Zase pohromadě


30.10.2009

... jedovatě se mi chce dodat "... a na jak dlouho...?"

Dopoledne jsem měla zavolat do nemocnice, jak dopadly výsledky odběrů a domluvit se, jak s Majdou dál. Službu měla "naše" paní dr. , co nás přijímala.

Řekla mi suše, že výsledky jsou dobré, ale že Majdu pustí až v pondělí. Tak jsem jí stejným tónem oznámila, že bych ráda, kdyby mi vysvětlila, z jakého důvodu má být napojena na kapačku, když jí a pije a léky polykat může. Odvětila, že to pro ni bude výhodnější. Tak jsem požádala o přeložení na Bulovku, protože denní dojíždění mi opravdu bere drahocenný čas a jejich léčbu považuji za celkem svéráznou. Ona se dotčeně ptala, co tím myslím?? Vysvětlila jsem:
Majda byla hospitalizována s dýchacími problémy- zahlenění, které nemůže odkašlat.
Po celou dobu pobytu za ní nebyla ani jednou rehabka, že by jí provedla dýchací cvičení, inhalátor dostala 1x (slovy jedenkrát!). To prý nedali kvůli teplotě. (Včera měla ale celý den 36,6. )
Ale zato dostala projímadlo.
/Majda prožitou noc popsala jako "pěknej cirkus"- chodila prý na WC každé 2hodiny a sestra z toho měla očividnou radost :-( /


Po půlhodině dumání a porady paní dr. změnila názor a Majdu vydala. Jel pro ni Vlk.

K dokreslení celé situace jen přidám skutečnost, že tato paní dr. Majdě předepsala léky, které se v dané gramáži 375 vůbec nevyrábějí-půlit léky není vhodné- a na receptu navíc uvedla špatný kód pojišťovny. Tak si Vlk ještě zažil dobrodružství, jelikož lékárna v nemocnici měla inventuru - takže tyto skutečnosti zjistil až v dalších- vzdálenějších, kde se pokusil lék vyzvednout. Vracet už se nechtěl. Poslala jsem ho na Bulovku-tam je lékárna velmi dobře zásobená - a na pediatrii je to kousek, kdyby bylo potřeba vystavit recept nový.
Inu nic nejde jednoduše. Majda strávila v autě docela dlouhou dobu, byla zácpa (jako vždycky v pátek) a ještě tyhle zdržovačky...


Zkrátka tentokrát mě zdravotnický personál o špičkovosti této kliniky svými činy nepřesvědčil. Co oddělení - to jiný přístup. Musím říct, že o patro výš- na pneumologii, tam to jinak cvrkalo. Ani jsem se nestačila divit.... Pochválila jsem je tenkrát u vedení nemocnice... teď snad raději nikam psát nebudu. Nějak jsem to ještě nevstřebala.

Já jsem prožila den s Máťou, která je dneska v nějaké nepohodě a prudí a prudí. Je toho na ni taky moc. Nikdy neví, co ji ten den čeká. Žádné rituály, všechno je jinak-pořád jinak. A to není pro tuto věkovou kategorii asi optimální :-(
Šly jsme na procházku a Maťa se neustále dožaduje nějakých úkolů "pro školáky" :-). Dostala za úkol počítat psy a kočky. Jednoho macka jsem vyblejskla. Seděl na sloupku před domem jako socha :-)



Zdá se, že se Majda uzdravuje, už se z pokoje zase ozývá dohadování a ječení, tak to snad bude dobré...
Doufám jen, že Majda zas něco nevymyslí, protože si vůbec neumím představit, že se vracím do nemocnice a službu má .... ;-)

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Volejte hurá a tři dny se radujte.:) To jste si to zase vybrali, v tom Motole. To byl pech.! Hlavně,že už je Majda doma. Dnes ve zprávách strašili s chřipkovou pandemií. Snad už raději nikam nepojedeme,zalezeme za pec a budeme čekat na jaro!!!Marcela

Andrea řekl(a)...

No taky vám přeju, at už holky jenom ječej, pokud je to u vás známka dobrého zdraví:-)))Držte se!!Co radůza, bylas?

Daniela řekl(a)...

Tak super. Škoda, že to díky doktorům bylo teď náročnější.

Tak ať jsou Majda i Martínka už jen zdravé. D.

Gabro řekl(a)...

Mám radost, že je Majda doma! Tak ať to tak dlouho zůstane!!!

Pěkně jsi to paní doktorce řekla! Asi na to ani nic jiného vydumat nemohla :-).

Hodně zdraví přeji...

Anonymní řekl(a)...

Vítejte na hodně dlouho doma.Pavla

Anonymní řekl(a)...

Markét, nakonec přece jen dobrá zpráva, přeju pokud možno pohodový víkend...

Miška řekl(a)...

Hurá dobrá zpráva..Majda je doma!
Ta Dr.je hrozná :-(...víc nejsem sto dodat.
Přeju podový víkend.

Anonymní řekl(a)...

Už bys mohla vědět,že doktorský titul s inteligencí nesouvisí!!!!!! H.

Jitka Neradová řekl(a)...

Jsem ráda, že jste doma a doufám, že na dlouho. Vyblejsknutá kočka je fakt kus, asi kočičí modelka, že se dala tak hezky vyfotit. Máťu chápu, rituály jsou potřeba, ale třeba je v nepohodě kvůli tomu zataženému dni. To jsem také v nepohodě. A na závěr - jdi do nich. Hezky napiš stížnost. Ať je to vyvážené. Když si zaslouží pochvalu, mají jí mít. Když stížnost, taky ji mají mít. Spoléhají na to, že si necháme všechno líbit a to mě štve. Také nemám s tím zařízením dobrou zkušenost. Sice mi na stážnost nikdo neodpověděl, ale úplně mě vyprudili to udělat. A zjevně jim to zůstalo.