Scény z rodinného života


8.10.2009

Naší Martince je 5let. Ze všeho nejvíce touží chodit do školy (narozdíl od své skoro 13leté sestry ;-) ) Ochotně plní úkoly v časopisech, kde může, tam se podepíše, se značným předstihem vybírá tašku do školy a neopomene se pochválit: "Koukni, jak jsem šikovná. Já už jsem jako školačka..."
Majda ji občas vyučuje- dělá jí soukromou školu, ale běda, když se nálada během výuky přehoupne a trpělivost dojde ;-)

Martina pořád mluví. Obě moje děti neustále mluví.... Martina vede dialog i s botami, které si obouvá, promlouvá ke svým plyšákům... zkrátka trvalým mottem je: "Nemlčet!"




Scéna první: V ložnici

Někdy o víkendu, když nemusíme ráno pospíchat do školy, Martina přijde na mazlení do postele. Jednou se mi ještě nechtělo, bylo krátce po 7.hodině, tak jsem jí chvíli něco povídala, a pak jsem jí dala budík, ať sleduje ručičky: až bude ta velká na 12 a malá na 8, tak půjdeme na snídani...
Tak jo. Martina úkol pojala zodpovědně- komentovala každý pohyb ručiček. Pak ji to rozčílilo a povídá: "Teda ty ručičky se vůbec nehejbou ty jsou tak pomalý!!"
"Mami, já mám nápad. Ta velká ručička, to je jako táta, ta malá to je jako Majda. Ti jsou s tatínkem taaak pomalí. A ta červená, ta pořád běhá dokola. To jsi jako ty!!" :-))
Tak takové přirovnání ke vteřinové ručičce mě odrovnalo- spaní rázem přešlo... šlo se snídat ;-)

Scéna druhá: V koupelně

Večerní hygiena je spojena s nezbytným vodohospodařením Martiny. Má na vaně v plastovém košíku různé nádobky, injekční stříkačky a vodu přelívá, nalívá- zkrátka nechová se moc ekonomicky, zato ji to náramně baví ;-)
Včera jsem ji vyndavala z vany a povídá mi: "Čuchni, mami, jak voním?"
Nenapadlo mě honem rychle nic inteligentnějšího, tak odpovídám: "Mmm, voníš jako kytička..."
Martina protočila oči (po vzoru našeho puboše hodila i grimasu, která jasně naznačila, že takhle nemožnou odpověď může vymyslet jen JEJICH VLASTNÍ MATKA) a povídá: "Houby jako kytička. Voním jako lední medvěd!"
To jsem potřebovala vysvětlit. "A jak voní lední medvěd?"
"No ledně, přece, ty ťululum..."

No a takhle to u nás chodí... Tak se snažte kmitat jako vteřinovky a pěkně vonět- třebas i ledně ;-))

9 komentářů:

Pisarka řekl(a)...

Kam ty děti na ty hlášky chodí? Opět jsem si pěkně početla, díky že ses podělila. No, večer se zkusím "ledně" navonět, uvidíme, co na to manžel :-)

wlcice řekl(a)...

chichichi, budeš-li k tomu rychlá jako vteřinovka- nemůžeš neuspět :-))

Miška řekl(a)...

Hihi,Wlčice máš to doma perný :-) .Z Barči žádná taková hláška nevyšla a Lucka zatím neperlí :-) .

Andrea řekl(a)...

:-))))))

Marci řekl(a)...

A já pořád,co tomu u nás večer chybí!!!

thora řekl(a)...

How funny! I'm going to have a look for my "perfume" now.

Jitka Neradová řekl(a)...

Ještě že Tě nevnímá digitálně, to bys musela kmitat a nebýt přitom vidět. Je vidět, že je tolerantní. A vonět při tom ledně je půvabné přirovnání.

Gabro řekl(a)...

Maminka vteřinovka a vůně ledního medvěda mě dnes během nudného cpaní účetních podkladů do PC fakt pobavila :-DDD.

Rea řekl(a)...

Miluju tyhle detsky prupovidky....kdyz Andrea, moje kamaradka svemu synovi(Medika nejlepsi kamos),oznamila, ze budeme mit dalsi miminko, tak pry se na ni tak podival a povida..." ..uz ZASE...?". to me desne rozesmalo... :))))