Poškola

1.12. 2009

Dneska jsem  na Majdu čekala před školou déle.  Do časového plánu se mi to moc nehodilo, ale vím, že občas má zvláštní potřeby, takže jsem to přičítala tomu, že se zdržela nějakou osobní potřebou. ;-)
Majda se vyřítila ze dveří školy o čtvrt hodiny později a vysloveně zářila.
A víte proč?
Byla poprvé za 7let školní docházky poškole!! :-))
Úkaz dnes již nevídaný. Na všechno totiž mají dnešní školáci odborné termíny. To, co my jsme kdysi považovali za "normální", to je dnes považováno za omezování osobní svobody. Žáci ZŠ jsou velmi dobře informováni o svých právech...možná pak méně o svých povinnostech ;-)
A protože kluci dneka zlobili paní učitelku, zažila i Majda "poškolu". Evidentně ji to potěšilo.Barvitě mi to líčila a dodala, že nemohla odejít, že by to celé zkazila. No to je jasný: jeden za všechny... :-)

Jak málo stačí k radosti... tedy někdy :-))

11 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

To je krásné,jak Majda táhne se spolužáky za jeden provaz :-)
Tak ať je pořád ve škole i poškole takhle spokojená !

ivy

Miška řekl(a)...

No to je mi úkaz :-) ,nevídaný.My se hodin "po škole" báli a nesnášeli je a Majda byla nadšená :-).Je fajn,že držela se spolužáky "basu".

Gabro řekl(a)...

Koukám, že být po škole je vzácnost :-). To by mohla dělat pani učitelka častěji (pro potěchu studentů nebo alespoň Majdy)!

Aya řekl(a)...

Ha, há...Majda je dobrá. Ale úplně ji chápu. Já su taky charakter :oP

Andrea řekl(a)...

No, tak sláva poškolákům..jo já si vzpomínám, jak jsme v PEci opod SNěžkou, kde byl pan řídící ze staríé školy stály po škole s rukama nataženým a měli na nich pravítko..jakou dobu jsme po zazvonění kecali, takovou dobu jsme po škole stáli..dodnes vidím svoje ruce v takové žluté sametové mikče..jak mi klesají:-)

To by dnešní školáci koukali..horští chalupníci se nebouřili a morálku tam začali kazit až rodiče boudařů, tedy vesměs pražáků:-))

No nepotřebovali by na to děto exkurzi v časer? Ony my to totiž nevěří!

Aya řekl(a)...

Andy pravdu díš!
Možná by ani tak nepotřebovali výlet do minulosti jako to, aby se někteří rodiče chytli za nos a přestali ze svých dětí dělat nedotknutelné polobohy.

wlcice řekl(a)...

Ona poškola se prý teď musí hlásit rodičů předem- aby souhlas potvrdili podpisem... Časy se mění. Já taky pamatuju "jiné" doby :-)) Bylo to drsnější, ale zase asi účinnější ;-) Majda se jednou dívala na film "Páni kluci"- a měla dojem, že to je ta škola, kterou zažila maminka :-))

Já vím, že je to drobnost, mě jen zaujalo, co všechno jí učaruje. Ona jindy z hodiny jde třeba o 5minut dříve, aby stihla WC a oběd... manipulace s ní už není legrace- ale teď prostě "musela na poškolu", takže domů jsem jela jak o závod, abych to WC stihla včas, že... :-)

Ale já na poškoly chodila docela ráda. P.Uč. nám většinou dala něco rovnat v kabinetě, nebo uklidit třídu... a bylo to zas trochu zpestření ;-)- Jo, když jsme tedy zrovna za trest nepsali 100x nějakou mravokárnou poučku... :-(
To byly tresty, že? Dneska by to asi bylo na žalobu :-))

Lucka řekl(a)...

Učila jsem na dvou školách, na první dětičky po škole být nesměly. Na druhé mohly, většinou jsem jim dávala vypočítat tak jedno cvičení z matematiky a nebo se mnou uklízeli v kabinetě. Ale nikdy tam nebyly déle než 15-20 minut.
Na té první škole, teoreticky trest byl zvláštní domácí úkol. Nevím mě ten trest 15-20 minut poš kole přišel lepší, protože byl řešen hned.

Marci řekl(a)...

Když ony ty tresty bez podpory od rodičů,tak nějak stejně vyjdou vniveč...Myslím,že buď učitel od žáků respekt má, nebo ho nemá,nic mezi není. Jestli k tomu pomůže poškola,to fakt nevím.Já to osobně zažila a nějak jsem si z toho těžkou hlavu nedělala. Doma jsem slyšela-soudružka učitelka má pravdu i když jí nemá,a bylo.U vlastních dětí to praktikuju obdobně,jen jsem změnila oslovení..

Jitka Neradová řekl(a)...

Pravdou je, že musíme písemně hlásit, že je dítě po škole. Pak nastává někdy komická situace, že rodiče omlouvají dítě, že po škole být nemůže:-)
No, já po škole nenechávám, řeším vše na místě,ale vidím, že dělám chybu:-) Třeba by někdo měl radost, že může zůstat ve škole déle. Pravdou je, že když dělám noc filmožroutů a děti ve škole spí, tak je narváno:-)Dnes tedy udělám experiment a někoho nechám po škole. Uvidíme, co se stane:-)

Anonymní řekl(a)...

Ono to má furt něco do sebe, jsem se úplně zasnila a zavzpomínala na školičku....