Mezi ploty

6.6.2010

Zdá se, že 19.ročník divadelního a hudebního  festivalu Mezi ploty měl počasí přímo na objednávku. Po neuvěřitelně chladném a deštivém květnu najednou vykouklo sluníčko a setrvalo na obloze celý víkend. Festival navštěvujeme rádi, protože jeho program je vždy tak bohatý a pestrý, že nás spíš trápí to, že nemůžeme vždy vidět a slyšet vše, co bychom chtěli ;-) a také proto, že areál bohnické psychiatrické léčebny, kde se festival každoročně koná, je vlastně překrásným parkem se vzrostlými stromy a rozlehlými trávníky a my ho máme kousek od bytu.


Vyrazili jsme pouze s Majdou, Martinka chtěla zůstat na zahrádce s babičkou, ačkoli v programu jsou samozřejmě i pořady pro děti. Majda festival už znala, tak se těšila zejména na taneční vystoupení.

Sluníčko pražilo, a tak diváci hojně využívali služeb pana Osvěžovače, který - oděn v nepromokavém obleku- chodil a rozprašoval vodu mezi davy a zdarma nabízel kelímky pramenité vody, po které se divák měl státi mladým, krásným a možná i nesmrtelným :-))

Zhlédli jsme spoustu zajímavých představení. Já se například osobně seznámila i se skupinou Krucipüsk  (hoši tedy umějí vyrobit neskutečné decibely hluku :-) ) a parádní bylo také představení divadelního spolku Jedličkova ústavu "Cesta kolem světa" . Zatímco my diváci jsme se skvěle bavili, herci se maximálně snažili a asistenti se neskutečně nadřeli :-) Výkony všech byly odměněny velkým  a zaslouženým potleskem.

Diváci všech věkových kategorií byli jistě spokojeni :-)

Oceňuji, že:
- organizátoři dbají na dodržování čistoty
- lidi se většinou chovají mravně (v areálu se prodává pouze nealko pivo a vlastní pití není dovoleno vnášet)
- všude se počítá s vozíčkáři ( i  některá přenosná WC jsou přímo pro vozíčkáře)
- vozíčkář + doprovod má vstup zcela zdarma.

Doprovodnou součástí programu je jarmark, kde můžete nakoupit výrobky z chráněných dílen, nebo si i zkusit sami něco vyrobit, ale prezentují se tam i zavedené firmy s nejrůznějšími výrobky- textilními, potravinářskými, šperkařskými... a když ještě vyjde počasí, nemá to chybu!! :-))


2 komentáře:

Aranel řekl(a)...

Každý rok si hlídám Meziplotní termín a pak mi do toho vleze rodina, práce a pod. :o) tak snad už příští rok

Jitka Neradová řekl(a)...

Přesně. DO Mezi ploty mi vždycky něco vleze, takže zase nic. Ale až mě hospitalizují a budu tam doma ( a že učitelky tam údajně mají vlastní pavilon:-), tak budu pravidelným hostem celý víkend. Ale počasí letos vskutku vyšlo:-)