...a jsme tam, kde jsme byli

noc z 27. na 28.10. 2009

Majda mě od rána cvičila- sekýrovala a já jsem opravdu za celý den nedělala nic jiného, než poskytovala servis osobních služeb. Odpoledne mi oznámila, že chce do nemocnice, že se jí špatně dýchá. O tom s ní nerada diskutuju, protože v její kůži nejsem, zlehčovat její problémy nechci, ale zase si troufám říct, že už po těch letech odhadnu, kdy je zle a není zbytí... a mně se to dneska na tu nemocnci moc nezdálo.

Nicméně kolem 18.hod. jsem zneklidnila- představa toho, že vezu dušné dítě někam ve 3ráno... tak jsem zavolala na Bulovku, jestli vy nás neohledali... :-) Neohledali. Paní dr. rovnou řekla, ať nejezdíme, že nemá místo- a že to vytelefonuje s Motolem. Jelo se do Motola. Máme to opravdu přes celou Prahu, takže i v době, kdy není vůbec žádný provoz, cesta trvá půl hodiny. Jinak i 3x tak dlouho :-(
Na ambulanci vlídná paní dr., přemlouvala Majdu, že by jí dala domů dejchadlo- a že bychom to ještě mohli zkusit... Ale Majda trvala na svém, že jí bude zle a ještě hůř... takže šli hledat místo, kam ji uloží. Na pneumologii nebylo kam, prý tam jsou samí kluci, což by se jí asi nelíbilo. Tak na diabetologii. No, proč ne, hlavně, že bude kapačka.



Ilustrační foto je z čekárny před ordinacemi na centrálním příjmu.


Přijímala nás mladá paní dr., kterou jsem si ve dveřích spletla se sestrou, což se jí viditelně velmi dotklo a po celou dobu našeho dalšího rozhovoru se to se mnou táhlo ;-)
V podstatě to, co jsme s Majdou dělali doteď, je hodné pouze toho, aby se nad tím kroutilo hlavou. Neměla jsem sílu, ani chuť někomu dokazovat, že praxe je trochu jiná ... Každopádně to trvalo 2 a půl hodiny, než jsme se dobrali k tomu, co jsem řekla hned v úvodu: kapačku a možná nějaká ATB a třeba na noc lehce kyslík. - Jo! ty nám budeš radit, když nepoznáš doktorku od sestry.
Sestra, která se nám věnovala, vynikala extrémní nešikovností a nedůvtipností- až jsme se s Vlkem museli smát. Jen jsme měli obavy, aby jí neupadly ty pracně získané zkumavky krve na zem.

Majdu jsme ponechali svému osudu. Má kapačku. Dostala dejchnout ventolin a ATB se uvidí,jak dopadnou výsledky z krve.

Jdu spát. Mám na to zhruba 6hodin. Ráno vyrážím směr Motol.
To zas bude pěkný volný den... to už tady dlouho nebylo. Potřebuju, aby jí bylo dobře hodně rychle, dneska jsem neměla vůbec dobrý pocit. Z ničeho. Ani ze sebe- ( Jsem debil, co nepozná doktorku ) :-))

Tak opatrujte své ratolesti, nechť se vám podzimní virozy vyhýbají obloukem.

18 komentářů:

Pan WLK řekl(a)...

Každý přece ví že,
už i medici nosí na krku fonendoskop aby si je náhodou někdo nespletl s nižším zdravotnickým personálem.

Takové faux-pas, to je jako splést si školnici z řiditelkou :-)

Lucka řekl(a)...

Na svuj vek, mela mit ta mlada Mudra smysl pro humor..

Drzim palec, at je lip!!

Anonymní řekl(a)...

Teda ufff - ta dr. je fakt pitomá, neskutečný, když někdo povýší osobní uraženost nad odbornost. Moc by mě zajímalo, kolik nemocných dětí se spinálkou jí prošlo rukama, že si dovolila kroutit hlavou ... je mi to líto, nejvíc ale, že je Majdě takhle zle, ach jo...

Tak ať je brzy v pořádku a vrátí se vám brzy domů!!!

Gabro řekl(a)...

Ajajaj, to sis tedy dovolila hodně! :-) Aby se mladá pani doktorka nezbláznila...

