LAST

20.6.2010

Nevím, jak žijí jiné rodiny, ale ve mně pohled na všechny okolo vzbuzuje  dojem, že jejich žití probíhá taknějak v klidu, uspořádaně... zatímco u nás je chaos, nikdo neví, co bude za pár hodin, plány se pravidelně mění a obvykle vše končívá jinak, než jsme měli v úmyslu. Faktem je, že za ty roky jsme si zvykli a dá se říct, že jsme flexibilní. Pokud se nějaká akce nabízí, není důvod její realizaci odkládat.

Trvám na tom, že budeme jezdit k moři. Mám dojem, že to dělá dětem dobře na ty jejich rýmy a uši a vůbec: kde jinde by se Majda prohřála tak, že přestane mít na pár dní studené nohy... Minulý týden jsme bohužel jednu dovolenou museli zrušit. Na Majdu skočila nějaká viroza- a bylo hned veselo. Dlouho se přamáhala a dělala, že to nic není, ale ve čtvrtek večer bylo všem jasné, že se v sobotu nikam nejede! To bychom neriskli. V nemocnici žádnou novou chorobu nenašli, konstatovali, že to asi byla opravdu viroza. Výsledky krve OK (prý na Majdu až moc dobré, pravil žertovně pan doktor :-) )
V sobotu ji propustili domů. Sekala dobrotu! Jedla, pila, nehádala se se mnou! ;-) A neustále s Martinkou žadonily, jestli pojedeme k moři. Já už to vzdala, protože mi to časově nevycházelo s odjezdem na tábor a řekla jsem, že na 6dní se tak daleko harcovat nehodlám.

V neděli navečer už byla situace neúnosná. Madlena zavěšená na netu mi neustále posílala nějaké tipy, Martina běhala po bytě s nafukovací matrací a my s Wlkem nezávisle na sobě sledovali nabídky lasminute zájezdů. V 5odpoledne jsme dali děti babičce a vyrazili do CK. Poslední zoufalý pokus- jinak nic nebude. V Tescu mají pobočky otevřeno i v neděli. Slečna nám nabídla hotel, co vyhovoval našim požadavkům, jen nevěděla, jestli se tam dá s vozíkem. Dost podstatné. Zavolat do hotelu nemohla- to dělá někdo jiný - a kontakt na hotel nám dát taky nemohla- to nesmí. Tak jsme si nechali místa na dvě hodiny zarezervovat, sedli k internetu (ještěže máme ty mobily) , pročetli recenze na hotel- byly vesměs velmi pozitivní a našli si kontakt. Zavolala jsem přímo do recepce, vyptala se, nechala si na jméno booknout rodinný pokoj v přízemí a bylo.
Šli jsme zpátky za slečnou do CK. Dívala se překvapeně. Pravila: " Vy jste tam volala? No to jste tedy šikovná!" Skromně jsem odvětila: "Dá se to tak říct  ;-)"
Jakápak šikovná, to je snad normální, že když něco potřebuju vědět, tak se pátrám tak, až to zjistím.
Slečna spočítala cenu. Byla velmi příznivá, ale mně to nedalo a ještě jsem vytáhla jednu slevovou kartu od Pražské plynárenské. Sice jsem si říkala, že to asi neprojde, když je to ten nejposlednější LAST... ale prošlo to! Tak ještě odečetla 5% - tak to jsem ani nečekala.

Takže dneska v noci mizíme na 10dní na slunný a oblíbený Rhodos. Miluju řecké ostrovy, řeckou kuchyni považuju za tu nej...nej... Mají krásné moře, nejkrásnější ibišky  a úžasnou povahu: nic je nerozhodí, nic s nimi nehne. Tak snad to po té ostré předehře z minulého týdne klapne. Uf! ;-)

Domů jsme přišli až v půl osmé. Babička už cpala děti do postele. Martina ale vyskočila  z pod peřiny jak rybička a když slyšela, že fakt jedeme! Hupla z postele a šílela- smála se, zpívala, skákala... no úplně v tranzu.
Já bych taky šílela, skákala a zpívala, ale z úplně jiných důvodů a v úplně jiném rytmu....

Tak balím. Celý byt je pokryt hromádkami, které by se měly vejít do 2kufrů (víc nezvládáme pobrat- čtyři ruce nám nestačí :-( ).
Pokud se dostanu na net, napíšu. :-)


17 komentářů:

Markéta a Luki řekl(a)...

Markét, hlavně si to všichni ve zdraví a v klidu užijte i za nás ostatní, kterým ještě " nezačaly prázdniny " :-))))

Marci řekl(a)...

hurá...

Jitka Neradová řekl(a)...

Rhodos je úžasný, snad nejlepší z řeckých ostrovů:-) Užijte si to tam moc. A těším se na zážitky:-)Skvělý last.

wlcice řekl(a)...

Jitko, já pevně věřím, že žádné NEBUDOU! že po příjezdu zveřejním pár kýčovitých fotografií BEZ KOMENTÁŘE! :-) Rhodos taky miluju, já bych potřebovala nějakého sponzora a 3měsíce prázdnin-jeden bych věnovala objíždění svých milých Řeků na ostrovech. S těmi se tááák dobře povídá , jí a pije ;-)

Gabro řekl(a)...

Krásnou dovolenou... :-)))

Unknown řekl(a)...

Užijte si krásnou dovolenou!

Lucka řekl(a)...

Přeju dovolenou podle představ ;)

Katka řekl(a)...

Tak krásnu dovolenku a užite si to:-)

Andrea řekl(a)...

V životě tam nepojedu..avám to mc přeju,..tak koukejte dodsat foto, a´t z toho života i něco mám:-)))

Olga řekl(a)...

Přeju krásnou dovolenou .....zasloužíte si to!! Olga

Anonymní řekl(a)...

Markét, jste akční, ale supr, přeju krásnou dovču a na kýčovité fotky jsem zvědavá, ale nevím, nějak tomu nevěřím. Iva

LenkaS řekl(a)...

Super, super a ještě jednou super! Těšíme se na vaše zážitky. Užívejte si, milí Wlci, zasloužíte si to!!!

http://rozvedena.bloguje.cz řekl(a)...

To je fofr, to se mi líbí, tak krásný a bezproblémový pobyt, vlčáci!!! zuzi

Pisarka řekl(a)...

Příjemnou dovolenou, odpočiňte si, opalte se, dobře se nadlábněte a na nemoci se vykašlete, snad zůstaly někde po cestě.

Kopretina řekl(a)...

Krásnou a hlavně pohodovou dovolenou přeji taktéž. Jste fakt akční, máte můj obdiv:-)Janka

Katka s Nancy řekl(a)...

I my prejeme krasnou dovolenou a at ma Majda teple nozky, ... a na fotecky uz se take tesim

Anonymní řekl(a)...

Hodne stesti a krasnou dovolenou Market, vsichni si ji zaslouzite ... ja snad koncem cervence taky budu v Praze, moc rada bych Tebe a par dalsih holek osobne poznala ... xxx

Rea z Perthu