Jak Pejsek s Kočičkou prováděli vánoční úklid



15.12. 2008 - 91.den z 365


Někdy mi naše domácnost silně připomíná hospodaření Pejska a Kočičky. Ne jinak tomu bylo, když mě napadlo umýt okna....

Jednou povídá Kočička Pejskovi: "Ty, Pejsku, já budu muset umýt okna. Děti si chtějí vylepit vánoční obrázky a vystřihovánky... tak se do toho asi dám hned zítra, až odejdou do školy." Pejsek je alergický na hučení luxu, vůni Sava a cvakání mopu, takže ihned zabručel: "No, tak tím spíš se nemusejí mýt, když budou zakrytá obrázky, špína vidět určitě nebude!"
Kočička počkala, až bude byt prázdný, sundala záclony a veškeré květiny z parapetů, zatímco se záclony převalovaly v pračce, umyla okna a uvařila polévku. Jenže pondělí mívá značně nabitý odpolední program, a tak stihla záclony jen ledabyle pověsit v koupelně, aby odkapaly a vyrazila na pochůzky s dětmi. V podvečer měla Kočička ve svém Deutschkurzu besídku :-), a tak poprosila Pejska, zada-li by nebyl tak laskav a záclony nepověsil na svá místa. Pejsek sice nebyl tímto požadavkem nadšen, ale přesto souhlasil. Na slib však zapomněl, a tak se do toho dal, až když Kočička přiskotačila domů. A jak tak věšel, byl opět duchem někde na jiné planetě ....




...a najednou nějak divně štěknul a z kuchyně se ozvaly neznámé zvuky a když tam Kočička běžela, měla už samozřejmě v ruce foťák, protože to už tak blogemposedlé Kočičky mívají :-)




Fotečka není moc ostrá, ale to proto, že fotit pohyb je pro Kočičku ještě obtížné.

A tak Pejsek všeho nechal a šel do sklepa pro vrtačku a začal přivrtávat konzoli nic nedbal toho, že Kočička spráskla tlapky, protože ví, že po vrtání opět může nastoupit s hadrem a začít znovu stírat vrstvy prachu.

A tak to všechno dobře dopadlo, Kočička Pejska nezabila, ačkoli jí to během večera několikrát přišlo na mysl, a šťastně spolu hospodaří dodnes.

Tak co? Líbila se vám pohádka? Ale já si na rozdíl od pana Čapka nic nevymýšlela! Já to prostě zažila :-))

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

http://cs.wikipedia.org/wiki/Feminismus

wlcice řekl(a)...

Tak si sem pojď bydlet, Anonyme! :-) a uvidíš, že to, co zde zažiješ, v žádné encyklopedii nepopisují! ;-)

Daniela řekl(a)...

:-) . :-) .

Anonymní řekl(a)...

krásná pohádka,já bych se tedy smíchy neudržela M