Zatracený zvíře

4.10.2009

Dnes mají svátek všechna zvířátka- mazlíčkové- je Mezinárodní den zvířat.
Jak zpívají Svěrák s Uhlířem:

Je jeden jeden,
kdy nikdo nebude sněden,
je den jeden- svátek zvířecí...

Napíšu tedy o našem Mikešovi, který si poslední dobou spíš koleduje o výprask než o gratulaci ;-)

Tady ho máme- pana Nenažraného!
A že nějak divně hledí? Nojo, kdo z vás by hleděl jinak, kdyby vylízal třetinu kelímku rostlinného tuku, že?

Mikeš si poslední dobou udělal z kuchyňské linky samoobslužný pult- takový Eurest.
Nikdy takhle nezlobil, ale na stará kolena má asi pocit, že je třeba objevovat nové chutě a nové úhly pohledu a pohled na svět mu patrně připadá nejzajímavější právě z pultu linky kuchyňské.

Snažíme se kuchyň zavírat, ale nejsme na to zvyklí, a tak se prostě tu a tam zadaří zapomenout.
V neděli jsme mazala dětem housky, nesla ji Majdě do pokoje, ta mě samozřejmě zaúkolovala něčím dalším- a já úplně zapomněla, že mám v kuchyni otevřenou Floru. Upřímně řečeno- nenapadlo mě, že zrovna tato potravina bude lákadlem pro našeho cocoura... a byla.
Po chvíli jsem slyšela takové "Huuup!" - zvuk, který už znám. Vydá ho vždy Mikešovo tělo při dopadu na kuchyňskou podlahu. Hned jsem po něm vyjela... a naskytl se mi tento pohled: vanička od Flory byla dokonale vylízána.

Spráskl dobrou třetinu. Olizoval se až za ušima a upaloval z kuchyně.
Majda se zalykala smíchy a volala: "Mami, ten jel jako po másle, viď?"

Nevím, co ho to popadlo. Ale je to už několikátý prohřešek stejného druhu za poslední měsíc:
- jednou v něděli se v době oběda vloupal do kuchyně a vylízal olej z pánve, na kterém se smažily ryby...

- minulý týden se zase pustil do sýrů. Děti mají rády mozzarelu - třešinky. Prodávají je v takových kelímcích, kde se louhují v nějakém nálevu. Koupila jsem pravé- italské. Zbylých pár kuliček jsem nechala ledabyle stát na pultě a šla jíst ( a to byla ta chyba!!).
A najednou zase slyším ono : "Huup!" - letěla jsem do kuchyně s válečným pokřikem a zkoumala, co to zvíře zas mohlo sežrat, když tam není nic, po čem by NORMÁLNÍ cocour toužil... a bylo: Mikeš vypil vodu z těch mozzarel. Placatily se na dně kelímku skoro na suchu...

Já to nechápu. Jeho miska je téměř bezedná. Funguje na pokyn: zamňoukáš- dostaneš. Ale to ho zřejmě neuspokojuje. Vyhledává dobrodružství...
Nebo má možná dojem, že my si jíme něco lepšího...

"... kočky dělají psí kusy,
psi se zase kočkujou..."

10 komentářů:

Andrea řekl(a)...

A nic mu po tom není? já bych se..víš co..:-)))

wlcice řekl(a)...

No, on po tom blbě čumí... ani nezvracel. Nechápu... čuně jedno kočičí ;-)

Lucka řekl(a)...

ja vim, ze to neni k smichu.. ale ja tu brecim smichy..
Mame kocici damu, ma take zvlastni chute: piskoty, babovky, susenky..

Jednou dovezla tchyne svou vystavni babovku. Do te doby by me nenapadlo, ze neco takoveho by mohlo kocku lakat. Nase cica se babovkou prokousala. Jelikoz toto dilo krajel muj chlap, kteremu sice bylo divne, ze je to nejake odrbane, ale vesele serviroval dal. Tak jsem na to prisla, az se dobrota podavala hostum...

Anonymní řekl(a)...

