Šedo-černé vidění


15.10.2009

Od rána byli všichni ovlivněni nepříznivým počasím. Nebylo člověka, aby neokomentoval to, jak to venku vypadá.
Mám na svém PC dole na liště krátkodobou předpověď počasí. Jentak. Aby bylo se na co těšit... ;-) Od minulé soboty se tam ovšem střídají pouze ikonky šedých mraků. Liší se pouze počtem šedých mraků a tím, co z nich zrovna padá...

K podzimu deštivé a chladné počasí jistě patří, ale letos zkrátka přišlo náhle a nečekaně a přírodě jaksi vypadla ta přechodná fáze. Tím lidi značně naštvala a já bych jí tento nestandardní postup s dovolením taky vytkla. ;-)

Událostí dne nebyla jízda novým obrvozem, jak si všichni mysleli a od rána mi chodily žertovné sms a maily... Však počkejte, já vám ukážu! jen co pochopím princip, na kterém ta žlutá příšera funguje, kliďte se mi z cesty :-)) Na moje řízení totiž vůbec nedošlo... nebyl čas. Práce, povinnosti a pak pro změnu práce...

Událostí dne byla jízda plošinou!
Už kdysi jsem tu psala o nevyhovujícím stavu školní plošiny. Majda z ní má hrůzu, technik ji jezdí opravovat každý měsíc. Poslední generálka proběhla 1.týden v září. Uplynul měsíc- a už zas bylo třeba odborného zásahu. Mně to jako normální nepřipadá. V červnu jsem zašla za zástupkyní, která má tyto záležitosti na starost- pojednala o nespolehlivosti tohoto zařízení, o bezpečnosti provozu... ale řekla mi, že to není tak dramatické, jak říkám, že to vidím zbytečně černě.

- Možná je to tím, že to vystresované dítě na plošině je moje.
- Možná je to proto, že se už doma bojí, jestli ZAS bude plošina "cukat".
- Možná je to proto, že šílím při představě, jak ji z mezipatra tahají deváťáci a tělocvikář a říkám si, co by se asi dělo kdyby prostě spadla. ... to jsou ty "primitivní" důvody, proč to vidím černě.

Toto pondělí plošinu opravoval technik, ve středu už zlobila a dneska ráno se s Majdou zasekla hned v první zatáčce. Vezla ji zrovna paní učitelka (naše strašně hodná p.uč. třídní), prý z toho měla šok. Zavolali tedy hasiče, ať Majdu přijedou sundat. Majda vypravovala, jak přijelo houkající auto, vykočili tři silní muži a na ráz-dva-tři vozík drapli a sundali.

Tak mě napadá, jestli by to fakt nevyšlo levněji, kdyby se po sedmi letech přestalo říkat, že "nejsou peníze" a udělalo se všechno pro to, aby byl ve škole výtah (posílám paní zástupkyni tu a tam odkazy na granty, nadace- nikdy na to ale nereaguje. Ani kladně, ani záporně. Tváří se neutrálně, že nejsou peníze). Vždyť jen za ty opravy musí škola (nebo zřizovatel) platit šílené účty... a to nepočítám ty nervy a rozčilování se asistentek a Majdy- ty jsou jako bonus ZDARMA ... a výjezd hasičů jistě daňové poplatníky taky něco stojí... ale možná to vidím zbytečně černě...

No, tak a teď mi pohled na ty šedé mraky připadá vlastně docela optimistický... Je totiž velká pravděpodobnost, že přejdou. Což se o problémech s plošinou s jistotou říci nedá :-((




6 komentářů:

Miška řekl(a)...

Tý koze zástupecký bych přála den,dva s nohou v sádře a na vozíku,aby poznala zač je toho loket!Pořád "zbitečně černě".Grrr.Uff.Pevný nervy pro zítřejší den přeju,jak tobě tak Majdě.

Laďka a Pavel řekl(a)...

Ono je lepší dělat něco složitě, než jednoduše a střet s blbcem je vždycky neštěstí... Doufám, že to nebude trvat dlouho a že se s tím už něco udělá. Pokud ne, aspoň budete mít známé u hasičů :-) Laďka.

Anonymní řekl(a)...

Je to šílený, ten přístup školy:((( Držím palce, aby se něco hlo a konečně se to vyřešilo!!!

Diny

Andrea řekl(a)...

Každý z nich by měl povinně týden strávit na vozíku a řešit ty zbytečně černé problémy..mám takový dojem, že pak by se věci urychleně hnuly dopředu..jo, jenže obecne málokdo hasí, co ho nepálí:-(((

Pisarka řekl(a)...

Mám stejný názor jako AndyPan. Pro příklad - u nás jeden radní den schválně strávil na vozíku, pohyboval se po městě - a výsledek? Hromadně tu teď probíhá přestavba chodníků, snižování nájezdů u zastávek, na radnici také přišli na to, že přístup pro vozíčkáře byl do té doby pro srandu (už je vyřešeno)... Dokud si někdo nezkusí, vůbec netuší.

Jitka Neradová řekl(a)...

Šedo-černé vidění je tak typické nejen pro to školství, kde pořád na nic nejsou peníze. Strašně by mě zajímalo, kde tedy jsou. Je to tady prostě Kocourkov a souhlasím s názorem - učitelku na týden přikovat na vozík a ona by mluvila jinak. Pokud by se ovšem během týdne nezřítila z plošiny. Jsem si jistá, že ji by nikdo nahoru netahal. Hodně sil v boji s větrnými mlýny.