Hotel ERI BEACH

13.6.2013

 Náš- údajně tři a půl hvězdičkový - hotel se nacházel cca 15minut chůze od městečka Hersonissos. Poloha celkem výhodná. Od letiště zhruba 30minut jízdy autem. O počtu hvězdiček by se dalo dlouze diskutovat. my už víme, že Řekové to tak nemyslí ;-)

Výhled z balkonu našeho dočasného bytečku je ale skutečně úchvatný. Bílý kostelíček je pokaždé jinak nasvícen sluncem a když zrovna neřve hudba u baru, je krásně slyšet šplouchání vln krásně mordého Krétského moře.


Vzhledem k tomu, že u hotelu je jen mikroskopická pláž, je hotel vybaven třemi bazény - některé mají slanou vodu.
Hotel nabízí i nějaký animační (já mu říkám "zběsilý") program. Martina do žádného dětského klubu rozhodně nechce :-) Koneckonců je to dovolená rodinná, tak proč se stranit, že? :-)



 
Na pláž chodíme do sousedního hotelu- jednak tam bydlí naši kamarádi, takže je veselo, jednak je tam písečná pláž s pozvolným vstupem do moře, kam se vejde více než 10lidí. Děti si vytvořily vlastní sekci- a my dospělí taky. Bavíme se všichni výborně,  o veselé historky a zážitky není nouze ;-)

Martina z vody vychází jen zřídka. ;-)

Hotel je oproti mému očekávání dost velký. A co víc: hosté jsou odhadem z 80% Rusové. To není úplně dobré zjištění. :-(  Rusové tvoří zvláštní skupinu klientů.  Jsou poměrně hluční, a tak všude je jasně a zřetelně slyšet ruštinu, o nějakých pravidlech slušného - nebo společenského- chování nemůže být řeč. Nejvíc nás to obtěžovalo v jídelně. 

Jídla bylo dosti (miluju řeckou kuchyni, ba i řeckou kuchařku několik let vlastním!;-)), výběr pestrý až moc- a v neomezeném množství- což byla asi chyba. "Tavárišči" vršili na talíře úplné kopce jídla, které pak zůstávaly rozhrabané po celém stole- a samozřejmě nedojedené. To, že při jídle suverénně kouří a pecky od melounů, které konzumují ne na kila, ale na metráky, plivají na bílé ubrusy..to je jen pár příkladů toho, že je to jiná "kultura". Začali jsme pak i uzavírat sázky, kolik kilo zmrzliny se vejde na mělký talíř a za jak dlouho roztaje, když si ji z hamižniosti donesete na stůl zároveň s předkrmem... Jak asi vypadá russkij čelavěk hodinu poté, co k snídani pozřel fazole, palačinky s nutelou, rajčata a 4volská oka a zajedl to melounem (to vše naservírované na jednom talíři) ... Naše fantazie na to zkrátka nestačila.

Kuchaři se snažili... každý den u večeře byly servírovací pulty vyzdobené vyřezanými melouny nebo nějakými postavičkami z potravin. Zde pro inspiraci: rýžový psík s pomerančovým míčkem a s obojkem z pomerančové kůry :-)

Rozhodli jsme se, že tu chásku budeme "vychovávat" :-), což se posléze ukázalo býti docela zábavnou disciplínou :-)) Pojednám v sekci "mezinárodní konflikty" ;-)

8 komentářů:

Lucka řekl(a)...

fotky jsou krasne.
Jen teda do toho ryzoveho kralicka bych mela problem se pustit..

tesim se na vychovu vychodu :))))

Majka řekl(a)...

Asi by mě při pohledu na nenažr.... Rusáky přešla chuť.
Jsem zvědavá na pokračování:))

JitkaI řekl(a)...

Rýžový králík je úžasný.
Nevím,jestli bych "rozdýchala" kouření u jídla, jsem moc zvědavá, jak probíhaly lekce slušné výchovy :-))

wlcice řekl(a)...

ono to kouření nebylo, že by dojedl a zapálil si- on jedl a pálil k tomu... ???

Blanka řekl(a)...

Se soudruhy máme zkušenosti z Chorvatska, to bych je z té jídelny vypráskala, přesně jak píšete, hory jídla na talíři, všude kolem nich bordel a plné kabelky, když odcházeli.

Ali řekl(a)...

S ruskými turisty mám také bohaté, veskrze špatné zkušenosti. Bohužel jsou všude, nenarazila jsem na destinaci, kam by nejezdili. Vyhnout se jim nelze, "jich mnogo" :-(

Aranel na cestě.... řekl(a)...

:o)))) ta výchova východu mě zajímá ještě víc než hotel a pláž dohromady a to proto, že Rusáků je hodně i na Florenci :oD
Všechny informace dáváme na hromádku a začínáme plánovat úprk k moři, jen ještě nevíme kam.

Anonymní řekl(a)...

Já jsem z těch arogantních Rusáků byla úplně na palici...sem již rozhodně ne! Kačka