Co týden dal

23.1.2010

Tento týden jsem se potýkala s akutním nedostatkem času. Jestli jsem si v duchu dávala nějaké novoroční předsevzetí, tak to bylo právě to, že zlepším organizaci svého dne, aby mi zbyl čas i na lenošení, nicnedělání...ale nějak se mi to nedaří. jsme velmi špatný časový manažer... a to obvykle dělám několik věcí najednou (taky to podle toho pak někdy vypadá ;-) )

Venku značně přituhlo a rtuť teploměru se schovává až 10 čárek po nulou.
Sněhová kalamita se ze silnic přesunula na střechy v podobě padajících tučných vrstev zledovatělého sněhu. Taková dávka vám z auta uděla kabrio a to nemluvím o tom, co zbyde z nebožtíka, který to chytne osobně. Nojo, ale zabránit tomu v praxi lze dost těžko. A tak chodci poskakují po zledovatělých vozovkách v uctivé vzdálenosti od střech -k nelibosti řidičů, kteří jsou rádi, že mimo hlavní tahy taknějak po vyjetých ledovatých kolejích kloužou. O nějaké kontrole nad vozidlem nemůže být řeč.

Bydlíme nedaleko lesoparku, a tak i bažanti se odvážili jít si pro něco  dobrého až přímo na sousední zahradu- tedy do husté zástavby.



Naše Martinka utrpěla při školkové vycházce úraz. Někdo ji strčil na ledu-a takhle dopadla ...



Bolelo ji to a fňukala. Donesla si jako bolestné lízátko  a povídá:
"Hele, to mám za to, že jsem tu statečnost přežila..!" :-))
...no některé statečnosti jsou vskutku k nepřežití ;-)

Jinak mě překvapilo, kolik lidí vyprovokoval ke komentáři článek o odkladech školní docházky :-) (Jitko, s tím počtem prstů jsi mě fakt pobavila " stačí jen palec- aby měla na SMS"  :-)) )
Vidím, že tentokrát se od většiny názorově neliším, poslední roky se OŠD rozmohly přímo lavinovitě a často bezdůvodně- jentak: na přání rodičů.

Když jsme tenkrát  téma nástupu do školy řešili s Majdou (* v únoru), byla to situace zcela atypická, nicméně si vybavuju jeden celkem komický moment, kdy naše paní dr. (staršší dáma) zdůvodňovala návrh odkladu OŠD, že je Majda slaboučká, že neunese školní tašku :-))
Tenkrát jsme se v ordinaci chechtaly obě, protože i tomu 6letému dítěti bylo jasné, že si tašku bude vozit na vozíku, na které v tu dobu již seděla :-)) ...a taky to hned řekla nahlas ;-)
Nicméně, abych udělala všemu "zadost" , vypravila jsem se s Majdou na psychotestování. Paní psycholožka - tu budu jmenovat, protože je naprosto úžasná a jsem ráda, že jnás po letech zase cesty osudu svedly dohromady- Kateřina Soudná-  Majdu testovala asi 2hodiny, poté se mnou pečlivě test rozebrala a byla nadšená z výsledků. Vytkla jí jen, že "kouká kolem sebe a ráda se zapovídá"... a to má dodnes. :-)
Šla normálně do školy a ještě loni v 6.třídě- měla samé 1.
(Tak doufám, že je nedostává jen za to čumění kolem ;-) )

Tak hezký zbytek soboty, já vyrážím na tah :-)) Kamarád slaví svátek... jdu připít na jeho zdraví ;-)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

No, nic moc úraz, věřím, že fňukala, taky bych fňukala.
Blanka

ivy řekl(a)...

To muselo moc bolet :-(( Posílám Martince pofoukání :-)

Andrea řekl(a)...

ježíš ajá jdu do práce..doufám, že za první týden nebude mnoho rodičů, kterým budu muset vysvětlovat takovéto úrazy..ne každý je paní Wlková a bere to sportovně.-)

wlcice řekl(a)...

No jaképak vysvětlování- Máťa svoji verzi řekla, p. uč. snad jen mohla vymyslet jiný program, než jít na zledovatělý kopec jezdit na lopatách... Ale jinak nic nezanedbala, tak co s tím nadělám... ale Martinky mi tedy líto bylo, tojo. :-(

Andrea řekl(a)...

Můžu toi říct, že bych nešla, mám už fakt bobky..v tonhle počas bude o hubu vylézt bo jen nazahradu..doufám, že to malinko povolí do příštího týdne...bobovat mě nedostanou..nechci skončit v žaláři:-)