Moje přání

2.1.2010

I dnešní příspěvek bude ohlédnutím za právě uplynulými vánočními dny.
Jsme zvyklí pod stromečkem nacházet překvapení různých druhů-  spotřební elektroniku, oblečení, knihy, kosmetiku, až po moderní "dárkové pokazy na zážitky"...
Majda letos pod stromečkem měla taky jeden takový dárek. Může za to jedna velká náhoda. Tedy spíš aktivita osoby, která Majdu léta zná a ráda jí dělá radost, a tak kontaktovala občanské sdružení Moje přání, které v Čechách začíná pracovat pro děti, jež jsou vážně a dlohodobě nemocné. Toto sdružení chce dětem poskytovat něco jiného než příspěvky na drahé pomůcky, léky a přístroje. Chce totiž dětem splnit jejich přání, které bezprostředně souvisí s jejich zájmy a které by obohatilo jejich život o pozitvní a nezapomenutelné zážitky.

Naše Majda ráda čte. Čte rychlostí 6-8 knih do měsíce (jedovatě říká: "Kolik maminka dovolí ;-) )
Chce být spisovatelkou a nejlépe si knihy i sama ilustrovat. K tomuto názoru si dospěla asi ve 3.třídě, když odhodila knihu s brekem, že to s kocourkem nedopadlo tak, jak si představovala..
Prohlásila, že si SAMA bude psát knihy, aby to tam dopadalo tak, jak chce ona. A ilustrátoři prý taky vždycky nevystihnou podstatu věci, tudíž je ideální si knihu napsat- a zároveň i opatřit ilustracemi :-)

Když jsme se v říjnu byli podívat v NTK, Majda byla nadšená... provázela nás paní Eva a přišlo i na to, jestli už viděla "nejkrásnější knihu světa".... neviděla, ale určitě by chtěla ;-) .... no a (je to jako v pohádce) mávnutím proutku se přání splnilo.

Na vánočním stromečku visel darovací certifikát pro Majdu- letenky a poukaz na výlet  do Dublinu za "Book of Cells"

Majda byla opravdu překvapená a nevěřícně to četla nahlas.... :-)


Zde je certifikát v plném znění:


A naše poděkování patří lidem, kteří jsou schopni a ochotni celou takovou akci zorganizovat a radují se z toho, že mohou někoho  druhého potěšit.
Evo a Gary, děkujeme moc!
Ujišťujeme se tu vzájemně, že se nám to nezdá ;-) Zjistili jsme totiž, že jaksi moc neumíme přijímat a reagovat na dobré zprávy :-(
Gary napsal pro děti také knihu "Recept pro Honzíka", kterou Majdě poslal i s věnováním.

A poděkování samozřejmě patří i těm, kteří pomohli svými finančními příspěvky přání splnit. Bylo to překvapení pro Majdu i pro nás. Všechno se zařídilo bez našeho přičinění!! O to větší radost to vyvolalo...
Tak ještě aby to vyšlo... letenky jsou na duben ;-)

Gary Edwards je vůbec zajímavým člověkem. Má totiž na svědomí ještě jeden projekt věnující se nemocným dětem: "Zdravotní klaun"
Tahle fotka je sice starší, ale myslím, že z výrazu Majdiny tváře lze vyčíst, jak se jí vystoupení dr. Budíka a sestry Bětky líbilo. :-))


Chci moc poděkovat všem, kteří si uvědomují, že nemocné děti mají i duši. Že jim nestačí jen materiální zabezpečení, protože zážitky je dokáží povzbudit a nabít na mnoho dalších dní, protože když zažívají něco neobvyklého, mohou alespoň na chvíli zapomenout na to, co je trápí, bolí...
..a funguje to, sami se snažíme zážitkovou terapii aplikovat :-)

