Oslava PNS

11.11. 2008 - 57.den 365

Na den sv. Martina pořádala PNS (dříve Poštovní novinová služba) oslavy 55.výročí založení. Vybrala si k tomu opravdu krásné a historicky zajímavé místo: bývalý Anežský klášter Na Františku. Klášter a špitál pro řád klarisek byl pravděpodobně založen v roce 1231. První představenou se stala zakladatelka sv. Anežka Česká z královského rodu Přemyslovců, kterou dnes můžeme pravidelně vídat na padesátikorunové bankovce :-)
Na tuto akci jsem vlastně vůbec nepatřila. Pozvánku dostala mamka, která u novin pracuje celý život, a protože pozvánka byla pro dvě osoby, ráda jsem šla dělat garde.

Program byl pestrý- a krom oslavných proslovů se nabízela i kultura! Večerem provázela Lucie Výborná (moc jí to slušelo a projev byl na úrovni!) a hlavním bodem programu bylo vystoupení skupiny 4TET. Úžasný zážitek. Ti čtyři pánové mají totiž hlasy, které spolu krásně ladí, a tak vůbec nepotřebují hudební doprovod- to se v těchto gotických prostorách obzvláště pěkně rozléhalo. Já 4TET miluju, hymna v jejich podání je prostě nádherná. Ke slyšení zde:
www.youtube.com/watch?v=ngoDs4TgefI&feature=related

Poté následovala ukázka stepshow taneční skupiny WINGS. Nepřestávám Jiřího Korna obdivovat, co ve svém věku dokáže, že je originální úplně ve všem a hlavně: po celý život na sobě usilovně pracuje- a to každý nedovede.

Mezitím se servíroval dort s velkou marcipánovou 55 a s 55 modrými vlaječkami z jedlého papíru s nápisem "PNS" a na jeviště vyšplhal a hodně nahlas hrál novodobý Elvis Presley.

A protože na tomto večeru měli sraz především lidé, kteří noviny nejen čtou, ale hlavně se podílejí na jejich vzniku a distribuci, i zábava byla stylová. Měli tam "fotostánek", kde se na malou chvíli každý mohl stát ozdobou titulní strany časopisu "TRAFIKANT". Nabízely se k tomu různé rekvizity - na mě vyšel tento husitský klobouk a železné rukavice .... a grafik dodal pozadí měsíční krajiny a už si užívám jako celebrita :-))

A tady je fotka dne- foťák se mi do kabelky nevešel, a tak jen z mobilu- pohled na původní zeď kláštěra.




Domů jsme dorazily až hodinu po půlnoci. Večer byl velmi příjemný, mezi spoustou hostů jsem poznala pár zajímavých lidí a potkala i svého spolužáka z VŠ, takže akci považuji za vydařenou :-)

2 komentáře:

Daniela řekl(a)...

Teda, vy máte kulturních zážitků. Fakt čím dál tím víc věřím, že bydlení v Praze není vůbec, ale vůbec špatný.
To, že vyjde Bibi je dobrá náhoda, ale kdyby jsme to věděli dopředu, tak by Adélka nedostala takový krásný dopis, který má schovaný. Pozdrav dětem. D.

Anonymní řekl(a)...

Díky tobě jedu v pondělí do divadla,abych si nepřipadala jak barbar...díky za nakopnutí...kopej dál,já to potřebuju.M