Řecký mejdan bude! ;-)

11.6.2013

Proč si s Jarkem Nohavicou notuju zrovna tuto píseň? No protože už vím, kdy mi to do mého milovaného Řecka letí :-))



Podařila se nám neuvěřitelná věc. Na dovolené v Řecku budeme sousedit s našimi kamarády z Karviné. Kdybychom to plánovali, asi by to neklaplo. :-) Taky nač se trmácet 5hodin na kafe do Karviné, když si ho v klidu můžeme po 2 a půl hodinovém letu vypít pěkně v teple :-) Děti se mají rády, těší se na sebe, my se těšíme jako ty děti... no to prostě musí vyjít!!! :-)

Miluju Řecko už léta  z několika důvodů. Krásně čisté moře. Bezkonkurenční olivy, olej, víno a vůbec- řecká kuchyně to je to, co mě opravdu uchvátilo!
Nepřestávám žasnout nad tím, jací jsou Řekové pohodáři! verbálně vybavení mi tam připadají spíš chlapi :-) nemají problém zastavit uprostřed křižovatky a pokecat o žiivotě, o fotbale...o čemkoli! :-)

Líbí se mi ta volnost tam. Půjčíte si auto- a můžete cestovat po ostrově. Auto netřeba střežit, kdo by ho kradl. Kriminalita téměř nulová. Můžete navštívit zapadlé horské vesničky, objevovat pláže bez lidí, zato s různým povrchem a pozadím...

V červnu je to nejlepší!! :-) protože všechno kvete! Obří ibišky, stromové fíkusy, oleandry a další květena, kterou neumím pojmenovat. Tráva ještě není spálená sluncem, všechno je krásné, barevné...a Řekové natěšení na turisty.

Těším se na večerní procházky, na západ slunce (východ prostě nejsem schopná doběhnout ;-)), určitě uvidíme spoustu nových míst, určitě mě nemine návštěva aquaparku, kde se dokonale otluču o všechny ty skluzavky a tobogány, které za mých mladých let k mání nebyly a dnes už zas na ně nejsem já ;-)...

Těším se na společné večery s přáteli, které přes rok tak málo vídáme :-) Musíme si to vynahradit a vzájemně se užít "do zásoby" :-))




6 komentářů:

Iva řekl(a)...

V Řecku jsem nikdy nebyla a asi ani nebudu, ale vám to moc přeju. užijte si to. vypněte telefony, zahoďte komunikační techniku a relaxujte :)

ivy řekl(a)...

Milí Wlci,ať se váš řecký mejdan vydaří podle vašeho přání,velké skotačení prokládejte mírným lenošením a v pořádku se nám vraťte :-)
Iva

Ali řekl(a)...

Pro mě je zase srdeční záležitostí Kypr, to je hodně hodně podobné. Jezdím tam od dětství, mám tam první lásky, krásné vzpomínky. Jsem moc ráda, že si místo oblíbil i manžel a děti. Řeckou kuchyni zbožňujeme. A vzpomínám, jak jsem před lety místního kamaráda upozornila na výletě, že nezamkl auto. Nechápal, proč by to měl dělat :-). Jak říkám - je to stejné. Krásně si dovolenou užijete!!!

Jitka Neradová řekl(a)...

Ó jen tiše závidím a doufám, že Tě v létě budu nějakou formou následovat.
Krásně si to užijte, klídek a pohodu. Řecko miluji stejně jako Vy:-) Těším se na Vaše zážitky.

Emily řekl(a)...

Úplně mi to zvedlo náladu, moc vám to přeju a těším se na reportáž na blogu.

Ilona Ř. řekl(a)...

Trošku Řecko závidím, ale moc přeju !