Uááá, něco mi to připomíná ...

Před asi pěti lety, nějaká oslava, muž SÁM vyrobil úúúžasný chlebíčky s lososem (kupujeme jen vyjímečně a opravdu si to užíváme, prostě je to pro nás NĚCO:)))

No tuším, že jsem byla těhotná s Davčou, tudíž doma jako dítě jen tehdy asi ani ne desetiletá Zuzka.

Já na zahradě bez klíčů, M. šel něco do garáže bez klíčů - a Zuzka za mnou vyběhla a práskla dveřma, ty na kouli a v pikosekundě jak vybíhala, vběhla dovnitř naše Tlapka.

Kočka doma, losos doma, my venku bez možnosti se dostat dom, otevřené okno v tehdy jednom pokojíčku v prvním patře, viděno ze zahrady.

Než se chlap dostal po žebříku do okna...

Tak nasr.... jsem ho dlouho neviděla.

Mmch, kočičí Lady toho lososa ožrala velmi decentně, na chlebíčkách to vůbec nebylo poznat, ničeho jiného si nevšimla.

Páníček to stejně neocenil, kočka letěla a za ní ožraný chlebíčky:)))

Tak zdar všem zvířecím miláčkům:)))

Diny

Anonymní řekl(a)...

Náš Čiko si tuhle ožíral na kuchyňském stole napečené měsíčky s rumovou polevou.Slávek se mohl zbláznit a místo aby ho přerušil,řval na mě AŤ S TÍM PROBOHA NĚCO DĚLÁM.Tak jsem zbytek dala psovi(Čiko by měl bolení).Jinak je taky hroznej,bez dozoru sežere cokoli,u nás nejde kuchyň zavírat,škrábe nábytek,kouše záclony.A já doufala,že z toho vyroste:) Marcela

wlcice řekl(a)...

:-) koukám, že to je pro kočky národní sport-ožírat kdeco. To jsme ani nezmínila, že babičce už jednou ukradl ze stolu pytlík se zbytkem piškotů- odtáhl si jej na koberec do ložnice, a tam debužíroval a drobil a drobil... babičku málem trefil šlak a častovala ho jmény ne příliš slušnými :-)
Minulý týden ho zas nalákala vůní švestkového koláče- a tak mu to nedalo a když koláč chladnul, ožral z něj žmolenku...
Je to zmetek chlupatej ;-))

Miška řekl(a)...

Hihi..Co to máte za cocoury??Naše madam chlupatá nikdy nedělala takovéto skopičiny,ale při vašich viprávěních se skvěle bavim :-).Hi.

Anonymní řekl(a)...

Tak pozor, náš Fišta je velice inteligentní - za těch 9 let co ho máme si nepamatuji, že něco ukradl, Zato náš mazánek Buddy dnes sežral Janči klobásu než se stačila otočit. Takže když ne jeden, tak druhý. Chtěla jsem k tomu dát finanční perličku, ale vzhledem k tomu, že jsi důvdipná, asi ani nemusím. J

Gabro řekl(a)...

To samé dělá Whiskouš, kterého jsme dali pani učitelce v květnu. Nedávno psala mail a tekly mi smíchy slzy...

Se zvířátky je sranda!

U nás kdysi dávno (když ještě žili oba dědové) ohřál oběd jeden děda druhému, donesl ho na stůl a šel zavolat dědu k jídlu. Mezi tím skočil pes na stůl, sebral kuře a zdrhal ven. Děda si toho všimnul, psa dohnal, kuře mu vyrval z huby a vrátil ho druhému dědovi na talíř... Už si přesně nepamatuji, co druhý děda na to, ale asi byl o hladu :-DDD.

kristina-jemima řekl(a)...

Přesně včera večer moje Abby napadla můj rohlík s plátkovým sýrem, a to jsem se jen otočila od linky!! To byly dvě vteřinky a už byl sýr fuč :-D Takže potvrzuji, že i kočičí dámy žerou všechno okolo :-D

Kristi - Jemima