Na návštěvě

5.- 6.11.2011

Návštěvu s Marcelou jsme složitě domlouvaly na několik pokusů. Jenže neustále měl někdo rýmu, kašel nebo jiné neduhy- a tak se termíny rušily, posouvaly... a máme tu listopad. Největší motivací k rychlé domluvě byl patrně  jejich rozbitý notebook :-) Najít volný víkendový termín je pro workholiky typu "Slávek" problém - a tak jsme do Vraného jeli v sobotu "na noc".

V sobotu večer nás čekala vynikající kačenka a příšerně nedietní knedlíky! ;-)

Poté jsme se jali slavit- důvodů je vždycky mnoho: setkání, zdraví, narození miminka... Jenže šampáňo bylo nedobytné. Dobýval se Slávek- po dobrém, pak i Wlk -po zlém- a nakonec se špunt zlomyslně přelomil. Došlo tedy i na vývrtku :-))


Jedlo se, pilo a hlavně povídalo... a workholik typu pan Wlk opět šťoural techniku.
Zázvorkovic noťas přestal fungovat údajně po pádu na zem. Wlk ho postupně rozebíral na prvočinitele a majitelé jen těžko skrývali pochybnosti, že ještě někdy ta hromada součástek bude tvořit celek. :-) Nakonec se po důkladném výslechu ukázalo, že poruchu nezpůsobil Kryštof tím, že jej shodil na zem, ale nejmenovaný uživatel, který do klávesnice omylem nalil čaj... ovocný...asi pickwick. :-))


Nejmladší účastník této seance většinu času prospal. Pohodové a nádherné miminko- chlapeček Tadeášek.


Martinka s Kryštofem se zdekovali do dětského pokoje a nikdo o nich ani nevěděl. Jen Marcela občas směrem k pokoji vysílala prosby typu: "Koberec musí zůstat zelený, malujte na zemi!" :-)

Spát se šlo až hoodně po půlnoci.

Ráno nabídlo slunečné počasí, a tak jsme neodolali kratičké vycházce k místní kapličce sv. Rosálie.

Ještě jeden opožděný halloweenský kocour Čiko :-)


Bylo nám spolu dobře, slíbili jsme si, že musíme ty setkávací intervaly zkrátit! :-) Děkujeme za vlídné přijetí!

----------------------------------------------------

V neděli odpoledne jsem ještě měla v plánu divadlo s bývalou kolegyní, kterou taky vídám už jen sporadicky, ale vždycky ráda :-) 
Vyrazily jsme na bezva hru "Africká královna"- s Hynkem Čermákem a Lindou Rybovou v hlavních rolích. Podle mého názoru velmi zdařilé provedení. Vtipné dialogy plné nadsázky,  scény plné pohybu. Obdivovala jsem nápadité provedení scény a taky fyzičku obou herců, kteří většinu textu musejí odříkavat na kymácející se lodi - Africké královně- za náležitého balancování... 

jednu z recenzí lze číst ZDE

Africká královna vyplouvá za diváky po celé republice, takže máte možnost vidět ji na vlastní oči!

3 komentáře:

LenkaS řekl(a)...

Setkání s blízkými osobami nikdy nekončí před půlnocí! Je to moje psychorelaxace a skoro zadarmo.
Na to šampáňo příště zkuste šavli :-)

Lucka řekl(a)...

není nad to spojit příjemné s užitečným :))
jak já bych si dala bubliny...

Aranel řekl(a)...

Ale děti, šampáňo musíte otevírat šavlí :oD....Tadeášek je krásné miminko..že zdravím Marcelu...je z ní čím dál větší kočka(jak to dělá?). Africká královna byla moc prima...díky za typ :o)