Budujeme zdravé spaní

29.8.2010

Uplynulých 13let jsme náš byt dost zanedbávali, neb jsme se začali věnovat výchově dětí... netušili jsme, jak to dá člověku zabrat :-)
Čas zkrátka strašně letí a to, co nás jaksi "akutně nepálí", odsouváme na "neurčito". Jedním z takových bodů byla naše ložnice, která se běhěm těch let stala spíš odkladištěm. Rozhodli jsme se, že pokoj předěláme od podlahy, kterou sice pokrývaly parkety, ale nalakované značnou vrstvou nějakého šíleného laku. Já hlasovala pro vytrhání a položení nové.

Wlk vše pečlivě nastudoval a  pravil, že je zkusí renovovat, a pak ev. vytrhat :-). Přitáhl domů zvláštní mašiny. Vypadaly všechny jako sekačky na trávu, byly těžké jako hrom a při spuštění vydávaly neuvěřitelný randál. Některé měly takovou sílu, že spíš ONY tahaly po pokoji  Wlka... Wlk jim měnil brusné kotouče a postupně serval tu lakovanou vrstvu, až vykouklo pravé dřevo...

A nevypadalo to špatně! ;-) Tak pak nastalo natírání nějakými speciálními laky, což při rozměrech pokoje šlo celkem rychle, ale muselo se čekat vždy několik dní, než to pořádně zaschne...takže tím se úprava nečekaně protáhla. :-(

Výsledkem je to, že už týden kočujeme po bytě. Věci v krabicích a na hromadách... nikdo neví, co kde je...  Do toho lítá kocourek, který už se osmělil a chce poznávat byt. Já se trochu bojím, že už ho v těch hromadách nenajdu :-)

V pátek jsme se vydali do specializované prodejny  PURTEX  pro matrace. Prodejna plná postelí. Každou můžete ozkoušet a na přiloženém vzorku hmatem prozkoumat složení matrace, které je také podrobně a odborně vysvětleno na cedulce. Ozkoušela jsem skoro všechny - je to zajímavá podívaná. Lidi přijdou do obchodu a postupně se vrhají na postele- aby vyzkoušeli jejich tvrdost a pružnost :-)) Pan prodavač se tam asi nenudí...  ale byl moc ochotný a radil odborně. Vybrali jsme!! Tak jsem se radovala, že nebudeme muset o víkendu obrážet další matracové štace :-)

V současné době Wlk montuje nábytek. Po celém pokoji má rozložené díly, šroubky, úchytky a návody... tak snad se zadaří vytvořit z toho skutečně to, co potřebujeme  :-)

9 komentářů:

Aranel řekl(a)...

Milí Vlkovi, páč i my doma neustále v rámci možností i těch finančních doma kutáme, vím o čem je řeč. Nyní se chystáme na předsíň a tak jsme na to šli už fikaně a vyklidili jsme sklep a všechny zbytečnosti i z bytu jsme odvezli do sběrného dvora. Nyní je trošku víc místa a akce bude moct být zahájena jen Karásek ještě není moc naladěnej :o))) No už se těším jak Vaše ložnice bude vypadat a těším se na inspiraci, zdravé spaní máme také v plánu ale bohužel až za rok.Práci zdar :o)

Janah řekl(a)...

My jsme taky brousily podlahy(už před několika lety) dělala nám to firma a jen jsem na chvíli odešla začal to ten trouba brousit bez toho pytle na zachytávání pilin. Nepřej si vidět ten sprask! Někdy mám pocit, že to uklízím ještě dnes :-D

P.S. konečně jsem se na tvůj blog dostala. :-)

Unknown řekl(a)...

Podlaha prokoukla, budete to mít krásné:-)

Lucka řekl(a)...

mám ráda dřevo, podlaha se mi moc líbí :)
těším se na konečný výsledek!!

wlcice řekl(a)...

Tedy brousit mi tu někdo bez pytle na piliny, tak je synem smrti!! ono i s tím pytlem to tu vypadalo jak po výbuchu sopky- všude jemný prášek... ten člověk nemohl být mentálně v pořádku!!?? ;-)

Ale jinak je podlaha úplně jako nová. Mamka myslela, že jsme opravdu novou položili, vůbec ty původní parkety nepoznala!! Dřevo je prostě úžasný materiál... až na ty ceny :-(

Anonymní řekl(a)...

Zdravím Vlkolvi, u nás to bylo na stejné brdo, poklady jsem pokládala se svou maminkou. Chlapi se odkutáleli kamsi do blízké knajpy, a nebylo po nich ani vidu, ani slechu.

Plovoučka ale slouží parádně a všichni doma jsme spokojení, takže asi není důvod k hoři. Koneckonců, co si žena neudělá sama...

Chtěla jsem se Vás zeptat, jste s matracemi spokojení? My domů pořizovali od zajímavého distributora http://www.kralovske-spani.cz a teď budeme kupovat nové. Tudíž nevím, k jakému výrobci se obrátit. Sdělte dojmy, poraďte bloudícím... a hlavně ať se vám daří.

wlcice řekl(a)...

Matrace jsou OK, za tu dobu žádná stížnost. Je to celkem zavedená firma- ve Zdibech v té vzorkové prodejně je všechno k osahání a ozkoušení-navíc tam mají různé akční nabídky na webu neuvedené. Já za naši rodinu mohu doporučit. spí se nám dobře, ale málo :-) nemáme na to čas ;-)

JardaS řekl(a)...

Mohu se zatat, co jse řešili více? Matraci nebo postel? A bylo vše od jednoho dodavatele. koukám právě na http://www.extra-postele.cz/, kteří mají oboje a celkem se mi zamlouvá i to, že je to český výrobce...Dík za info

wlcice řekl(a)...

Řešili jsme obojí. Chtěli jsme postel dřevěnou a pokud možno českou- bytelný masiv. Nakonec máme slovenskou- a je prima. zatím se nerozpadla, neseschla- a co víc: je vyšší, takže se z ní dobře vstává a má úložný prostor. Nějaké matrace k ní nabízeli za výhodnou cenu, ale rozhodli jsme se úplně nešetřit. Matraci jsme vybrali extra- je česká- PURTEX. vyberete si cenově i kvalitativně. spokojenost s obojím.
Tak dobré pořízení a hezké sny :-)!