Africký den

17.11. 2008 - 63.den 365

Dnes je státní svátek 19let po začátku "sametové revoluce". Do města jsme s dětmi radši nešli, abychom se někde zbytečně nemotali různým davovým akcím, které v tento den zpravidla v centru PHY probíhají.

Fotku dne jsem pořídila hned ráno. Dnešní noc jsme si totiž připadala jak apoštol na Staroměstské radnici- každou hodinu jsem vylézala z teplého pelíšku pod nejrůznějšími záminkami... Martina hrozně kašlala, takže jsem si ji stěhovala k sobě do ložnice - no léčebný účinek to sice nemělo, zato to byla jistota, že se nevyspíme ani jedna :-) Majda chtěla ve 3h. na WC, sotva jsem se uvelebila pod peřinou, chytil záchvat kašle mě... spánkový deficit už asi nikdy nedoženu.

Ráno Martinka vykukovala z podpeřiny a dožadovala svého krajáče mléka :-) Je to 100% savec :-)

Den jsem strávila klasicky pracovně: žehlení, trochu úklid a pak taky škola s Majdou. Asi hodinu jsme strávily u zeměpisu- Afrika! Hledání měst, jejichž názvy šlo jen s obtížemi přečíst nahlas. Práce s mapou... no a když jsme to tak pěkně udělaly a já si myslela o učitelce svoje, zjistila moje milá dcera, že se spletla a že cvičení 2 a 3 ano, ale na jiné straně...
Pak mě vysvobodila babička, která si je obě vzala na hodinu ven.
Večer jsme nutně hledaly zbytky látek na oblečení pro panenku, kterou budou na výtvarce šít pro UNESCO v rámci projektu "Panenka pro Afriku"- jentak něco se jí nehodilo, potřebovala džínovinu na šáteček a k tomu sukni.... zatracená Afrika, ta mě dneska snad bude pronásledovat i ve snu... :-)

3 komentáře:

Daniela řekl(a)...

:-)

Anonymní řekl(a)...

Na Afriku si ještě pamatuju s Nikčou...my tenkrát hledaly pohoří..či co..k čemu vše najdou na netu v okamžiku potřeby.Na panenky jsem koukala v Ikee,někdo ušije fakt super kousky..M

>>-sipka--> řekl(a)...

moc hezká fotka; šipka