Tak pokud víte o někom, koho by splněné přání potěšilo ... víte, kam se obrátit.
A pokud znáte někoho, kdo by mohl některým nemocným dětem přání splnit, ... tak to by bylo asi úplně nejskvělejší. Nemyslím tím, že se hledají boháči ochotni investovat své miliony, to ne ;-) ... stačí i mnohem menší částky ;-)
Organizátoři jistě uvítají i nabídky všech, kdo mají nějaké atraktiní zaměstnání-či koníčky- to, co kluky a holky zajímá (hasiči, závodníci, zpěváci, sporotvci ... co já vím ;-) ) Fantazii se myslím meze nekladou :-)

21 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Zážitková terapie-to si musím osvojit/nejen termínem/Jinak je to nádherné přání a že bude splněno,je ještě nádhernější.K.

Aya řekl(a)...

Tak to je paráda. Moc to Majdě přeju.
A hlavně přeju ať to vyjde a jste v pohodě a můžete odletět a výlet si užít. :o)

Lucka řekl(a)...

to je paráda :)
Držíme palce, ať to vše vyjde!!!!

Gabro řekl(a)...

Tak to je krásné!!! Mám radost za Majdu :-)!

wlcice řekl(a)...

no,snad to vyjde-tedy letenky jsou pro jistotu pojištěné /známe svoje lidi, že?/ ... a jestli to vyjde-bude samozřejmě fotoreportáž- myslím, že cestování s električákem jistě vydá na komiks ;-)

Anonymní řekl(a)...

Teda to je nádhernej dárek!!! Majdi, já mám takovou radost!!!:)

V dubnu na vás budem myslet, nemoci pryč a letěěěět !!!:)

Diny

Anonymní řekl(a)...

Mám velkou radost,že se Majdě splní její velké přání :-)

ivy

Anonymní řekl(a)...

Moc vám to všem přeji!!!
To je nádhera. Pozitivní zážitkovou terapii vy máte dle starších příspěvků již v krvi. Jen tak dál. To se krásně čte.
:-))
Zdraví Lenka s Anežkou

Markéta a Luki řekl(a)...

To je parádní dárek :-))

Držíme vše co máme ať to v dubnu vyjde a už se těšíme na fotky a zážitky :-))

Andrea řekl(a)...

No tak to mám radost za vás..a i sobecky já...páč si o om tady alespoń přečtu:-)

Laďka a Pavel řekl(a)...

Tak to vám všem moc přejeme a doufám, že Majdu to velké čtení nepřejde, sama jsem v jejím věku hltala knížku denně :-) Tak hlavně, ať mají v knihovně velkou zásobu čtení a ať se výlet vydaří! Budeme se těšit na reportáž :-)

Anonymní řekl(a)...

Moc a moc to Vám všem přejeme, zasloužít si to. Olga

K. řekl(a)...

Super, že Majda měla pod stromečkem splnění svého přání. Hlavně držím palce, ať to v dubnu všechno klapne. A na fotce s klaunama to Majdě moc sluší, krásný úsměv!

Miška řekl(a)...

Wlčice,
Majdě to moc přeju a doufám,že zdraví vydrží a budete moct jet!

Daniela řekl(a)...

To je parádní! Určitě to bude pro Majdu krásný zážitek. Tak ať hlavně vše dobře klapne. Daniela

Jitka Neradová řekl(a)...

Už asi nelze nic origiálního napsat:-) Je to bomba a moc to Majdě i Vám přeji. A na reportáž se těším jako malé děcko:-)

Anonymní řekl(a)...

Úžasný nápad, ať se to vydaří...

thora řekl(a)...

Wonderful news! This makes me really happy for your daughter and you as her parents. Happy New Year!

Marci řekl(a)...

zážitková terapie je to pravé,pro nás bude zážitkem vstřebat tvoje vyprávění.Na to se vážně těším a Majdě to moc přeju!!

Anonymní řekl(a)...

Co všechno ten Wlčí ježíšek dovede!Krásný dárek.

Anonymní řekl(a)...

co na to rict:-)?Prostě a jednoduše super super super.Majdo co nejvíc si to užij!!!