Kočka roku

23.11. 2009

O víkendu nám naše holčičky ukázaly všechny svoje tváře :-) Zlobily, hádaly se, ofrňovaly nad podávanými pokrmy, ale taky si pěkně hrály, dokončovaly dopis pro Ježíška (sakra, musím ho odeslat co nejdříve, v TV to začíná nebezpečně bujet reklamami ;-) ), ale taky nám řekly spoustu krásných věcí a  jindy zas slovně drzačily (jojo, došlo i na fackiádu puboše :-(   )...

Z kulturních akcí jsme zvládly jen sobotní návštěvu knihovny, kam jsme vyrazily pouze v dámské sestavě a pěšky! Taška opět vážila snad 10kg, ještěže máme ten vozík ;-)- a taky nedělní výstavu koček.
Holčičky vytahaly všechny naše neživé kočky a uspořádaly výstavu. Ráda poslouchám jejich rozhovory "z dálky".
Ten jeden se týkal dvou koček (pruhovaná a kostkovaná)- jsou od stejné firmy


Majda povídá: "Hele, Maťo, to jsou jako dvojčata. Jsou stejný, viď?"
Maťa na to: " Ani dvojčata nejsou stejný. Mají jiné otisky prstů..."  :-))    /Kam na to chodí???/

Kočky dostaly čísla a návštěvníci (babička - a pak já) volili "Kočku roku" .
Zde je Mikeš- jediný živý exponát ;-) Maťa mu dotáhla do pokojíku drápadlo. A on si tam poslušně vlezl. Z výšky pak pozoroval své neživé konkurent(k)y.


Nakonec ani nevěděl, JAK zvítězil v anketě "Kočka roku". Na krk dostal medaili.



Ani ho to nevyvedlo z míry. Začal se mýt jazýčkem a koukal, zda nebude za prvenství taky nějaká jedlá odměna :-)
 Byla to legrace, hlavně poslouchat   všechny  ty dětské komentáře a průpovídky.

Večer v koupelně jsem zas měla výchovnou etudu s Martinou, která má prostě dny, kdy vůbec (ale vůbec!!) neposlouchá.
Otírala jsem ji osuškou a povídám: "Martinko, proč ty mě pořád tak zlobíš? Já bych tolik chtěla hodnou holčičku..."
A ona (aniž by nějak hnula brvou) mi povídá: "Ale, mami, víš, některý děti jsou zlobivý a některý zase moc hodný. A to mě  N-E-B-A-V-Í!! Já to zlobení vždcky poslechnu víc než tebe...."
Tak konečně vím, jak se věci mají ;-))

Tohle bylo jentak na odlehčení.
O víkendu jsme řešili hlavně "asistentky", protože aby toho nebylo málo, tak naše druhá asistentka si nějak  nešťastně hnula se zády a vypadá to na delší neschopnost..
(Majda má totiž ve škole asistentky dvě- střídají se  - každá má půl úvazku, aby se mohly v případě nepřítomnosti zastupovat).
Po pátečním výstupu mi bylo jasné, že zastupování budeme muset pořešit ještě jinak.

Paní zástupkyně (aprobací spec.pedagožka), která má tyto záležitosti na starost,  měla konstruktivní návrh: můžeme si Majdu tu a tam (cca 2-3xtýdně patrně) nechat doma... prima nápad. Nějaká povinná školní docházka nás nemůže rozhodit, k čemu Majdě škola a vzdělání, když je na vozíku-a řešení je to koneckonců snadné-a nic nestojí, že?-ani tu námahu :-(( ..... aúúúú!!! 
S politováním jsem jí oznámila, že tato varianta pro nás rozhodně není přijatelná. Oba jaksi musíme pracovat... už tak máme co dělat, abychom "vykryli" Majdiny  nemocné dny a taky všechna ta školní volna- a hlavně- co jako řekneme Majdě??? "Sorry, smůla- však ty to pochopíš, děvče... "???
Ale protože už všehcny tyto "figury školní"  léta známe, neponechali jsme nic náhodě a  intuitivně již o víkendu oslovili naši prázdninovou asistentku, která v Praze studuje VŠ a  našli jsme  rozvrhu dny, kdy by mohla s Majdou do školy docházet.
Takže jsem to dneska naservírovala zástupkyni (nechápala, jak jsem to stihla??) - ona to přednesla panu řediteli a večer mi  poděkovala  za spolupráci. Doufám, že se podaří skloubit  volné dny  studentky se dny druhé paní asistentky. Tak nám držte palce, brzy mi z těch školních úletů asi šlehne. Ve čtvrtek máme zkušební den.
Zítra jdeme po doktorech s Majdou (kontrolní  neurologická vyšetření), tudíž ve škole bude svou přítomností otravovat jen 3hodiny. Za odběry krve  má slíbený oběd v centru Prahy- tak snad bude mít úterní den i svá pozitiva ;-)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Wlčice no vy jste, ale trapní, že chcete, aby Majda chodila do školy!:oO
Jako se musím smát. Člověk trne hrůzou, když dítě víc marodí jak mu budou vyhrožovat, že musí opakovat ročník pro vysokou nemocnost a tady ... No to jen kdybyste to chtěli mít doma lehké. Já už se bála, že čachry machry s asistencí máme jen my, že nás nemají rádi...tak asi mají. Asi ty čachry machry máme pro formu. ;oP
Kočka roku, je fakt kočka roku.
Marťa sice trochu zlobí, ale za to je ženiální ne? ;o)
Jste mi velice sympatická rodina.
Štěkna

Marci řekl(a)...

Tak se ti to taky začíná komplikovat. Já musím uznat,že je mi bez asistentky lépe. Také jsem zažila telefonát,abych si nechala Nikol doma,že musí asistentka učit..A když studovala poslušně jsem docházela do školy,jen aby si N užila dětského kolektivu. Tak držím palce na supr řešení...nedejte se!!!Kdybych se neozývala jsem bez netu,máme tu opět problémy:(

Jitka Neradová řekl(a)...

To je jak u blbečků na dvorečku. Když dítě nechoí, tak ( i my) pořád řešíme, jak to udělat s tou vysokou absencí, chudáci dostávají tresty a náhradní výuku- nápad našeho vedení, nikoli můj. Když pak chodí, tak se to také nehodí do krámu. Je to tu prostě jako v Kocourkově. Nicméně, mohla bych se poptat mezi svými studenty - plnoletými a odpovědnými, zda by nemohli vypomoci jako asistenti? Musí mít nějaké zdravotní vzdělání nebo ji doprovází a starají se? Kdyby byla nouze nejvyšší, mohu se pozeptat. A kočka roku je boží. Hlasuji pro kocoura, ale ta pruhovaná neživá byla taky dobrá:-)

Gabro řekl(a)...

Myslím, že kočka roku získala titul plným právem! :-)

Držím palce, ať Majda nemusí být doma a najde se nějaká pořádná asistentka...

wlcice řekl(a)...

Jitko, asistenti si vzdělání mohou doplnit.-Jde spíš o to, aby měli přehled o jednotl. diagnózách a o takových pravidelch-vztah klient-asistent. Jinak dobrým asistentem se asi člověk musí narodit... Pokud pak klientovi vyčítá nízkou mzdu a jeho váhu-je to opravdu velmi zraňující a žádný klient to nemá zapotřebí. Má dost svých starostí.
Plnoletost je zpravidla vyžadována u všech organizací. Pracuju pro OS Mirabilis, které zajišťuje vzdělávání asistentů z grantů-jinak je to docela "drahá sranda"-všechny ty "profi"kurzy.
Napíšu ti radši mail.. ;-)