Nebuďte líní, vyřežte dýni


3.11. 2008 - 49.den 365

Z oslav amerického Halloweena se nám nejvíce líbí ty svítící oranžové dýně. Tak jsem jednu domů taky dovalila. Děti strávily děštivé úterní odpoledne malováním návrhů na vyřezání, a protože jsme o víkendu nebyli doma a dědovi se zdálo, že tu dýně leží dlouho ladem... tak vyřezal svoje motivy :-) Když jsme se vraceli domů, byla už tma a venku u dveří seděl tenhle dýňák. Holky sice chvíli reptaly, že to není podle jejich představ, ale pak uznaly, že se dědovi povedla a vypadalo to, že s dýňákem vydrží přes noc venku. Kolemjdoucí okukují a my jsme rádi, že se líbí.

Dneska tomu ovšem korunu nasadil děda II. Bydlí daleko, takže se často nevídáme, ale dnes měl nějaké obíhání v Praze, tak se zastavil. Dýni taky obdivoval /nelze ji totiž přehlédnout, trůní pěkně u vchodu a každý o ni div nezakopne/ a povídal: "Nojo, vy jste jak Američani. To je ten Halogen, žejo?" Záměna těchto dvou slov nás tedy pobavila. Další kapky mu dala Martina, když chtěla, aby s ní hrál karty. Chvíli mu něco vysvětlovala, a pak debatu rázně ukončila: "Ty to prostě nechápeš proto, že neumíš anglicky..." :-)




Tohle je ozdoba vyrobená z měděných drátků a korálků. Vytvářela ji Majda. není to složité: nejprve spletla 3 silnější drátky do copánku. Podle formičky na vykrajování cukroví si vytvarovala ten obrys srdíčka, na tenoučký drátek navlíkla korálky, a potom jej omotala kolem obrysu srdíčka.
Vypadá to docela dobře- jako dárek od dětí se to myslím dá úspěšně použít ;-)



3 komentáře:

Daniela řekl(a)...

To srdíčko se Majdě moc povedlo. Je šikovná.

Anonymní řekl(a)...

halogen je skvělý,...taky máme dědy,co neumí anglicky,cha cha...srdíčko super nápad,musím koupit drátek a zkusíme to,mám podobné,ale složitější ozdoby od tety z afriky,někdy ti nafotím a můžeš přeposlat té šikovné paní..není nad šikovné české ručičky *M*

Anonymní řekl(a)...

Teda jsme se zasmála nejdřív Halogenu a pak rozněžnila u srdíčka, Majda je velká šikulka, prosím, vyřiď jí to!!! Já si náhodou myslím, že je to pěkná piplačka, mám ruce volšový, takže každá taková titěrnůstka mě dostává, když to někdo umí:)

Diny