Jak děda venčil kapry

23.12.2009

Kapr patří na český vánoční stůl. Doma ho jíme všichni. Žádné řízky se nikomu neservírují ;-)
Ovšem koupit vyhovujícícho kapra zvládne pouze děda. Přesně ví, jak má vypadat, kolik má stát... stojí u kádě a sleduje, jak se k nim prodejci chovají... no zkrátka je to operace, do které se nikdo z nás dobrovolně  nežene. Stejně bychom neobstáli :-)

Děda rád vaří a ještě radši pokrmy konzumuje. Vždycky kupoval jednoho 5kg kapra, ale pak si usmyslil, že bude lepší, když koupí dva tříkilové. Získá tím o jednu hlavu více, což bude výborné pro jeho polévku.

Loni se vypravil s taškou  k nedalekém Penny marketu, kde dva mladíci z jižních Čech každoročně prodávají šupináče. Jenže... jak tak šel domů s taškou plnou ryb, na rušné křižovatce, kde se kříží dvě dvouproudové silnice, sebou kapři asi nějak mrskli a bylo naklouzáno, takže dědovi jaksi podjely nohy a už se válel s kapry na přechodu. Než  zvedl svoje tělo z vozovky a svoje draze koupené svěřence pochytal zpátky do tašek, uplynulo jistě několik minut. Řidiči  museli mít strpení, ale zas měli neváhej a toč přímo online. ;-)
Vánoce mají být veselé, ne? :-)

Děda dorazil domů, nadával jak špaček a celé svátky si léčil svoje naražená záda.

Nicméně na chuti ryb se to neprojevilo- byly výborné jako vždy.

Letos babička nařídila koupit  JEDNOHO!!
Žertovali jsme s dědou, jestli je nechal pořádně proběhnout na čerstvém povětří... předstíral, že je hluchý :-))
...a takhle si plaval v dětské vaničce, kam ho Mikeš chodil pravidelně kontrolovat :-)


3 komentáře:

Jitka Neradová řekl(a)...

Ještě, že jsem nejela kolem já. S svou schopností řidiče amatéra bych jistě oba kapry skalpovala. Dědu ne, to už bych ubrzdila, ale kapr pod koly, nevím nevím. A zase by to bylo jak od Oty Pavla, jak jsem potkal ryby. Dost jsem se pobavila, máte to ale doma veselo.
Tak jen tak dál:-)

thora řekl(a)...

Vesele Vanoce vam vsem a vse nejlepsi do noveho roku. Tesim se na novy blogovy rok 2010.

Andrea řekl(a)...

Tedy válím se smíchy.-)))Doufám, že děda letos venčil s citem azáda má celá:-)