Dlaždič a zahradnice


24.5. 2009 - 250.den z 365

Na dlaždiče si hrál Wlk. Bylo potřeba dodělat zámkovou dlažbu kolem domu. Tak si skládal kostky a vyměřoval a vytvářel vhodné podloží... než se do toho dal, blbě žertoval, jestli "zase něco nechystám" :-))

Narážel trapně na jisté historické události. Naposledy totiž takhle dláždil v létě před 5lety. Dláždil cestičky v zahrádce, aby Majda mohla jezdit.
Já čekala Martinu a bylo takové vedro, že jsem byla zavřená doma a tu a tam koukla z okna, jak mu to dláždění pěkně jde od ruky. K večeru mi bylo divně-až blbě. Ale nechtěla jsem ho volat od rozdělané práce, tak jsem pojala podezření, že se děje něco nepatřičného v ohledu mého pokročilého těhotenství. Vzala chytré knihy a začala usilovně studovat, pak jsem vzala hodinky se stopkami- a zjistila jsem, že ty intervaly, kdy "je mi nějak blbě" jsou dost pravidelné po 4minutách. Šílela jsem, že nemám sbalenou tašku, do toho přišel Wlk- takový zdrchaný z té celodenní šichty a zjistil, že se pojede na výlet. Dopadlo to dobře :-)) Pražská dlažba funguje líp než všechny ty moderní podpůrné předporodní cviky na míči a pod. :-)
Stihli jsme to taktak, byť přesně o měsíc dřív.

Dnešní nedělní dláždění bylo tedy ve srovnání s tím minulým poněkud nudné a výsledkem byl pouze tenhle zámkový chodníček ;-)


Já jsem se vrhla do pletí a sázení kytiček.
Do toho všeho se tam motaly naše děti, chvílemi si hrály, pak zas řvaly a hádaly se ... a my dělali, že snad ani nejsou naše ;-)
Nakonec byly pověřeny důležitým úkolem: Kytky zalít, ale neulít! - což splnily a jaly se čárat křídami na tatínkovu novou dlažbu :-))



Tohle je právě zalitý kosatec. Martinka měla dojem, že "pláče a má slzičky" ;-)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

ten je ale šikovnej...,umí i dláždit .Zážitek z porodu dost dobrej...,jsi statečná,to já plašila taky měsíc dopředu a porád nic..Marcela

Anonymní řekl(a)...

šikovný Wlk.Dlažba jako od profika.Pavla

Daniela řekl(a)...

Moc hezká dlažba i kytička. Koukám, že porod Martinky byl docela dobrodružnej.

Anonymní řekl(a)...

Popis porodu mě fakt pobavil - aspoň je na co vzpomínat :-))
Jo a dlažbu taky chválím, je šikovný, můj by to nedal ani náhodou....Pisarka

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Wlčice, mám chvíli času, tak brouzdám... ráda bych doplnila název keře zpětně. Je to opravdu kalina, ale kalin uje mnoho druhů a velmi se od sebe liší. Když si dáš do vyhledávače kalina obecná, tak poznáš tu naši klasickou obyčejnou kalinu, ale ta na obrázku je kalina tušalaj (tajemné co??). Přísavník trojcípý nebo trojčetný se sám popíná po fasádě bez opory, kupuje se v zahradnictví jako roubovanec. Pak exisstuje ještě přísavník pětičetný, ten se dá rozmnožit jako řízek - zapustí kořeny ve vodě a k růstu potřebuje oporu. Tolik k doplnění obrázků.
Dlažba se mi líbí ... zuzi