Držím palce, ať je Majda zase brzy doma!!!

Anonymní řekl(a)...

Ahoj holky,

držte se, Majdo - dejchej, až se budou hory zelenat! Ať jsi aspoň na víkend už zas doma.
Jana ze školy

Anonymní řekl(a)...

No ty jedna ,nepoznat Dr ,to je něco.Majdě držím pěsti ,pro tolik nemocných mi ani nestačí končetiny.Pavla

Miška řekl(a)...

Teda...Dr je náfuka,když se urazí,žes jí nepoznala.
Ty se stoho nehruť,však se uvidí jak to Dře půjde,péče o Majdu!
Majdo dej se co nejdřív dopořádku- SPOLUPRACUJ!!!!

Jitka Neradová řekl(a)...

Jo se vzpurným a urážlivým mládím mám své zkušenosti. A je to čím dál horší. Hlavně, aby paní doktorka (všechno vím, všechno znám, televizi doma mám) uměla Majdě pomoci. Tam už to asi bude horší. Ale snad to půjde a hlavně, ať dítě spolupracuje. Obdivuji Vaši trpělivost a nadhled. A držím palce, ať už je zase doma. Do Motola je to fakt kus světa. Držte se. A ještě k Vlkovi- někdy se školnice od řiditelky fakt nerozezná:-)!!!

Anonymní řekl(a)...

tak ses jí měla omluvit, že na sestru vypadá moc dobře, ale na doktorku nic moc.Lenka

Anonymní řekl(a)...

je to uražená ješitnost, ono jí to přejde a přijde k rozumu..Marcela

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, bohužel lékařka musí časem přijít sama na to, že matka či otec takto postiženého dítěte je už půl doktora. Jen jejich ješitnost to nechce připustit. Na chvíli bych je dala bez diplomu opatrovat někoho takového - nejlépe svého, pak by kmitala jinak a mluvila ještě lépe, za každou dobře míněnou radu by možná i děkovala. Markéto, však víš,je spousta lidí, které rada přímo uráží. J

thora řekl(a)...

Oh my god, some people do have humour. NOT. You know what they say over here in Germany? Some people have to go down to the cellar in order to be able to laugh. Your dottoressa is obviously one of those people. Shame.

For your German studies:
zum Lachen in den Keller gehen.

Chin up, my dear.

Anonymní řekl(a)...

Markét, to je teda něco... Doktorka teda hodně důležitá, snad bude Majda nápomocná a její stav se brzo zlepší... Držím pěsti a myslím na Vás.
PS: Se teda holka fakt nenudíš...

Andrea řekl(a)...

No tak snad majda ví, co potřebuje, je to přece jen její tělo...k té doktorce..odbornost s osobními kvalitami nejde vždycky ruku v ruce:-(

Anonymní řekl(a)...

Ať Vám je líp a můžete brzo domů. Z doktorky si nic nedělejte i když je to nepříjemné, člověk je tam hodně odkázán na jejich dobrou vůli. Špitály známe... Olga

Anonymní řekl(a)...

Markét, tak co???

Psala jsem dopoledne, ale nepodepsala jsem se, to je fuk, nicméně na vás pořád myslím.

I na Lukáška, co je asi s ním ... ach jo...

Diny

Katerina řekl(a)...

Taky myslim (tj. na Vas I na vas vsechny), a cekam na zpravy. Ale nejdriv si odpocinte a dejte si treba tu sklenicku neceho... a at Vam pan Wlk treba namasiruje zada...
Taky doufam, ze Martinka vira mezitim uspesne zvladla.

Venda řekl(a)...

Klobouk dolů, za ty útrapy si to zasloužíte,a ještě když pak člověk narazí na takového "milého" člověka jakým byla p. doktorka :-)asi jste si tam zajeli z dlouhé chvíle, ne?? Přeci nebudete trávit svátek v klídečku doma, když se dá zajet do nemocnice... Někdy je nechápu, je to jejich práce a přitom se tváří jak je tam my, co je potřebujeme otravujeme... Nechci házet všechny do jednoho pytle, ale úplně mě to "rozvášnilo".
Ať je Vám oporou aspoň to , kolik to s Váma prožívá lidí...jste bezvadní...přeju brzké uzdravení.