Je podzim

26.10.2010

Ačkoli se toho pořád děje spoustu, nestíhám psát, a tak měl blog takovou menší podzimní dovolenou. Venku jsou sice krásné příjemné podzimní dny, ale stejně mě nějak přepadla smutná nálada. :-(


Minulý týden ve středu jsme nechali Majdu očkovat proti chřipce. Říkám si, že kdyby udeřila, nebude mít třeba takovou sílu a Majda to líp bude snášet. Děláme to tak už několik let a zatím se to vždy obešlo bez nějakých prudkých reakcí.

Ale ve čtvrtek dopoledne přišla SMS ze školy, psla paní asistentka, že je Majdě zle, aŤ si pro ni přijedeme. Tohle jsou vždycky okamžiky, kdy mě píchne u srdce, protože nikdy nevím, co si pod tím mám představit. Nechala jsem všeho, popadla  emitku a skočila do auta- během 10minut už jsem supěla po schodech do 1.patra. Majda seděla ve vozíku a tvářila se tragicky. Odvezla jsem ji domů, na zvracení naštěstí nedošlo. Doma jsem zjistila, že od rána nic nepila. Bylo 10hodin dopoledne. Prý se bála, aby nezvracela, že by to musela paní asistentka uklízet. Nacpala jsem do ní, co bylo potřeba, uložila do postele a když jsem ve 12hodin odcházela do práce, už byla veselá a dožadovala se kocoura na mazlení a nějaké zábavy. Uf, fakt se mi ulevilo! Patrně to byla reakce na očkování, nebo nevímco...hlavně, že to rychle přešlo.

Martina ve škole prospívá. Během minulého týdne jsme zaznamenali pouze ztrátu svetru, ale zase se našel šáteček, který už jsme oplakali, takže se dá říct, že vše je v rovnováze :-)

Jinak je tu všeobecně - řečeno slovy klasika - "blbá nálada". Všichni  v okolí samozřejmě žijí případem ztracené Aničky, u Martinky ve škole jsou vylepené plakátky s její fotografií, od čtvrtka v okolí školy probíhají ty policejní manévry- nějak to na mě negativně působí a v současné době se mi snad ani nevybavuje horší scéna, než že moje dítě jde hledat šik policajtů s krumpáči a lopatami.

Rozčilují mě články na internetu, které publikují podle  mého zbytečné detaily o celém případu, je mi opravdu upřímně líto rodičů - větší peklo v životě lze už asi jen těžko zažít a už vůbec nechápu ty, kteří mají potřebu sdělit světu v internetových diskuzích svůj názor na věc a vědí, co všechno kdo udělal špatně a zaobírá se tím, zda otec Aničky mluvil přesvědčivě.....  Šílela jsem při placení nákupu v BILLE, kdy na pokladním páse zbývalo jen málo místa pro zboží, protože byl pokryt Blesky a AHA (nebo jak se ty plátky nazývají) a palcové titulky oznamovaly: "Máme exkluzivní video- Anička tančí  s dětmi..." - dělá se mi zle  a nemám slov tu hyenu, která novinářům prodá záznam z jakési školní akademie, kde se holčička samozřejmě přirozeně raduje a hopsá s ostatními. Vůbec nechápu, k čemu a komu v současné době taková informace slouží. Ale věřím tomu, že se jistě výtisk dobře prodával...Jiná hyena zas založí sbírku, aby si na této příšerné lidské tragédii nestydatě namastila vlastní kapsu :-((

Tak jsem ráda, že dneska ráno při naběhnuté titulní stránky Seznamu na mě nevykoukl další senzacechtivý titulek a alespoň malou radost mi činí to, že novináři snad uposlechli výzvy Policie a snad nebudou veřejnost informovat o každé prkotině.
Každopádně bych si moc přála, aby ten případ už měl konec, nějaké rozuzlení.
Tohle žití v nejistotě je pro všechny velkou zátěží a pro rodinu a blízké to musejí být hotová muka.
Kéž by to všechno byl jen nějaký hloupý žert, omyl, nedopatření... snad kdyby šlo vrátit čas... :-(((

6 komentářů:

Blanka řekl(a)...

Taky bych přála rodičům, aby už se to nějakým způsobem vyřešilo, ta nejistota musí být strašná.

Henri řekl(a)...

Myslela jsem na Vás, jak tam v tom žijete. U nás jsem to holkám první dny tajila, naše Anička je jen o tři dny straší, takže by to dost prožívala, ale naštěstí mají ty děti ještě jakýsi cit pro soukromí, že nechtějí vědět všechno a pořád. Jen večer u zpráv ztichnou a nekomentují.
Taky už nechci slýchat o každém krumpáči, jen že je holčička konečně doma.

Lucie řekl(a)...

Máš recht! Je to síla a humus zároveň.
Není den, kdy bych si na ni nevzpomněla a doufám, že to brzy skončí!

wlcice řekl(a)...

Henri, naše děti to mají trochu těžší tím, že chodí stejnými cestami jako Anička. P.učitelky s dětmi samozřejmě promlouvaly a promlouvají na téma bezpečnost, a tak je to pro děti stále "živé téma"- no a dětem se taky honí v hlavě různé věci. Martinka tu první noc špatně spala a to víš, že se zeptá: "A co když se ta holčička nenajde? A co byste dělali, kdybych se ztratila já?..." jsou to zdánlivě neškodné otázky, ale já to vnímám asi nějak víc. Vůbec nevím, co odpovědět. nevím, co bych dělala- mám pocit, že už nic, že by pro mne skončil svět, netuším, jak bych se s tím vyrovnávala, prostě nevím vůbec nic. jen to vnímám jako šílenou tragédii, která se nad tím - jinak krásným a romantickým místem - bude vznášet už napořád.

Jitka Neradová řekl(a)...

Naprosto s Tebou souhlasím a víc komentovat už to neumím. Jen, že pocity mám totožné a moc bych přála rodičům pozitivní vyústění. Je to peklo

Andrea řekl(a)...

není co dodat..a ktěnm plátkům,škoda že národ není tak kulturní, aby ty blbé plátky nikdo nekupoval...no kde je zájem.je i nabídka..hnus.-(((