Víkend v Bělči - sobota

1.11. 2008 - 47. den 365

Do Bělče (kousek od HK) se vždycky moc těšíme. Jezdíme tam pravidelně s dětmi v létě na týdenní pobyty rodin, které mají dítě s postižením a využívají asistenty. Objekt se nachází v krásném prostředí- přímo u rybníka, který byl k našemu velkému překvapení právě vypuštěn a budou mu zpevněny hráze. Vypadal asi takhle a strašně smrděl :-(




V létě je tu fajn- na hladině rybníka kvetou žluté stulíky, jezdíme tam na pramicích, krmíme kačeny... prostě romantika!
Všude kolem jsou lesy, kam se Majda pohodlně dostane s vozíkem a v červenci je tam všude plno borůvek a někdy i hub.

Tentokrát zde probíhala víkendová akce seminář na proškolení asistentů, kterou zajišťuje OS Mirabilis. Snaží se získavat mladé lidi pro práci asistentů k postiženým dětem a chce jim pravidelně poskytovat i odborné přednášky, které by jim měly přinést zajímavé a potřebné informace pro tuto práci. OS Mirabilis je seskupení lidí, kteří nám v začátcích hodně pomohli a díky nim měla Majda i svůj první električák od 5let- tedy o 5let dříve, než schvaluje zdravotní pojišťovna. OS Mirabilis tenkrát sepsalo žádost o grant na nadaci "Pomozte dětem!" a vyšlo to! Takže spolupracujeme velmi intenzivně, teď se snažíme i my být užiteční zase jim a myslím, že je to oboustranně dobrá spolupráce a více lze číst na www.mirabilis.cz

Počasí vyšlo přímo parádně! Dokud sluníčko hřálo, lítaly děti venku, navečer se vrhly na deskové hry. Objevili jsme novou (tedy pro nás novou) hru UBONGO. Majda z ní byla nadšená a vydržely ji s dětmi hrát snad 2hodiny v kuse. Hra je opravdu vymakaná, mohou ji hrát děti s dospělými, protože hrací karty jsou oboustranné a z jedné starny je vždy lehčí varianty. Dobrý tip na vánoční dárek ;-)




Večer Martina po celodenním lítání a zlobení odpadla. Spala jako špalek s milovaným medvídkem Pú.



2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

hru neznám,hned si jí píšu,díky za tip M

Anonymní řekl(a)...

Musel to být moc prima víkend, až na ten rybník tedy;) Hra vypadá dobře, díky za tip, od kolika let myslíš že je tak vhodná?

Mirka