Vajíčkový pozdrav


29.5. 2009 - 255.den z 365

Poslední dobou po ulicích létá vzduchem poměrně dost vajec. Není to přesně ten styl, kterým bych já osobně šla vyjadřovat svoji nespokojenost na veřejnost, ale dnešní článek na IDNES mě donutil, jít se podívat do lednice, zda-li bych měla čím odměnit dr. Ratha za jeho neskutečné lži, za něž se vůbec nestydí a které mu (bohužel) valná část národa ještě ochotně baští.




V rámci předvolebního tažení Rath vykřikuje do světa, že zruší poplatky ve zdravotnictví. A správný Čech, jakmile slyší, že něco bude "zadarmo", jásá, raduje se a ochotně kývne na cokoli. Rath je člověk, který se neštítí ničeho, jeho soukromý život je toho důkazem... Snaží se oslovit co nejširší skupinu "voličů", kterou rozhodně netvoří handicapovaní. Proto s klidem může prohlásit: (cituji): "Poplatky zrušíme bezvýhradně.... blablabla..."

Logický dotaz redaktora: Znamená to, že se zvedne spoluúčast zase jinde?

Drzá a úskočná odpověď toho sociálně-demokratického krasavce: "Od toho nejsou politici, aby to vyčíslovali. Nedokážu teď říci, zda bude pojišťovna přispívat třeba na elektrický vozík 40 procent a na mechanický sto procent," řekl Rath.

Celý článek k nahlédnutí je ZDE


Tak to se máme na co těšit... cena elektrického vozíku s nezbytnými doplňky se pohybuje kolem 300tisíc. Proč člověka, který hold neměl to štěstí a nedostal do vínku zdraví plný pytel, ještě nepotrestat tím, že bude mít více jak poloviční spoluúčast na pořízení si zdravotnických pomůcek, jež mu alespoň částečně mohou život zpříjemnit. Ať se pěkně snaží invalida.
No jasně.Tato skupina občanů je pro pana Ratha jen zanedbatelné % voličů, takže netřeba zde dělat laciná populistická gesta. Ta se přece nedělají jen tak- ta jsou cílená a jak je vidět, zatím vždy slaví úspěch.

Tak vzhůru do toho, dejme hlas panu Rathovi, budeme mít zase zdravotnictví "zdánlivě" zadarmo. A že na to dojede "pár" lidí... to nám přece může být jedno. My jsme přece mladí, krásní, zdraví a takoví budeme napořád ... a nebo snad ne???


5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

To mu přece nemůže vyjít,takový kecy..Nebo,že by to pro českýho občana bylo to pravý ořechový.Ještě by mohl dát dotaci na pivo,to by mělo teprve úspěch.Marci

Gabro řekl(a)...

Pro Ratha mám plno vajec v lednici. Dokonce domácí a bez cholesterolu! Ani těch by mi na něj nebyla škoda... Z toho člověka je mi na... už hodně dlouho. Ale neznám ve svém okolí nikoho, kdo by ho "žral"! Tak můžeme doufat, že normálně myslící člověk dá hlas někomu jinému...

Anonymní řekl(a)...

já si říkám, kdo jim ty hlasy u voleb dává...
znám jen jednoho člověka v okruhu našich známých, který je volí..

ad vejce, u nás by to bylo slabé, v lednici jsem našla pouhé dva kusy ;)

Lucka

Anonymní řekl(a)...

Souhlasím s tebou.Je spousta lidí kteří slyší na slovo zruší ,ale nevidí nadruhé straně zvedání doplatků na léky atd...Neumí si dát jedna a jedna dohromady.Pavla

Daniela řekl(a)...

Mám na jeho řeči strašnej vztek. Nechápu rušení poplatků, které prokazatelně vedly k velké úspoře. Sliby o zdravotnictví zadarmo jsou tak krátkozraké. Já myslím, že ani on sám, tomu co říká nevěří. Zatracenej populismus. Kéž by oranžoví nevyhráli.
Já, bohužel, znám více lidí, kteří je volí. A diskuze o tom s nima moc není. D.