Prázdninové benefiční Barování

19.7.2013

Páteční večer patřil příjemnému a pravidelnému posezení v Malostranské besedě.  Tento díl byl výjimečný tím, že byl prázdninový a ještě navíc benefiční. Nutno podotknout, že ředitelku tohoto pořadu- Sandru Novákovou- popadají tyto pomáhací záchvaty celkem často ;-) Obvykle se vybírá na motolské onkopacienty, ale zkrátka nepřijdou ani potřebné děti.

Tentokrát byla získaná suma určena pro mikroděti, tedy pro ty, které na svět pospíchají tak, že jejich porodní váha často lehce převyšuje sotva půl kila a v motolské nemocnici pak další -jinak prenatální měsíce- tráví v inkubátorech a mnohdy i na dýchacích přístrojích.
Znám taková miminka. Jejich život mnohdy "visí na vlásku", vypadají jako nítěnky, jsou křehoučká a rodiče to stojí spousty úsilí, nervů a probdělých nocí plných nejistoty, než se takové miminko vypiplá a probere k životu. A někdy se stane opravdu zázrak a miminko vyroste ve zcela zdravého jedince.

Pro podporu nedonošených miminek byl založen Nadační fond "N".
Na jeho konto taky poputují všechny vybrané peníze.

Filip Rajmont se snažil navodit prázdninovou atmosféru svým stylovým letním oblekem. Havajský věnec ze živých květů byl nakonec taky vydražen- a to za celý tisíc korun! :-)


Sandra Nováková pokaždé vítá své barovací hosty zpěvem- tentokrát zvolila píseň Marty Kubišové...


Primář dr. Miloš Černý  a spousta dalších doktorů a sestřiček, kteří se o nedonošená miminka v motolské nemocnici starají, usedli dneska v publiku.

Proběhla i dražba obrazu, který namaloval Adam Novák (alias Petr Bajza ze seriálu Bylo nás pět), každopádně bratr Sandry ;-). 
Filip Rajmont v roli licitátora (stylově oblečen do mimistylu: pleny a dudlík :-))- dokázal obraz vydražit za 20tisíc korun! 
 Celý večer se podle dobrého zvyku zpívalo, hrálo, žertovalo a popíjelo - jak jinak taky :-)
Ale čas byl neúprosný a moderátor nedal jinak, než že hodinu po půlnoci ukončuje část oficiální... to znamená, že vytrvalci se ještě přesunout na bar a tam se pokračuje v produkci v části neoficiální :-)
 
Zajímavých hostů se opět sešlo mnoho. Koho jmenovat a neurazit... ;-)

Tak třeba: zpívající herečka Denisa Nesvačilová, ten ten čerstvě dvacetiletá Eva Burešová, miláčci publika Ondřejové- Ruml+Brzobohatý; soulová Juwana; muzikálový David Gránský; parodující Petr Jablonský; šansonová Lenka Nová; mladí a nadějní  Berenika Kohoutová a Jan Cina; produkční Vilém Postránecký...

Krásný večer, člověk mohl jít domů s pocitem, že se dobře pobavil, a ještě přispěl na dobrou věc, protože se por Nadační fond "N" vybralo přes 42 tisíc korun!

A fotky profíka jsou k vidění ZDE :-)
..............................................................................................





Mne dnes zase doběhla historie. Nějak mě rozhodilo datum... achjo, ty datumy... Ani jsem se netěšila a nezjišťovala, kdo bude večer na Baru vystupovat. Od rána vím jen to, že zas je 19., zas další měsíc nového letopočtu za námi... a ještě navíc u vedlejšího stolku seděl pan prof. z motolské pneumologie, s nímž jsem prožila taky jedno nezapomenutelné dobrodružství v Motole - na jaře 2009. A tak mi pořád naskakovaly ty děsivé obrazy, které se odehrávaly po příjezdu záchrankou, kdy Majda nevypadala vůbec dobře, a on zachovával klid a chladnou hlavu... a tak se to nakonec zvládlo i bez napojení na UPV... občas by se mi hodila klávesa DELETE i pro běžný život...

2 komentáře:

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Markéto díky za tvoje videa hned sdílím na facebooku. A chválím fotky, moc krásné...já ten foťák zahodím :o)))
P.S. vím snadno se to píše ale dala bych devatenástce ještě šanci, život je samé překvapení :o)

Lucka řekl(a)...

Už se těším, jak si dáme naši pravidelnou dávku :)