9.října 1945

9.10.2010

Před 65lety se narodil můj táta. Dneska je tedy sobotní den ve znamení oslav. 
Vyrzili jsme opět jako velká tlupa do rybí restaurace. Můj pstruh ve slaninovém kabátku vypadal moc pěkně a chutnal výborně!

Oběd se protáhl do pozdního odpoledne. Povídalo se, trochu pilo a po japonském vzoru fotilo. ;-)


Navečer mi přišla SMS od kamarádky, že v je je u nás v Ďáblickém háji nějaká akce pro děti "Putování za hvězdami". Martinka chtěla jít, nikdo jiný zájem neprojevil, takže jsme se rychle vypravily vydaly se na akci samy. Dostala startovní kartu a čekalo nás plnění úkolů na stanovištích, která představovala souhvězdí všech 12 znamení Zodiaku.

Obloha byla jako malovaná....

Cesta se protáhla, protože dětí se sešlo mnohem více, než pořadatel předpokládal.

Oceňuju a děkuju, že si někdo dá tu práci a připraví takovou akci pro děti, kde je "vstupné dobrovolné". Krásné počasí bylo příjemným bonusem.

Je ovšem pár věcí, které mě na těchto davových akcích opakovaně štvou. Maminky s kočárky a s dětmi kolem 2let, které v 8 večer rozhodně žádné úkoly plnit nechtěly (a ani nemohly) a posléze brečely a právem otravovaly a maminky se na ně zlobily a vyhrožovaly a hudrovaly, že je zima a tma ... psy volně pobíhající mezi davem dětí taky nevidím ráda ... a chování některých rodičů při promítání pohádky v přednáškovém sále hvězdárny snad ani popisovat nebudu, aby si z toho někdo nevzal příklad.... že lezou mezi dětmi s batohy na zádech a je jim jedno, koho zrovna praští přes nos, že se nacpou do 1.řady, aby dobře viděli na plátno, kde se promítá pohádka??!! ...

Po splnění všech úkolů Martinka trvala na tom, že musí vidět pohádku  o Večernici, kterou už viděla několikrát...  a teprve  potom jsme se vydaly na dlouhou cestu zpátky domů. To už byla úplná tma. Martince to ale nevadilo. Nebála se. Neustále mi něco vypravovala svým zvučným hlasem. Domů jsme dorazily až v 9. To si ještě vyžádala druhou večeři, vychlubila  se všem s tatrankou a bublifukem, co získala v cíli jako odměnu a spokojeně zalezla do pelechu.

Oslavenec ještě probíral dary a my svědomitě likvidovali chlebíčky a pili víno na jeho zdraví a tak vůbec ;-)

6 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Oslavenci přeji všechno nejlepší k narozeninám!
Jo, dětské akce bývají někdy divoké, co se týká rodičovského přístupu...Hlavní je, že si to Martinka pěkně užila:-)

Aranel řekl(a)...

Také přeji oslavenci všechno krásné a hodně zdraví !
Malé děti bych hlavně zakázala vozit v noci v pražské MHD. Nechápu jak můžou lidi tahat malé miminko z návštěvy kolem půlnoci.
A hlavně, že se Martince akce líbila :o)

Emily řekl(a)...

Oslavenci všechno nejlepší, koukám, že máme i stejně staré otce :o) Teda můj je o měsíc mladší.
Dětské akce je kapitola sama pro sebe. Hlavně, že se to Martince líbilo.
Lidé jsou různí. Někdy je mi z toho také smutno.
U nás zase byl den otevřených dveří v nově vybudovaném hotelu. Prohlídky po deseti lidech. Stejně se někomu podařilo ukrást - toaletní papír, ručníky, ramínka... No chápete to? Je mi z toho zle. Pardon, že to sem tahám, ale nějak se s tím nemohu srovnat.

Andrea řekl(a)...

Tátovi vše nej..a za kcí mám podobnou zkušenost.

Pisarka řekl(a)...

Pstruh vypadá velice žravě :-)

Jitka Neradová řekl(a)...

Tak se přidávám ke gratulantům. A o dospělých na dětských akcích se ani vyjadřovat nechci, znám to. A pak, kdo má být těm malým vzorem:-(