v=oNWi5vX3pTk

DĚDEK S CIBULÍ

Hudba a text: Radůza

Na posledním kilometru
medle vedle bedny s cibulí
seděl dědek, osud čet z run
ať se holky taky vybulí
Jak se na mě podíval
popotáh si šle
ve vousech se drbal
jaký div, ale
když tu náhle o zem sebou šleh

Mě nosí chromá kobyla,
jiná na mě, jiná na mě, jiná na mě nezbyla
ať si kulhá do svahu
má vytrvalost, srdce, věrnost, vytrvalost, srdce, odvahu

Všecky tetky odnaproti
seběhly se trapem v jeden šik
klevetějí, hlavou kroutí
koukají se na ten dědkův trik
Nač se mordovat máme
s cizím osudem
dříve, než ten svůj poznáme
navěky tu přece nebudem

Mě nosí…

Na posledním kilometru
cibulička se tam kutálí
větu větru se rtu setru
dědkovi, ať se tam neválí
Tetky už si zuby brousejí
na ten jeho flek
oklepal se, dědek jeden, řek
ale fuj, to jsem se ňáko lek

Mě nosí…

Miška řekl(a)...

Vlku,to se tipovedlo..:-) .

Anonymní řekl(a)...

Na to fakt sedí to: Když se to ...., tak se to ....
Tak doufám, že už se ....... všechno co mohlo a už bude líp. A dobré vínko v rozumné míře rooozhodně neškodí. Hodně se mi líbila otázka paní doktorky, jak může pomoct konkrétně vám. Blanka

wlcice řekl(a)...

Jo, máte pravdu všichni...když se to s..., tak pořádně. A Vlk to tím textem taky vystihl ;-) Já toužím po klidu a po lenošení, ale když ho nááhodou chvíli mám, tak vůbec nevím, jak s e mám chovat a otravuju a otravuju ;-)

Dneska to moc optimisticky nevyadá... je 27.10. 11:05 a Majda prohlásila, že chce do nemocnice, že se jí blbě dýchá... od rána jsem si stiihla jen vyčistit zuby, stojím u postele: polohuju, masíruju, obkládám... a ani se mi to už nechce psát...

achjo :-(((

Anonymní řekl(a)...

Ježkovi voči, Markét, to je mi líto, když už i Majda si takhle řekne sakra .... myslím na vás a nepřestávám držet palce!!!

Diny

Miška řekl(a)...

Ufff,holky držte se!Ať je líp!!A co Máťa,jak je na tom?

Rea řekl(a)...

Ach jo, holky, drzim palce at to zvladnete, hlavne ty Market, potrebujes silny nervy.....moc na vas myslim holky.... a vubec se drzte.....xxx

Katerina řekl(a)...

Myslim na vas, Marketo. Drzim pesti.

Daniela řekl(a)...

Markét, taky držím palce. Máte toho požehnaně, ale určitě bude líp. D.

Andrea řekl(a)...

Markét, moje starosti jsou proti těm tvým nic..ale stejně, k těm práškům..mám odtažitý vztah i k aspirinu, to mi věř..ale moderní antidepresiva jsem brala několikrát několik let..a závislost fakt není..dá se přestat ze dne na den...

V současné situaci bychbez nich byla na dně amým dětem by to neprospělo. Pro mě a mou povahu je to vynález století, fakt.